Live τώρα    
24°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
24 °C
22.0°C24.8°C
3 BF 39%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
22 °C
21.0°C24.2°C
2 BF 52%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
19 °C
18.8°C20.5°C
4 BF 63%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
20 °C
19.3°C19.8°C
5 BF 60%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
23 °C
22.9°C24.0°C
3 BF 33%
Σύντομα
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Σύντομα

Τη λήξη της κατάληψης ζητά το Δ.Σ. της ΚΣΟΤ

Την άμεση λήξη της κατάληψης στην Κρατική Σχολή Χορού ζητούν διοίκηση και διεύθυνση της σχολής υποστηρίζοντας σε ανακοίνωση που εξέδωσαν πως έχουν γίνει «όλες οι απαραίτητες διοικητικές ενέργειες για την αντιμετώπιση των πολλών εκκρεμοτήτων που είχαν μείνει ανοιχτές κατά το προηγούμενο χρονικό διάστημα και δυσχέραιναν την εύρυθμη λειτουργία της σχολής. Οι ενέργειες αυτές ολοκληρώθηκαν με τη βοήθεια όλων των εμπλεκομένων υπουργείων», όπως επιμένουν.

Υπενθυμίζεται πως οι φοιτητές της ΚΣΟΤ διαμαρτύρονται για την υποβάθμιση των σπουδών τους σε «ερασιτεχνικού χαρακτήρα», την καθυστερημένη έναρξη του ακαδημαϊκού έτους «με ελλιπές πρόγραμμα και προσλήψεις καθηγητών και μουσικών που εξακολουθούν να παραμένουν στον αέρα».

Ο σύλλογος των φοιτητών στο ψήφισμά του επισημαίνει πως «η τρέχουσα μορφή του προγράμματος τόσο σε αριθμό μαθημάτων όσο και σε διδακτικές ώρες δεν πληροί τις ακαδημαϊκές προϋποθέσεις, τα μαθήματα χορού γίνονται χωρίς συνοδεία μουσικών και οι κτηριακές εγκαταστάσεις της σχολής είναι ανεπαρκείς (ελλιπής αριθμός αιθουσών)».

Το Διοικητικό Συμβούλιο και η διεύθυνση επιμένουν πως «κατά τη διάρκεια πρόσφατης τακτικής συνεδρίασης του Διοικητικού Συμβουλίου, οι σπουδαστές της ΚΣΟΤ εγκαίρως ενημερώθηκαν για τις ενέργειες αυτές, καθώς και για μια σειρά από λοιπά μέτρα που η διοίκηση έχει δρομολογήσει για τη βελτίωση των συνθηκών των ίδιων των σπουδαστών στη σχολή».

Σε ανακοίνωσή τους μάλιστα διευκρινίζουν πως «το πενταμελές συμβούλιο του συλλόγου των σπουδαστών ενημερώθηκε δια ζώσης από τον πρόεδρο του Δ.Σ. και τη διευθύντρια ότι η προκήρυξη για την πρόσληψη καθηγητών έχει ολοκληρωθεί». Ενημέρωσαν επίσης τους σπουδαστές πως ολοκληρώθηκε και η ανάρτηση της προκήρυξης στον διαδικτυακό τόπο της σχολής.

Γιάννης Βακαρέλης: Ο νέος καλλιτεχνικός διευθυντής στο Μέγαρο

Κατά τη διάρκεια συνεδρίασής του το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών εξέλεξε πρόεδρο τον Νικόλαο Πιμπλή και αντιπρόεδρο τον Ιωάννη Μαρίνο. Ακολούθησε ο ορισμός του νέου καλλιτεχνικού διευθυντή, που είναι ο Γιάννης Βακαρέλης.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL