Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
16.0°C20.9°C
3 BF 51%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
18.2°C21.1°C
4 BF 42%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
17.6°C18.8°C
5 BF 58%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
18.6°C19.8°C
5 BF 61%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
18 °C
17.9°C17.9°C
2 BF 56%
Φιλοξενία αστέγων στο Φεστιβάλ Καννών
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Φιλοξενία αστέγων στο Φεστιβάλ Καννών

Μετά την αναβολή του Φεστιβάλ Καννών, το Palais des Festivals ανοίγει τους κλειστούς αυτό το διάστημα χώρους του στους άστεγους της πόλης. Στην είσοδο και στο ίδιο σημείο όπου πραγματοποιούνται οι λαμπερές πρεμιέρες οι άστεγοι θερμομετρούνται, ενώ στο εσωτερικό υπάρχει φαγητό, ειδική πρόβλεψη για ντους, κοινός χώρος για τηλεόραση και παιχνίδια, κρεβάτια και χώρος για τα κατοικίδια τους.

Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης

Δωρεάν Προβολές μικρού μήκους ταινιών

Μικρού μήκους ταινίες, τις οποίες υπογράφουν οι σκηνοθέτες που συμμετείχαν στην ενότητα «Meet the Future» του 60ού Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, προβάλλονται δωρεάν για το κοινό. Πρόκειται για σκηνοθέτες που έχουν επιλεγεί στα προγράμματα των 13 μεγαλύτερων κινηματογραφικών φεστιβάλ του κόσμου ή έχουν κερδίσει υποψηφιότητα για τα Βραβεία Όσκαρ και δεν έχουν ολοκληρώσει ακόμη την πρώτη μεγάλου μήκους ταινία τους. Η προβολή στο YouTube κανάλι του Φεστιβάλ ξεκινά σήμερα με τις ταινίες της Άρτεμης Αναστασιάδου «Calling» και «I am Mackezie».

 

Η προσφορά του Γαλλικού Ινστιτούτου

Οι «Μεγάλες φωνές του Γαλλικού Ινστιτούτου», μια σπάνια συλλογή του γαλλικού και γαλλόφωνου πολιτιστικού χώρου των τριάντα τελευταίων ετών, είναι δωρεάν διαθέσιμη στο κοινό. Περιλαμβάνουν διαλέξεις προσωπικοτήτων όπως οι Κώστας Αξελός, Pierre Bourdieu, Κάρολος Κουν, Jacqueline de Romilly, Jacques Lacarrière, Θεόδωρος Αγγελόπουλος, Κώστας Γαβράς, Peter Brook.

Την ίδια ώρα η Culturethèque προσφέρει μια πλούσια διαδικτυακή συλλογή βιβλίων, μυθιστορημάτων, δοκιμίων, κόμικς, εφημερίδων, περιοδικών, μουσικών άλμπουμ, συναυλιών, διαλέξεων, διαδικτυακών μαθημάτων, παιχνιδιών και βίντεο. Η πλατφόρμα είναι προσβάσιμη σε όποιον κάνει εγγραφή σε μια από τις βιβλιοθήκες του γαλλικού πολιτιστικού δικτύου στην Ελλάδα και για τρεις εβδομάδες προσφέρει δωρεάν πρόγραμμα.

 

Εθελοντική αιμοδοσία

Εθελοντική αιμοδοσία χθες και σήμερα των υπαλλήλων του υπουργείου Πολιτισμού στο Αμφιθέατρο του κτηρίου της οδού Μπουμπουλίνας.

Στο μεταξύ το Ταμείο Αρχαιολογικών Πόρων έχει εμπλουτίσει την κεντρική του ιστοσελίδα (www.tap.gr) με ορισμένες από τις σημαντικές εκδόσεις του, που περιλαμβάνουν περιήγηση στα μνημεία της Ακρόπολης, στα μικρότερα κτίσματα του βράχου, τις πηγές, τα σπήλαια, τα ιερά, το θέατρο, τα ωδεία και τα χορηγικά μνημεία, σε συλλογές του Αρχαιολογικού Μουσείου Αθηνών κ.ά.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL