Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
19.2°C22.4°C
2 BF 71%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αυξημένες νεφώσεις
16 °C
14.1°C17.0°C
3 BF 88%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
21 °C
19.4°C25.9°C
4 BF 66%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αραιές νεφώσεις
29 °C
26.1°C28.8°C
5 BF 30%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
17 °C
16.9°C19.1°C
4 BF 88%
Νέα διοίκηση με παλιά υλικά
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Νέα διοίκηση με παλιά υλικά

Θεσσαλονίκη: Έκπληκτος είναι ο κόσμος της τέχνης και του πολιτισμού στη Θεσσαλονίκη από τις επιλογές της Λίνας Μενδώνη στη νέα διοίκηση που διόρισε χθες στον Οργανισμό Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο νέος πρόεδρος του Μεγάρου Μουσικής Βασίλης Γάκης, μεταξύ πολλών άλλων αξιωμάτων, έχει θητεύσει αντιδήμαρχος Πολιτισμού στο πλευρό του πρώην δημάρχου Βασίλη Παπαγεωργόπουλου την εποχή που επικράτησε μάλλον η υποκουλτούρα στη Θεσσαλονίκη. Επίσης «μεγαλούργησε» συνεργαζόμενος με το ΥΜΑΘ στην κεντρική εκδήλωση για τα 100 χρόνια από την απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης από τον τουρκικό ζυγό, το 2012, με μία παρέλαση που θύμιζε χολιγουντιανή παράσταση.

Πέρα από τον πρύτανη του ΑΠΘ και την αντιπρύτανη του ΠΑΜΑΚ, στο νέο Δ.Σ. του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης είναι και ο -σύμφωνα με το βιογραφικό του- επιχειρηματίας Θεοφάνης Ουγγρίνης, που τον γνωρίσαμε όταν προσπαθούσε να βγει βουλευτής με το Ποτάμι το 2015 και, μόλις το κόμμα του Στ. Θεοδωράκη άρχισε να αποδυναμώνεται δημοσκοπικά, μεταπήδησε στη Ν.Δ.

Μετά την άκομψη απομάκρυνση της προηγούμενης διοίκησης, κατά πάγια πρακτική της πολιτικής ηγεσίας του ΥΠΠΟΑ, το νέο Δ.Σ. θα συνεδριάσει προκειμένου να εκλέξει το προεδρείο του. Αποτελείται από τους οικονομολόγους Βασίλειο Γάκη και Αστέριο Τσουκαλά, τον πρύτανη του ΑΠΘ καθηγητή Κτηνιατρικής Νικόλαο Γ. Παπαϊωάννου, την αντιπρύτανη του ΠΑΜΑΚ καθηγήτρια Δικαίου Πληροφορικής Ευγενία Κ. Αλεξανδροπούλου, τους νομικούς Λένα Τορνιβούκα και Εμμανουήλ Ασπασίδη, τις αρχιτέκτονες Δήμητρα Τσαμπάζη και Ξανθίπη Σκάρπια - Χόιπελ και τον επιχειρηματία Θεοφάνης Ουγγρίνη.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL