Live τώρα    
22°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
22 °C
20.2°C23.8°C
3 BF 42%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
22 °C
19.1°C22.7°C
2 BF 55%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
18.0°C19.9°C
4 BF 60%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
20 °C
18.8°C20.8°C
5 BF 45%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
23 °C
22.9°C22.9°C
3 BF 31%
Σύντομα
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Σύντομα

Η Ρεματιά θυμάται τον Πάνο Γεραμάνη

Μια μουσική βραδιά αφιερωμένη στον δημοσιογράφο, μουσικό παραγωγό και συγγραφέα Πάνο Γεραμάνη παρουσιάζει αύριο στις 9 μ.μ. το Φεστιβάλ Ρεματιάς - Νύχτες Αλληλεγγύης. Η εκδήλωση περιλαμβάνει προβολή οπτικοακουστικού υλικού και λαϊκά τραγούδια της περιόδου 1950 - 1970, που ερμηνεύουν οι Γεράσιμος Ανδρεάτος, Μαρία Σουλτάτου, Λάμπρος Καρελάς, Άγγελος Ανδριανός, Μαίρη Δούτση, Αντρέας Λάφης, Δήμητρα Σταθοπούλου και Λάκης Χαλκιάς με επταμελή ορχήστρα και μαέστρο τον Γιάννη Παπαζαχαριάκη. Ευβοιώτης στην καταγωγή αλλά κάτοικος Χαλανδρίου από το 1978, ο Πάνος Γεραμάνης ήταν ιδιαίτερα αγαπητός στο ευρύ κοινό κυρίως μέσα από τη μακροχρόνια έρευνά του στο λαϊκό τραγούδι και την εκπομπή του «Λαϊκοί Βάρδοι», στο δεύτερο πρόγραμμα της ΕΡΑ, από το 1990 έως και το 2005. Η επιμέλεια του μουσικού προγράμματος είναι του Ιεροκλή Μιχαηλίδη και η παρουσίαση του Γιώργου Καραγιάννη.

"Η Κυρία Δήμαρχος" στο Poems and Crimes

Μια εμβληματική ταινία του παλιού καλού ελληνικού σινεμά, «Η Κυρία Δήμαρχος», με πρωταγωνίστρια τη Γεωργία Βασιλειάδου, προβάλλεται απόψε στις 9 μ.μ. στο Poems and Crimes των εκδόσεων Γαβριηλίδη επί της οδού Αγίας Ειρήνης 17, στο Μοναστηράκι, παρουσία του σκηνοθέτη της Ροβήρου Μανθούλη. Ένα νησί φλέγεται από τα πυρά που έχουν εξαπολύσει οι πολιτικές φιλοδοξίες δύο ταβερνιάρηδων: της Ασπασίας (Γ. Βασιλειάδου) και του Ανάργυρου (Β. Αυλωνίτης) . Ο έρωτας των παιδιών τους θα θέσει σε αμφισβήτηση τον άγριο αγώνα για την επίτευξη του σκοπού τους και θα αναδιατάξει τις ηθικές στάσεις τους απέναντι στους ψηφοφόρους και στην οικογένειά τους. Η παρουσίαση και ο σχολιασμός της ταινίας θα γίνει από τον Κώστα Θ. Καλφόπουλο. Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.

Στο Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης

Ο συγκλονιστικός μονόλογος μιας απελπισμένης γυναίκας μπροστά στην εγκατάλειψη, έτσι όπως τον κατέγραψε ο Ζαν Κοκτώ στον θεατρικό του μονόλογο «Ανθρώπινη Φωνή», παρουσιάζεται αύριο στις 8 μ.μ. στο Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης. Η παράσταση με πρωταγωνίστρια τη Μαρία Χατζηιωαννίδου είναι μια παραγωγή του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδας σε σκηνοθεσία Γιώργου Καύκα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL