Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Σύντομα

Το πολύπαθο αναβατόριο της Ακρόπολης   Κανονικά λειτουργεί από χθες το αναβατόριο της Ακρόπολης, καθώς ετέθη εδώ και δύο ημέρες και πάλι εκτός λειτουργίας, όπως ενημερώνει σχετικά ανακοίνωση του...

Το πολύπαθο αναβατόριο της Ακρόπολης

Κανονικά λειτουργεί από χθες το αναβατόριο της Ακρόπολης, καθώς ετέθη εδώ και δύο ημέρες και πάλι εκτός λειτουργίας, όπως ενημερώνει σχετικά ανακοίνωση του υπουργείου Πολιτισμού, το οποίο είχε πρόσφατα κάνει γνωστό πως μελετώνται οι τρόποι αντικατάστασής του. «Το αναβατόριο ετέθη σε λειτουργία, αφού έγιναν όλες οι απαραίτητες δοκιμές», σύμφωνα με το υπουργείο, που έδινε σε συνεχή ενημερωτικά δελτία λεπτομέρειες για «έρευνα στην εγχώρια αγορά που απέδωσε το κατάλληλο ανταλλακτικό», αλλά και σχετική «παραγγελία στη Γερμανία, προκειμένου να υπάρχει δεύτερο ανάλογο εξάρτημα»! Σύμφωνα με ανακοίνωση, «η υπουργός Πολιτισμού έδωσε σαφείς οδηγίες για την άμεση συγκρότηση του σχετικού φακέλου, προκειμένου να εισαχθεί στο Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο το θέμα της οριστικής αντικατάστασης του αναβατορίου και των λοιπών μηχανικών υποδομών».

 

Διατάξεις του ΥΠΠΟΑ στο διυπουργικό νομοσχέδιο

Στην επαναφορά των αυστηρών ποινών για τους αρχαιοκάπηλους αναφέρθηκε η υπουργός Πολιτισμού κατά τη χθεσινή συζήτηση του διυπουργικού νομοσχεδίου στην Ολομέλεια, τονίζοντας πως στόχος των νέων αυστηροποιημένων διατάξεων «είναι η προστασία της πολιτιστικής μας κληρονομιάς από τους αρχαιοκάπηλους», ενώ επιτέθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ κατηγορώντας τον ότι δύο μήνες πριν τις εκλογές μείωσε τις ποινές, στέλνοντας λάθος μήνυμα σε όσους παρανομούν. Η κ. Μενδώνη έδωσε επίσης έμφαση στην ανασυγκρότηση του Ταμείου Αρχαιολογικών Πόρων και Απαλλοτριώσεων (ΤΑΠΑ), τονίζοντας ότι πρέπει να αποκτήσει θεσμική υπόσταση λειτουργώντας με εξωστρέφεια και απόλυτη διαφάνεια, ενώ κατηγόρησε εκ νέου την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ ότι με τις πολιτικές του το οδήγησε σε διάλυση. Όπως ανέφερε, στόχος του υπουργείου Πολιτισμού για την ανασύσταση του ΤΑΠΑ είναι μεταξύ άλλων: «Να αξιοποιήσει τον επιχειρησιακό του μηχανισμό, να στηρίξει τη στρατηγική μεγιστοποίησης των εσόδων από τους πόρους του πολιτισμού, να εξασφαλίσει πολλαπλασιαστικό αποτέλεσμα για την τοπική οικονομία και επιχειρηματικότητα και να ενισχύσει τη δυναμική και το κύρος του πολιτιστικού προϊόντος».

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Η κοινωνία πρέπει να μείνει όρθια

Οι προειδοποιήσεις των ειδικών δεν επιτρέπουν κανέναν εφησυχασμό. "Θα έχουμε εκατόμβες θυμάτων", "αν συνεχίσουν να αυξάνονται τα κρούσματα με τέτοιους αλματώδεις ρυθμούς, θα αυξηθούν και οι διασωληνώσεις" επισημαίνουν εφιστώντας την προσοχή όλων, μα όλων μας, στις θερινές αποδράσεις.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο