Live τώρα    
25°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
25 °C
22.8°C26.3°C
3 BF 32%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
24 °C
22.6°C26.2°C
3 BF 34%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
21 °C
19.0°C24.8°C
2 BF 50%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.8°C21.8°C
2 BF 65%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
24 °C
23.9°C24.5°C
2 BF 33%
Συντομα
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Συντομα

 

Ο Τζεφ Κουνς για τους Ιταλούς

Ο διάσημος εικαστικός καλλιτέχνης Τζεφ Κουνς στέλνει ένα εμψυχωτικό μήνυμα μέσω βίντεο στους Ιταλούς που δοκιμάζονται τις τελευταίες εβδομάδες από την εξάπλωση της πανδημίας τονίζοντας: «Ιταλία, μπορείς να τα καταφέρεις!»

Χαρακτηρίζει τη χώρα ως «τεράστια δύναμη» και την ευχαριστεί για τη συμβολή της στον πολιτισμό. Το βίντεο δημοσιεύτηκε ως μέρος του νέου ψηφιακού έργου "In Touch" του Palazzo Strozzi, όπου ο Κουνς έχει προγραμματισμένη ατομική έκθεση για το φθινόπωρο με έργα του από διεθνείς συλλογές και μουσεία.

 

Η Εταιρεία Συγγραφέων για όσους μένουν σπίτι

Ένα «σπίτι λέξεων» δημιουργεί αυτές τις ημέρες η Εταιρεία Συγγραφέων με κείμενα μελών της προσκαλώντας όλους όσους μένουν σπίτι να το επισκεφτούν. Η εταιρεία κάλεσε τα μέλη της να στείλουν για ανάρτηση στον ιστότοπό της (www.authors.gr) ένα σύντομο ανέκδοτο κείμενο ή απόσπασμα από δημοσιευμένο έργο τους σε οποιαδήποτε μορφή λόγου (πεζογραφία, ποίηση, δοκίμιο ή άλλη μορφή). Το κείμενο μπορεί να είναι απόσπασμα από δικές τους μεταφράσεις έργων άλλων συγγραφέων. Κάλεσε επίσης τα μέλη της να στείλουν λίγα λόγια για ένα βιβλίο που διαβάζουν ή ξαναδιαβάζουν τώρα. Σε αλφαβητικές ενότητες, οι αναρτήσεις των κειμένων ακολουθούν τη σειρά με την οποία αποστέλλονται και συνεχίζονται για όσο διάστημα μένουμε σπίτι.

 

Αποχαιρετώντας τον Alan Merrill

Ο Alan Merrill, που έγραψε και ερμήνευσε το δημοφιλές τραγούδι "I love rock 'n' roll", πέθανε σε ηλικία 69 ετών σε νοσοκομείο της Νέας Υόρκης μετά από επιπλοκές λόγω κορωνοϊού. Η κόρη του δημοσιοποίησε την είδηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης λέγοντας ότι της δόθηκαν μόνο δύο λεπτά για να αποχαιρετήσει τον πατέρα της.

Στο νοσοκομείο ο Πλάθιντο Ντομίνγκο

Ο Ισπανός τενόρος Πλάθιντο Ντομίνγκο, ο οποίος αποκάλυψε πριν από μία εβδομάδα πως είναι θετικός στον κορωνοϊό, νοσηλεύεται σε νοσοκομείο του Ακαπούλκο.

Η εκπρόσωπός του επιβεβαίωσε πως χρειάστηκε να μεταφερθεί σε νοσοκομείο και πως «η κατάστασή του είναι σταθερή». Στις 22 Μαρτίου ο Ντομίνγκο είχε ανακοινώσει στα social media πως πάσχει από κορωνοϊό παρακαλώντας όλους να είναι εξαιρετικά προσεκτικοί και να ακολουθούν τις βασικές οδηγίες. «Μαζί μπορούμε να πολεμήσουμε αυτόν τον ιό και να σταματήσουμε την παγκόσμια κρίση, οπότε να επιστρέψουμε στην καθημερινότητά μας το δυνατόν συντομότερο» κατέληγε.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL