Live τώρα    
17°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
13.4°C18.7°C
3 BF 63%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
12.0°C16.9°C
1 BF 66%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
14.3°C16.6°C
2 BF 61%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
14 °C
13.8°C18.0°C
2 BF 62%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
10 °C
9.9°C14.6°C
2 BF 76%
Σύντομα
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Σύντομα

Ορφάνεψε... ο Ποπάι

Σκηνοθέτης και παραγωγός ταινιών του Ποπάι, του Τομ και Τζέρι και άλλων δημοφιλών ηρώων, ο Τζιν Ντάιτς πέθανε σε ηλικία 95 ετών στο διαμέρισμά του στην Πράγα. Ο Ντάιτς ήταν ο δημιουργός της σειράς «Tom Terrific» και είχε σκηνοθετήσει 37 ταινίες κινουμένων σχεδίων για τα Western Woods Studios, μεταξύ των οποίων την «Αλίκη στη Χώρα των Θαυμάτων» το 1966.

Κανονικά το Φεστιβάλ της Βενετίας

Τη διαβεβαίωσή του για την πραγματοποίηση του φετινού 77oυ Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας στις 12 Σεπτεμβρίου, παρά την πανδημία, εξέφρασε σε συνέντευξή του ο Roberto Cicutto, πρόεδρος της Μπιενάλε της Βενετίας, μητρικής διοργάνωσης του κινηματογραφικού θεσμού.

Αναφερόμενος στο ενδεχόμενο σύμπραξης με το Φεστιβάλ Καννών, υποβάθμισε μια τέτοια πιθανότητα.

Μιλώντας για τις κινηματογραφικές αίθουσες, σημείωσε πως αναμένει από τις ιταλικές αρχές να παραχωρήσουν στη Βενετία ειδικό καθεστώς όσον αφορά τα μέτρα ασφαλείας κατά της εξάπλωσης του κορωνοϊού.

Μετά τα φεστιβάλ της Αβινιόν και του Μοντρέ, ακυρώνεται λόγω της πανδημίας και το ετήσιο φεστιβάλ Burning Man για πρώτη φορά στην τριαντάχρονη ιστορία του. Οι οργανωτές του φεστιβάλ, το οποίο θα διαρκούσε από τις 30 Αυγούστου έως τις 7 Σεπτεμβρίου, ανακοίνωσαν ότι είναι αδύνατη η συγκέντρωση 80.000 θεατών στην έρημο της Νεβάδας και αναμένεται να οργανώσουν ένα «διαδικτυακό Burning Man», που θα έχει εισιτήριο. Καθώς πρόκειται για ένα τεραστίων διαστάσεων μουσικό φεστιβάλ, μεγάλος αναμένεται ο οικονομικός αντίκτυπος της ακύρωσης, που θα σημάνει μεγάλο αριθμό απολύσεων και μείωση αμοιβών εργαζομένων.

Η πανδημία ακύρωσε και το φετινό Oktoberfest, την παραδοσιακή γιορτή της μπίρας που διοργανώνεται από 19 Σεπτεμβρίου έως 4 Οκτωβρίου στο Μόναχο, που προσελκύει μέχρι και 6 εκατομμύρια επισκέπτες, αποφέροντας έσοδα που ξεπερνούν το 1 δισεκατομμύριο ευρώ.

Θεσσαλονίκη: «Όμορφη πόλη»

Με την υπενθύμιση πως η ομορφιά δεν χάνεται ούτε στα δύσκολα, το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης ανήρτησε στο κανάλι του στο YouΤube ένα βίντεο με εικόνες της πόλης όπου οι μουσικοί Διογένης Δασκάλου (σαξόφωνο) και Λεωνίδας Βλάχος (τρομπέτα) παίζουν το τραγούδι του Μίκη Θεοδωράκη στον Λευκό Πύργο και το Μέγαρο Μουσικής. Παράλληλα, μέσα από τα πλάνα ενός drone φιλοτεχνείται ένα εντυπωσιακό πορτρέτο της πόλης με εικόνες από ψηλά.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL