Live τώρα    
25°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
25 °C
22.8°C26.3°C
3 BF 32%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
24 °C
22.6°C26.2°C
3 BF 34%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
21 °C
19.0°C24.8°C
2 BF 50%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.8°C21.8°C
2 BF 65%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
24 °C
23.9°C24.5°C
2 BF 33%
Σύντομα
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Σύντομα

«Αλέξης Τσίπρας και οι μεταμορφώσεις της πολιτικής»

Το βιβλίο του Φαμπιάν Περιέ «Αλέξης Τσίπρας και οι μεταμορφώσεις της πολιτικής», που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Τόπος, παρουσιάζεται την Τρίτη 10 Δεκεμβρίου στις 7 μ.μ. στον πρώτο όροφο της ΕΣΗΕΑ, Ακαδημίας 20, από τους Κώστα Αρβανίτη, Έφη Αχτσιόγλου και Γιώργο Πλειό.

Καβούκι χελώνας μέσα σε αρχαίο τάφο

Ένα καβούκι χελώνας, που αποτελεί σπάνιο εύρημα, εντοπίστηκε μέσα σε τάφο κλασικών - ελληνιστικών χρόνων στη Δυτική Νεκρόπολη της αρχαίας Αμβρακίας. Το χελώνιο συνόδευε τον νεκρό μαζί με τα υπόλοιπα κτερίσματα του τάφου, όπως ένα χάλκινο ξυστρί και ένα έλασμα σε κομμάτια. Το χελώνιο αποτελούσε μέρος μιας λύρας, κατασκευασμένης από ξύλο και εντόσθια ζώων. Ορισμένα από τα ευρήματα εκτίθενται στο Αρχαιολογικό Μουσείο της Άρτας και στον λεγόμενο «τάφο του πολεμιστή», ως συνοδευτικά του οπλισμού του.

«Μια ηλιαχτίδα σε πέτρινους τοίχους»

Το βιβλίο του Θανάση Καλαφάτη «Μια ηλιαχτίδα σε πέτρινους τοίχους. Τα χρόνια του εγκλεισμού 1966-1974», με έξι έργα του Γιάννη Ψυχοπαίδη, που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Θεμέλιο, παρουσιάζεται την Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου στις 7.30 μ.μ. στη Στοά του Βιβλίου, Πεσμαζόγλου 5 και Σταδίου. Με τον συγγραφέα θα συνομιλήσουν οι Αλέξης Ζήρας, Δημήτρης Καπογιάννης, Δημήτρης Πλουμπίδης και Μιχάλης Σπουρδαλάκης. Θα συντονίσει ο Νίκος Θεοχαράκης.

«Παραθεριστές της Ιστορίας»

Το βραβευμένο ντοκιμαντέρ «Παραθεριστές της Ιστορίας», σε σκηνοθεσία Γιώργου Διδυμιώτη, παρουσιάζεται στο Ιστορικό Αρχείο του ΠΙΟΠ στον Ταύρο, την Τρίτη 10 Δεκεμβρίου στις 7 μ.μ. Θα προηγηθεί η βραβευμένη ταινία animation «Είμαι ο Λέων των Κυθήρων». Η είσοδος είναι ελεύθερη, με κρατήσεις θέσεων στο 210 3418011. Δωρίδος 2 και Λεωφόρος Ειρήνης 14.

Για τον Νίκο Πουλαντζά

Διάλεξη στη μνήμη του Νίκου Πουλαντζά δίνει τη Δευτέρα 9 Δεκεμβρίου στις 7 μ.μ. στο Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών, Βασιλέως Κωνσταντίνου 48, ο  κοινωνιολόγος και καθηγητής του Πανεπιστημίου της Ιένας Κλάους Ντέρε με θέμα «Ένα εργατικό κίνημα από τα δεξιά; Τα αίτια μίας φαντασιακής εξέγερσης». Παρουσιάζει το μέλος του Δ.Σ. του Ινστιτούτου Πουλαντζά Θεόδωρος Παρασκευόπουλος, ενώ θα υπάρχει διερμηνεία στα ελληνικά, στη νοηματική γλώσσα και ζωντανή αναμετάδοση από την ιστοσελίδα www.poulantzas.gr.

«Το Καράβι» από την Ιθάκη

Αφιερωμένη στον Ιθακήσιο ποιητή και στιχουργό Μάκη Κατωπόδη είναι η βραδιά σε μουσικές συνθέσεις Σπύρου Αρσένη που παρουσιάζει η παρέα του Δημόδοκου την Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου στις 9 μ.μ. στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο της Λεωφόρου Συγγρού 143.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL