Live τώρα    
18°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
16.2°C18.5°C
3 BF 57%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
14 °C
10.8°C15.6°C
3 BF 68%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
15.4°C16.6°C
4 BF 71%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αίθριος καιρός
16 °C
14.9°C17.7°C
3 BF 73%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
15.7°C15.7°C
2 BF 67%
Καραγκιόζης με παραδοσιακή μουσική στο Μέγαρο Μουσικής
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Καραγκιόζης με παραδοσιακή μουσική στο Μέγαρο Μουσικής

Η παράγκα του Καραγκιόζη ανακαινίστηκε και δέχεται ήδη τους πρώτους μικρούς και μεγάλους επισκέπτες που παρακολουθούν τις νέες περιπέτειες του αγαπημένου ξυπόλητου ήρωα με τη μεγάλη μύτη και το μακρύ χέρι, να ξεγλιστρά από τις κακοτοπιές και να επιβιώνει στους δύσκολους καιρούς που δεν τελειώνουν, βρίσκοντας τρόπους να ταΐζει την πεινασμένη οικογένεια και το άδειο του στομάχι.

Ο Ηλίας Καρελλάς στήνει και φέτος τον άσπρο του μπερντέ στην αυλή του "Σπιτιού του Καραγκιόζη" στο φουαγιέ του ισογείου του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών και παρουσιάζει κάθε Σάββατο στις πέντε το απόγευμα το νέο του έργο «Ο Καραγκιόζης και το δέντρο της μουσικής».

Στην παράσταση, όπου ξεχωρίζουν οι αγαπημένες γιγαντοφιγούρες, κυριαρχεί η ελληνική παραδοσιακή μουσική, που παρουσιάζεται με σύγχρονη ματιά, μέσα από μελωδίες και σπάνια τραγούδια από τη Θράκη ώς την Κρήτη και από το Ιόνιο ώς το Αιγαίο. Η Αρετή Κετιμέ με το σαντούρι της και μια συντροφιά από εκλεκτούς μουσικούς συνοδεύουν τις ξεκαρδιστικές ατάκες του Καραγκιόζη και των συντρόφων του.

Πρόκειται για μια πολυδιάστατη παράσταση με ταυτόχρονο εκπαιδευτικό πρόγραμμα, στην οποία τα παιδιά έχουν την ευκαιρία μέσα από διαδραστικά παιχνίδια να ξεναγηθούν στο "Σπίτι του Καραγκιόζη" και να ανακαλύψουν τα κρυμμένα του μυστικά, γνωρίζοντας από κοντά σπάνιες συλλεκτικές φιγούρες του θεάτρου σκιών από όλο τον κόσμο.

Η ιστορία του θεάτρου σκιών από τη γέννησή του ζωντανεύει τρισδιάστατα σε έναν ειδικά διαμορφωμένο χώρο 300 τ.μ. στο φουαγιέ του ισογείου και με οδηγούς τους εμψυχωτές, οι μικροί θεατές ταξιδεύουν στον χωρόχρονο!

«Φτιάξε τον Καραγκιόζη» είναι ο τίτλος του εκπαιδευτικού εργαστηρίου που πραγματοποιείται τις Κυριακές 2 και 9 Φεβρουαρίου στο «Σπίτι του Καραγκιόζη», που μεταμορφώνεται σε εργαστήριο. Ο Ηλίας Καρελλάς προσκαλεί τους μικρούς του φίλους να το επισκεφθούν για να ανακαλύψουν τη μαγεία του θεάτρου σκιών. Θα μάθουν από ποια υλικά φτιάχνεται μια φιγούρα, πώς αυτή κινείται και πώς δημιουργούνται οι φωνές, ενώ θα κατασκευάσουν και τη δική τους φιγούρα με τον αγαπημένο τους ήρωα. Στο τέλος τα παιδιά θα βρεθούν πίσω από τον μπερντέ για να γίνουν για λίγο και αυτοί καραγκιοζοπαίχτες!

Το εκπαιδευτικό εργαστήριο απευθύνεται σε παιδιά από 5 ετών και άνω και έχουν προγραμματιστεί δύο ομάδες, η πρώτη για παιδιά 5 έως 7 ετών από τις 11 π.μ. έως τις 12.30 μ.μ. και η δεύτερη για παιδιά 8 έως 12 ετών από τη 1 μ.μ. έως τις 2.30 μ.μ. Ο μεγαλύτερος αριθμός συμμετεχόντων είναι 25 παιδιά ανά εργαστήριο, το οποίο διαρκεί 90 λεπτά.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL