Live τώρα    
18°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σκόνη
18 °C
14.7°C19.3°C
2 BF 87%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
13 °C
12.0°C13.9°C
0 BF 89%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
16 °C
15.0°C16.6°C
4 BF 76%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αραιές νεφώσεις
18 °C
17.7°C19.3°C
2 BF 87%
ΛΑΡΙΣΑ
Ομίχλη
12 °C
11.9°C13.0°C
0 BF 100%
Αποχαιρετισμός από την κινηματογραφική κοινότητα, ανθρώπους του πολιτισμού και πολιτικά κόμματα
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Αποχαιρετισμός από την κινηματογραφική κοινότητα, ανθρώπους του πολιτισμού και πολιτικά κόμματα

«Λίγοι πέτυχαν να μείνουν τόσα δημιουργικά χρόνια στην ηγεσία ενός σημαντικού πολιτιστικού θεσμού. Ο Αντώνης Παπαδόπουλος, καλλιτεχνικός διευθυντής του Φεστιβάλ από το 1999 έως και την τελευταία στιγμή, το πέτυχε με την απόλυτη αφοσίωσή του και την πίστη του σ’ αυτό που έκανε» σημειώνει μεταξύ άλλων στο μήνυμά της η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη.

Ο Πάνος Σκουρολιάκος, τομεάρχης Πολιτισμού του ΣΥΡΙΖΑ, επισημαίνει ότι «με την πλούσια δραστηριότητά του έκανε το αδύνατο δυνατόν. Αναλαμβάνοντας το μικρό περιφερειακό φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους στη Δράμα το εκτόξευσε σε σπουδαίο διεθνές φεστιβάλ, το οποίο όλοι θαυμάζουν και σέβονται. Δούλεψε επί τριάντα χρόνια με φαντασία, συνέπεια και αυταπάρνηση, ώστε να παραδώσει έναν πολιτιστικό θεσμό που όλοι στην Ελλάδα καμαρώνουμε»

Συμπλήρωσε δε ότι «χρέος των κινηματογραφιστών, της Πολιτείας και της πόλης της Δράμας είναι να συνεχίσουν να εξελίσσουν το Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας σαν να είναι εδώ ο Αντώνης, πάντα παρών».

Το ΚΚΕ υπογραμμίζει ότι «ο Αντώνης Παπαδόπουλος ταύτισε όσο λίγοι το όνομά του με την υπόθεση της μικρού μήκους ταινίας στηρίζοντας και ενθαρρύνοντας νέους Έλληνες και ξένους κινηματογραφιστές, μέσω του Φεστιβάλ Δράμας, στο τιμόνι του οποίου στάθηκε σταθερά πάνω από είκοσι χρόνια. Υπήρξε φύλακας - φρουρός της μικρού μήκους ταινίας και έπαιξε σπουδαίο ρόλο στη διάδοσή της».

Το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου επισημαίνει ότι «ο Αντώνης Παπαδόπουλος, που έφυγε πρόωρα από κοντά μας, συνδέθηκε άρρηκτα με την ελληνική ταινία μικρού μήκους και τη μεγαλύτερη γιορτή της, το Φεστιβάλ Δράμας, τον πρώτο μεγάλο σταθμό των νέων Ελλήνων σκηνοθετών προς το καλλιτεχνικό τους μέλλον» προσθέτοντας ότι «το αποτύπωμά του καθόρισε σε μεγάλο βαθμό τη φυσιογνωμία του θεσμού».

«Η προσφορά του Αντώνη Παπαδόπουλου όχι μόνο στο Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους της Δράμας, αλλά και στον ελληνικό κινηματογράφο γενικότερα, είναι πολύ σημαντική» τονίζει η Εταιρεία Ελλήνων Σκηνοθετών.

«O σκηνοθέτης Αντώνης Παπαδόπουλος στήριξε το ελληνικό σινεμά με πάθος. Ήταν δημιουργός που αγάπησε τους δημιουργούς» υπογραμμίζει το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης.

Ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Φεστιβάλ Κινηματογράφου για Παιδιά και Νέους Δημήτρης Σπύρου υπογραμμίζει ότι «η προσφορά του στην ελληνική ταινία μικρού μήκους είναι μοναδική και αποτελεί παρακαταθήκη για το μέλλον. Θα είσαι πάντα η ψυχή του Φεστιβάλ Δράμας».

Συλλυπητήρια εκφράζει επίσης η διοίκηση της ΕΡΤ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL