Live τώρα    
24°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
24 °C
21.7°C26.3°C
2 BF 38%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
23 °C
20.6°C24.9°C
3 BF 38%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
19 °C
19.4°C24.3°C
2 BF 55%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.4°C21.6°C
2 BF 64%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
22 °C
21.9°C23.5°C
0 BF 37%
Πολιτισμός στο σπίτι: Θέατρο - Όπερα - Χορός - Μουσική - Σινεμά για τις επόμενες ημέρες (Video)
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Πολιτισμός στο σπίτι: Θέατρο - Όπερα - Χορός - Μουσική - Σινεμά για τις επόμενες ημέρες (Video)

Σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία ο κόσμος του πολιτισμού έχει κινητοποιηθεί και μας παρέχει δωρεάν υλικό που σε άλλες περιπτώσεις θα ήταν δύσκολα προσβάσιμο σε όλους και σε όλες.

Από παραστάσεις σπουδαίων θεάτρων, μέχρι σημαντικές ταινίες και από διαδικτυακές αναγνώσεις, μέχρι συναυλίες από το σπίτι, οι καλλιτέχνες ενώνουν τις δυνάμεις τους και δίνουν μία χείρα βοηθείας στην κοινωνία που δοκιμάζεται ψυχολογικά. Χρέος μας, να γεμίσουμε ξανά τις σκηνές που εμφανίζονται, μόλις ξεπεράσουμε τον κίνδυνο της μετάδοσης του κορωνοϊού και να στεκόμαστε δίπλα τους στα δίκαια αιτήματά τους για ισότιμη αντιμετώπιση στα εργασιακά.

Οι επιλογές είναι και αυτή την εβδομάδα πολλές και από διάφορους φορείς. Παρακάτω συγκεντρώνουμε τις επιλογές που ξεχωρίζουν για τις επόμενες ημέρες.

Σινεμά:

Κάθε Πέμπτη, από τις 23 Απριλίου και για πέντε εβδομάδες, στο κανάλι του Φεστιβάλ Δράμας στο YouTube θα προβάλλονται 3 ταινίες μικρού μήκους εβδομαδιαίως. Πρόκειται για μια επιλογή ταινιών, από τη δεκαετία του ΄90 μέχρι σήμερα, με κυρίαρχο το κωμικό στοιχείο, που μας δίνουν μια γεύση από ένα

μάλλον δυσεύρετο είδος στην ελληνική κινηματογραφική παραγωγή μικρού μήκους ταινιών. Feelgood dramedies! Για να είναι η καραντίνα μας ευχάριστη. Οι online προβολές θα συνεχιστούν μέχρι να ανοίξουν τα σινεμά.

https://www.youtube.com/embed/z_Ce0XLVVaM

Θέατρο:

Έως την Κυριακή 26 Απριλίου, έχουμε τη δυνατότητα να ταξιδέψουμε μέχρι την Επίδαυρο και να παρακολουθήσουμε τους Όρνιθες του Αριστοφάνη σε σκηνοθεσία Νίκου Καραθάνου.

https://www.youtube.com/embed/wv0ucuEATuA

Επίσης η Ελληνική παραγωγή της παγκόσμιας θεατρικής επιτυχίας, που αγαπήθηκε από χιλιάδες θεατές σε Ελλάδα, Κύπρο και στο Λονδίνο τα τελευταία τρία χρόνια, έρχεται για πρώτη φορά μέσω online προβολής στο σπίτι σας!

To πολυβραβευμένο «Every Brilliant Thing» του Ντάνκαν Μακμίλαν (1984, Πνεύμονες, People, Places and Things) και του Τζόνι Ντόναχο, σε ελεύθερη προσαρμογή από την Ιόλη Ανδρεάδη και τον Άρη Ασπρούλη, σκηνοθεσία Ιόλης Ανδρεάδη και τη Μελίνα Θεοχαρίδου επί σκηνής. Ένα έργο για την κατάθλιψη ή για το τι είμαστε διατεθειμένοι να κάνουμε γι' αυτούς που αγαπάμε.

ONLINE ΠΡΟΒΟΛΕΣ 21:00 - 23:00 (Ώρα Ελλάδος), 24 – 25 & 26 Απριλίου

Streaming: €5

Εξασφαλίστε τη θέση σας: https://app.weshowup.io/yperohapragmata/

Μουσική:

Μένουμε σπίτι αλλά δεν μένουμε μόνοι. Στην ιδιαίτερη κατάσταση των παράξενων αυτών ημερών, η ομάδα της United We Fly συνεχίζει τις παραγωγές από... σπίτι!

Καλλιτέχνες, μουσικοί και τραγουδοποιοί επιλέγουν το αγαπημένο spot του σπιτιού τους και μας δίνουν μία συναυλία από το σπίτι τους!

Ο επισκέπτης της Παρασκευής, 24/4 στις 20.30, είναι ο σπουδαίος Βαγγέλης Γερμανός!

Χορός:

Δύο παραστάσεις της Trisha Brown, της Αμερικανίδας χορογράφου που υπήρξε πρωτοπόρα στο μεταμοντερνιστικό χορευτικό κίνημα και μία από τους ιδρυτές του Judson Dance Theater, είναι πλέον διαθέσιμες στο YouTube από το Trisha Brown Dance Company. Μπορείτε εδώ να δείτε το "Aeros" και το "Groove and Countermove"

https://www.youtube.com/embed/4DX7slIX6F0

Οπερα:

Η όπερα «Ναμπούκκο» του Τζουζέππε Βέρντι που ανέβηκε τον Ιούνιο του 2018 στο Ηρώδειο υπό τη μπαγκέτα του Φιλίπ Ωγκέν, σε σκηνοθεσία Λέο Μουσκάτο και με το Δημήτρη Πλατανιά στο ρόλο του Ναμπούκκο, θα μεταδοθεί από την ΕΡΤ2 το Σάββατο 25 Απριλίου στις 23.15. Παράλληλη μετάδοση θα πραγματοποιηθεί και στο web tv της ΕΡΤ, καθώς επίσης και από τη σελίδα της ΕΛΣ στο Facebook.

Στηρίξτε την έγκυρη και μαχητική ενημέρωση. Στηρίξτε την Αυγή. Μπείτε στο syndromes.avgi.gr και αποκτήστε ηλεκτρονική συνδρομή στο 50% της τιμής.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL