Live τώρα    
15°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
10.6°C16.5°C
1 BF 70%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
13 °C
11.1°C14.9°C
2 BF 67%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
8.0°C14.4°C
2 BF 65%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
13 °C
12.8°C14.1°C
2 BF 82%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
5 °C
4.9°C11.8°C
0 BF 100%
Σύντομα
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Σύντομα

«Από το Καντούνι ..»

Το βιβλίο του Γιώργου Ματζουράνη «Από το Καντούνι…», συλλογή κειμένων που κυκλοφορούν από τις εκδόσεις Θεμέλιο και δημοσιεύτηκαν στην ομώνυμη στήλη του στις σιφναϊκές εφημερίδες "Σιφναϊκά Νέα" και "Σιφναϊκή Φωνή", παρουσιάζεται αύριο Κυριακή 25 Αυγούστου, στις 8 μ.μ., στο Πολιτιστικό Κέντρο Μαριάνθη Σίμου στον Αρτεμώνα. Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι Λέανδρος Πολενάκης, Κώστας Σούλης, Μαργαρίτα Βασταρδή, Μανόλης Αναστασιάδης και Άννα Μαλικιώση, ενώ θα συντονίσει ο Θύμιος Κάκος. Στο βιβλίο καταγράφονται η καθημερινότητα στη Σίφνο, οι παραδόσεις, τα ήθη, τα έθιμα και τα πανηγύρια, αλλά και οι άνθρωποι που πέρασαν από τον τόπο, συγγραφείς, ποιητές, επιστήμονες, δάσκαλοι του γένους, κοινωνικοί παράγοντες που συνέβαλαν με διάφορους τρόπους στην πρόοδο του νησιού, δημοσιογράφοι, συνεργάτες του τοπικού Τύπου αλλά και αγρότες, ψαράδες, νοικοκυρές.

Απεβίωσαν η Τασούλα Λαζοπούλου και η Ελισάβετ Ναζλίδου

Στην πατρίδα της τη Δράμα θα ταφεί, σύμφωνα με την επιθυμία της, την προσεχή Τρίτη η Τασούλα Λαζοπούλου, σύζυγος του Λάκη Λαζόπουλου, που απεβίωσε μετά από μάχη με τον καρκίνο σε ηλικία 60 ετών.

Θλίψη στον καλλιτεχνικό χώρο έχει προκαλέσει και ο θάνατος της ηθοποιού Ελισάβετ Ναζλίδου, που έφυγε από τη ζωή νικημένη από τον καρκίνο. Η ηθοποιός, που κηδεύτηκε χθες στην πατρίδα της, τη Λάρισα, εκτός από την τηλεόραση, είχε έντονη παρουσία στον κινηματογράφο και στο θέατρο, όπου συνεργάστηκε με το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος και πολλές άλλες θεατρικές σκηνές στην Αθήνα και αλλού.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL