Live τώρα    
17°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αυξημένες νεφώσεις
17 °C
14.8°C17.3°C
3 BF 84%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αραιές νεφώσεις
13 °C
11.9°C14.4°C
2 BF 79%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
13 °C
11.0°C14.3°C
2 BF 88%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
18.0°C18.8°C
2 BF 74%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
11 °C
10.9°C11.9°C
3 BF 100%
Π. Σκουρολιάκος: Ετοιμάζουν νέες ΑΕΠΙ
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Π. Σκουρολιάκος: Ετοιμάζουν νέες ΑΕΠΙ

"Για τους δημιουργούς η εκμετάλλευση είναι το μόνο που ξέρει η Ν.Δ., ο K. Μητσοτάκης έλεγε ότι θα στηρίξει τον εισπρακτικό φορέα τους, αλλά επτά μήνες αυτός και η Λ. Μενδώνη σφυρίζουν αδιάφορα και δεν βάζουν μία υπογραφή την ώρα που ετοιμάζουν νέες ΑΕΠΙ, λόγια χωρίς αντίκρισμα και μεθοδεύσεις, τα ίδια με το Ελληνικό, το προσφυγικό, τα ΑΕΙ, αυτή είναι η ιδεολογία τους" τόνισε ο τομεάρχης Πολιτισμού του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρολιάκος μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό 105,5 Στο Κόκκινο και τον Νίκο Σβέρκο.

Παράλληλα υπογράμμισε ότι «η υπουργός Πολιτισμού ροκανίζει το χρόνο και μαθαίνουμε ότι αδειοδοτεί μία καινούργια ιδιωτική εταιρεία. Αυτή είναι η άποψή τους, αυτή είναι η ιδεολογία τους. Όλα στους ιδιώτες».

"Να δώσουν εξηγήσεις για τους Δεσμώτες"

Στο μεταξύ το Τμήμα Πολιτισμού του ΣΥΡΙΖΑ, σε ανακοίνωσή του για τους Δεσμώτες του Φαλήρου, επισημαίνει ότι η Λίνα Μενδώνη «οφείλει να δώσει εξηγήσεις για την απραξία της, που άφησε να χαθούν έξι πολύτιμοι μήνες, για ένα έργο που η κάθε μέρα είναι πολύτιμη για τη διάσωσή του». Παράλληλα εκφράζει την απόλυτη στήριξή του στο έργο του επιστημονικού προσωπικού του υπουργείου αφού τόσο οι αρμόδιες υπηρεσίες του ΥΠΠΟΑ όσο και η πολιτική ηγεσία του από το 2016 αντιμετώπισαν "με όλο τον σεβασμό και την οφειλόμενη προσοχή το εξαιρετικής σημασίας αρχαιολογικό εύρημα. Υπενθυμίζει δε ότι "το υπουργείο Πολιτισμού οφείλει σεβασμό την πολιτιστική κληρονομιά, αλλά εξίσου και στην αλήθεια".

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL