Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
21 °C
19.2°C22.6°C
1 BF 57%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αυξημένες νεφώσεις
21 °C
18.8°C23.5°C
2 BF 61%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
19 °C
16.0°C19.4°C
1 BF 64%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αίθριος καιρός
22 °C
19.3°C22.5°C
4 BF 42%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
17 °C
16.9°C21.8°C
0 BF 63%
Σύντομα
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Σύντομα

Καταγγέλλει τον θάνατο αρχαιοφύλακα η ΠΕΥΦΑ

Τον αιφνίδιο θάνατο αρχαιοφύλακα εν ώρα εργασίας καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η Πανελλήνια Ένωση Υπαλλήλων Φύλαξης Αρχαιοτήτων. Ο 67χρονος υπάλληλος απεβίωσε μόνος και αβοήθητος στο φυλάκιο του Αρχαιολογικού Μουσείου Χαλκίδος, που βρίσκεται δίπλα στο νοσοκομείο της πόλης, δύο εβδομάδες πριν από τη σύνταξή του. «Ζητάμε από την πολιτική ηγεσία του ΥΠΠΟΑ να απαιτήσει από τις Εφορίες Αρχαιοτήτων την καταγραφή αυτών των μουσείων και αρχαιολογικών χώρων που λειτουργούν με ελάχιστο ή καθόλου προσωπικό και να λάβει τα αναγκαία μέτρα για τη στελέχωσή τους. Παράλληλα, να προχωρήσει με όλα τα μέσα που διαθέτουμε, ώστε να διασφαλίσουμε όσο μπορούμε καλύτερα τόσο τη σωματική ακεραιότητα των εργαζομένων όσο και την ασφάλεια της πολιτιστικής μας κληρονομιάς" υπογραμμίζει η ΠΕΥΦΑ προσθέτοντας πως "αυτονόητη είναι και η άμεση ένορκη διοικητική εξέταση για τη διερεύνηση του τραγικού αυτού συμβάντος. Η ΠΕΥΦΑ θα εξετάσει σοβαρά το ενδεχόμενο μηνυτήριας αναφοράς κατά παντός υπευθύνου, ώστε να αποδοθούν ευθύνες αν υπάρχουν".

"Εκτός οικογένειας"

Το βιβλίο της Ευαγγελίας Διαμαντοπούλου "Εκτός οικογένειας - Επικοινωνώντας με την τέχνη του ξένου" (εκδόσεις Επίκεντρο) παρουσιάζεται απόψε στις 8 μ.μ. στο βιβλιοπωλείο "Επί λέξει", Ακαδημίας 32, από τους Γιάννη Σκαρπέλο, Χριστόφορο Μαρίνο, Μανώλη Πολέντα και τη συγγραφέα. Συντονίζει η Άντζελα Τσιφτσή.

Συνέδριο του Ιδρύματος Μαραγκοπούλου

Με αφορμή τη συμπλήρωση 50 χρόνων από την αποχώρηση της Ελλάδας από το Συμβούλιο της Ευρώπης κατά την περίοδο της δικτατορίας, το Ίδρυμα Μαραγκοπούλου για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου μαζί με τα ινστιτούτα των χωρών που κατέθεσαν τότε την προσφυγή κατά της χώρας διοργανώνουν από σήμερα έως και το Σάββατο διεθνές συνέδριο με θέμα: The "Greek Case" in the Council of Europe: A Game Changer for International Law and Human Rights? Στο αμφιθέατρο «Άλκης Αργυριάδης» του ΕΚΠΑ.

Η Ιλιάδα του Μιχάλη Γκανά

Το βιβλίο του Μιχάλη Γκανά «Ομήρου Ιλιάδα» (εκδόσεις Μεταίχμιο) παρουσιάζεται απόψε στις 8.30 μ.μ. στο βιβλιοπωλείο Ιanos, Σταδίου 24. Για το βιβλίο θα μιλήσει ο Γιάννης Ευσταθιάδης και θα διαβάσει αποσπάσματα ο Αχιλλέας Κυριακίδης. Ο συγγραφέας θα υπογράψει αντίτυπα του βιβλίου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL