Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
21 °C
19.2°C22.6°C
1 BF 57%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αυξημένες νεφώσεις
21 °C
18.8°C23.5°C
2 BF 61%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
19 °C
16.0°C19.4°C
1 BF 64%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αίθριος καιρός
22 °C
19.3°C22.5°C
4 BF 42%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
17 °C
16.9°C21.8°C
0 BF 63%
ΕΠΙ ΣΚΗΝΗΣ
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

ΕΠΙ ΣΚΗΝΗΣ

Η πιο κατάλληλη και αρμόζουσα με το κλίμα αλλά και το πνεύμα των ημερών -ακόμα και το αντιφασιστικό συλλαλητήριο που θα πραγματοποιηθεί το πρωί- συναυλία σήμερα, αυτή των Deus Ex Machina, οι οποίοι θα παρουσιάσουν τον νέο τους δίσκο στο «An Club» με support τους Θεσσαλονικείς Clerks' Conspiracy, που συνέντευξή τους δημοσιεύουμε σήμερα.

Σε εντελώς διαφορετικό μουσικό στίγμα σήμερα επίσης (αλλά και τα δύο επόμενα Σάββατα, 12 και 19 Οκτωβρίου) ο Γιώργος Καζαντζής στο «Ρυθμός Stage» της Ηλιούπολης με μιαν εκλεκτή παρέα φίλων του, δηλαδή τις Ελένη Τσαλιγοπούλου και Γιώτα Νέγκα απόψε, τους Μελίνα Κανά, Ανδριάνα Μπάμπαλη, Παντελή Θεοχαρίδη και Κώστα Παυλίδη τη δεύτερη και τους Γιάννη Χαρούλη, Λιζέτα Καλημέρη και Παντελή Θεοχαρίδη την τρίτη φορά και με τη συνοδεία ενός τρίο κιθάρας / μαντολίνου, βιολιού και πιάνου το οποίο θα παίζει ο ίδιος ο συνθέτης.

Τη Δευτέρα 7 Οκτωβρίου οι Los Dos O Mas, ένα σχετικά νέο και αρκούντως πολυσυλλεκτικό -τόσο στις δικές τους συνθέσεις όσο και στις πολλές διασκευές από το διεθνές ρεπερτόριο που κάνουν- ως προς τις μουσικές του κατευθύνσεις σεξτέτο (γυναικεία και ανδρική φωνή, κλασική και ηλεκτρική κιθάρα, μπάσο και ντραμς) στο «Faust».

Την Τρίτη 8 Οκτωβρίου η γνωστή μας πλέον και θαυμάσια ερμηνεύτρια Μαρία Λατσίνου και το κουαρτέτο (ακορντεόν, μπάσο, ντραμς και φυσικά ο μη εξαιρετέος (!) και όντως εξαιρετικός δημιουργός όλων των τραγουδιών Χρήστος Αλεξόπουλος στο πιάνο και τα keyboards) μετά την εμφάνισή τους στο φεστιβάλ της νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ θα παίξουν στο «Six D.O.G.S».

Την Τετάρτη 9 Οκτωβρίου ο Σταύρος Ξαρχάκος συναντάει και πάλι τον Σταμάτη Κόκοτα στη σκηνή του Ηρωδείου, όπου ο δεύτερος θα ερμηνεύσει ουκ ολίγα από τα τραγούδια του τα οποία έχει γράψει ο πρώτος, αλλά βέβαια και πολλά άλλα που ο δημιουργός είχε συνθέσει για άλλους και άλλες.

Τέλος την Παρασκευή 11 Οκτωβρίου το «Gagarin 205» εγκαινιάζει την εφετινή σεζόν με έναν εκπληκτικό μα και λίαν απρόβλεπτο μουσικό, τον Blixa Bargeld, ηγέτη των Γερμανών πειραματιστών Einstürzende Neubauten αλλά και εκλεκτό μέλος των Bad Seeds του Nick Cave, ο οποίος αυτή τη φορά θα παρουσιάσει μαζί με τον Ιταλό «μετρ» της electronica Teho Teadro τον πολύ ενδιαφέροντα, «ανήσυχο» αλλά και δεόντως... παιγνιώδη δίσκο / project τους «Still Smiling».

Θ.Μ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL