Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Σύντομα

  «Από το Καντούνι ..»   Το βιβλίο του Γιώργου Ματζουράνη «Από το Καντούνι…», συλλογή κειμένων που κυκλοφορούν από τις εκδόσεις Θεμέλιο και δημοσιεύτηκαν στην ομώνυμη στήλη του στις σιφναϊκές...

«Από το Καντούνι ..»

Το βιβλίο του Γιώργου Ματζουράνη «Από το Καντούνι…», συλλογή κειμένων που κυκλοφορούν από τις εκδόσεις Θεμέλιο και δημοσιεύτηκαν στην ομώνυμη στήλη του στις σιφναϊκές εφημερίδες "Σιφναϊκά Νέα" και "Σιφναϊκή Φωνή", παρουσιάζεται αύριο Κυριακή 25 Αυγούστου, στις 8 μ.μ., στο Πολιτιστικό Κέντρο Μαριάνθη Σίμου στον Αρτεμώνα. Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι Λέανδρος Πολενάκης, Κώστας Σούλης, Μαργαρίτα Βασταρδή, Μανόλης Αναστασιάδης και Άννα Μαλικιώση, ενώ θα συντονίσει ο Θύμιος Κάκος. Στο βιβλίο καταγράφονται η καθημερινότητα στη Σίφνο, οι παραδόσεις, τα ήθη, τα έθιμα και τα πανηγύρια, αλλά και οι άνθρωποι που πέρασαν από τον τόπο, συγγραφείς, ποιητές, επιστήμονες, δάσκαλοι του γένους, κοινωνικοί παράγοντες που συνέβαλαν με διάφορους τρόπους στην πρόοδο του νησιού, δημοσιογράφοι, συνεργάτες του τοπικού Τύπου αλλά και αγρότες, ψαράδες, νοικοκυρές.

Απεβίωσαν η Τασούλα Λαζοπούλου και η Ελισάβετ Ναζλίδου

Στην πατρίδα της τη Δράμα θα ταφεί, σύμφωνα με την επιθυμία της, την προσεχή Τρίτη η Τασούλα Λαζοπούλου, σύζυγος του Λάκη Λαζόπουλου, που απεβίωσε μετά από μάχη με τον καρκίνο σε ηλικία 60 ετών.

Θλίψη στον καλλιτεχνικό χώρο έχει προκαλέσει και ο θάνατος της ηθοποιού Ελισάβετ Ναζλίδου, που έφυγε από τη ζωή νικημένη από τον καρκίνο. Η ηθοποιός, που κηδεύτηκε χθες στην πατρίδα της, τη Λάρισα, εκτός από την τηλεόραση, είχε έντονη παρουσία στον κινηματογράφο και στο θέατρο, όπου συνεργάστηκε με το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος και πολλές άλλες θεατρικές σκηνές στην Αθήνα και αλλού.

 

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Η κοινωνία πρέπει να μείνει όρθια

Οι προειδοποιήσεις των ειδικών δεν επιτρέπουν κανέναν εφησυχασμό. "Θα έχουμε εκατόμβες θυμάτων", "αν συνεχίσουν να αυξάνονται τα κρούσματα με τέτοιους αλματώδεις ρυθμούς, θα αυξηθούν και οι διασωληνώσεις" επισημαίνουν εφιστώντας την προσοχή όλων, μα όλων μας, στις θερινές αποδράσεις.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο