Live τώρα    
13°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αραιές νεφώσεις
13 °C
11.4°C14.1°C
4 BF 83%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
13 °C
11.4°C14.9°C
2 BF 63%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
14.0°C14.8°C
1 BF 66%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
17 °C
16.5°C17.7°C
2 BF 61%
ΛΑΡΙΣΑ
Αραιές νεφώσεις
12 °C
11.8°C12.4°C
2 BF 87%
Σύντομα
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Σύντομα

Για τον Christian Zervos

Μια ανάγνωση του έργου του εκδότη και κριτικού Christian Zervos από καλλιτέχνες, αρχιτέκτονες και ιστορικούς, με αφορμή την εξαιρετικά ενδιαφέρουσα έκθεση, πραγματοποιείται την Τρίτη 18 Φεβρουαρίου στις 7 μ.μ. στο αμφιθέατρο του Μουσείου Μπενάκη της οδού Πειραιώς 138. Στη συζήτηση συμμετέχουν η επιμελήτρια της έκθεσης Πολύνα Κοσμαδάκη, ο καθηγητής στο Τμήμα Αρχιτεκτόνων του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας Γιώργος Τζιρτζιλάκης, η καθηγήτρια στο Τμήμα Αρχιτεκτόνων του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας Φοίβη Γιαννίση, ο καθηγητής Ιστορίας της Μοντέρνας και Σύγχρονης Τέχνης στο Τμήμα Θεωρίας και Ιστορίας της Τέχνης της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών Νίκος Δασκαλοθανάσης και οι καλλιτέχνες Αναστασία Δούκα, Ηλίας Παπαηλιάκης και Κωστής Βελώνης.

«Τραγούδια της Νύχτας»

Τα τραγούδια της νύχτας είναι το soundtrack των ονείρων μας, λέει ο Κώστας Θωμαΐδης με αφορμή την μουσική παράσταση στον Ιανό το Σάββατο 22 Φεβρουαρίου στις 9.30 μ.μ. Ο γνωστός τραγουδοποιός που θα παίζει επίσης μαντολίνο και κιθάρα, θα παρουσιάσει αγαπημένα του τραγούδια, ενώ στο πιάνο θα τον συνοδεύει ο Γιάννης Τσόλκας. Σταδίου 24.

Το πρώτο βιβλίο από τα «Κείμενα»

Το βιβλίο της Κατερίνας Χανδρινού «Κόρκυρα» με το οποίο οι εκδόσεις «Κείμενα» εγκαινιάζουν την επανέναρξή τους έπειτα από τριάντα χρόνια απουσίας, παρουσιάζεται στο βιβλιοπωλείο «Επί λέξει» το Σάββατο 22 Φεβρουαρίου στις 2 μ.μ. Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι συγγραφείς - μεταφραστές Ευριπίδης Κλεόπας και Δημήτρης Καρακίτσος. Αποσπάσματα θα διαβάσει ο Αχιλλέας Κυριακίδης.

«No Man’s Land» από τον Γιάννη Ψαθά

Το καινοτόμο έργο «No Man’s Land» του διεθνώς αναγνωρισμένου συνθέτη της ελληνικής Διασποράς Γιάννη Ψαθά, ένας βαθιά συγκινητικός σύγχρονος ύμνος για την ειρήνη που γεφυρώνει γενεές, κουλτούρες και πεποιθήσεις και αναφέρεται στις καταστροφικές επιπτώσεις και το μάταιο του πολέμου, παρουσιάζεται το Σάββατο 14 Μαρτίου στις 8 μ.μ. στην Αίθουσα Αλεξάνδρα Τριάντη του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών. Στο πρωτότυπο πρότζεκτ πολυμέσων του βραβευμένου δημιουργού, το οποίο έχει διάρκεια 80 λεπτά, ένα εικονικό διεθνές ensemble από 150 μουσικούς συνδυάζεται μέσω κινηματογραφικής οθόνης με 7 σολίστ που παίζουν ζωντανά επί σκηνής. Οι ερμηνευτές που εμφανίζονται επί της οθόνης είναι απόγονοι μαχητών από αντίπαλα στρατόπεδα του Μεγάλου Πολέμου και κινηματογραφήθηκαν σε πεδία μαχών εκείνης της εποχής σε όλο τον κόσμο.

Βασίλης και Σαράντης Σαλέας

Ο Βασίλης και ο Σαράντης Σαλέας εμφανίζονται έως τη Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου στο Half Note με «Μουσικές του κόσμου». Συστατικά των παραστάσεών τους είναι τα δημοφιλή ορχηστρικά τους θέματα, οι προσωπικές συνθέσεις από την πλούσια δισκογραφία τους, οι παραδοσιακές μουσικές αλλά και οι απρόβλεπτες διασκευές ελληνικών και ξένων επιτυχιών.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL