Live τώρα    
24°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
24 °C
22.0°C24.8°C
3 BF 39%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
22 °C
21.0°C24.2°C
2 BF 52%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
19 °C
18.8°C20.5°C
4 BF 63%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
20 °C
19.3°C19.8°C
5 BF 60%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
23 °C
22.9°C24.0°C
3 BF 33%
Σύντομα
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Σύντομα

Πέθανε ο φωτογράφος Τέρι Ο' Νιλ

Διάσημος για τα εμβληματικά πορτρέτα διασημοτήτων και προσωπικοτήτων που καθόρισαν τη δεκαετία του '60, ο φωτογράφος Τέρι Ο' Νιλ πέθανε σε ηλικία 81 ετών. Οι φωτογραφίες του Ο' Νιλ, ο οποίος πρόσφατα τιμήθηκε με το Μετάλλιο του Τάγματος της Βρετανικής Αυτοκρατορίας για το σύνολο της καριέρας του, έχουν δημοσιευθεί στα μεγαλύτερα διεθνή περιοδικά. Υπήρξε παντρεμένος με την ηθοποιό Φαίη Νταναγουέι και αργότερα με την Λορίν Άστον.

Πέθανε ο σκηνοθέτης Βόιτσεχ Γιασνί

Σημαντικός σκηνοθέτης και κινηματογραφιστής, που ανήκε στο νέο κύμα του τσεχοσλοβακικού κινηματογράφου τη δεκαετία του '60, ο Βόιτσεχ Γιασνί πέθανε σε ηλικία 93 ετών. Σκηνοθέτησε ταινίες στην πατρίδα του αλλά και στη Δύση, όπου μετανάστευσε μετά τη σοβιετική εισβολή το 1968. Η πιο διάσημη ταινία του «All My Good Countrymen», που απαγορεύτηκε στην πατρίδα του, κέρδισε το Βραβείο Καλύτερης Σκηνοθεσίας στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου των Καννών το 1969.

Το βιβλίο του Σταύρου Ζουμπουλάκη

Το βιβλίο του Σταύρου Ζουμπουλάκη «Άσπονδοι αδελφοί εβραίοι, χριστιανοί, μουσουλμάνοι» (εκδόσεις Πατάκη) παρουσιάζεται απόψε, στις 7.30 μ.μ., στο Βιβλιοπωλείο του ΜΙΕΤ, Τσιμισκή 11, στη Θεσσαλονίκη. Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι Διονύσης Δρόσος, Κωνσταντίνος Τσιτσελίκης και ο συγγραφέας.

H υπουργός αυτοδιαψεύδεται

Στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε την προηγούμενη εβδομάδα, η υπουργός Πολιτισμού ήταν ξεκάθαρη όταν, ερωτώμενη για τον χαρακτηρισμό της ΠΥΡΚΑΛ ως ιστορικού τόπου από την προηγούμενη κυβέρνηση, ανακοίνωσε ότι θα αναπέμψει το ΚΑΣ στο Κεντρικό Συμβούλιο Νεωτέρων Μνημείων ισχυριζόμενη μάλιστα ότι μετά τη γνωμοδότηση του Συμβουλίου δεν υπήρξε Υπουργική Απόφαση. Αφού είχαν προηγηθεί τόσο το ρεπορτάζ της "Αυγής" την επομένη της συνέντευξης Τύπου, που σημείωνε ότι η Υπουργική Απόφαση είχε υπογραφεί, αλλά λόγω της προκήρυξης των εκλογών του Ιουλίου δεν πρόφτασε να δημοσιευτεί σε ΦΕΚ, όσο και προχθεσινές δηλώσεις της πρώην υπουργού Μ. Ζορμπά για το θέμα, το γραφείο Τύπου του ΥΠΠΟΑ με χθεσινή ανακοίνωσή του επιβεβαιώνει ότι όντως "η κ. Ζορμπά υπέγραψε την Υπουργική Απόφαση στις 5.7.2019, οπότε και εστάλη προς δημοσίευση στο Εθνικό Τυπογραφείο. Υπεγράφη δηλαδή την Παρασκευή, προπαραμονή των εθνικών εκλογών της 7ης Ιουλίου!". Στην ίδια ανακοίνωση, αποδίδονται στη Μ. Ζορμπά "προσχηματικές δηλώσεις και έωλες κατηγορίες". Ωστόσο, η ουσία παραμένει: η Υπουργική Απόφαση είχε υπογραφεί από την προηγούμενη κυβέρνηση.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL