Live τώρα    
15°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
15 °C
12.0°C16.5°C
1 BF 69%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
14 °C
11.5°C16.0°C
0 BF 65%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
7.0°C15.5°C
2 BF 63%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
14 °C
12.8°C15.8°C
2 BF 80%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
5 °C
4.9°C12.9°C
0 BF 100%
Σύντομα
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Σύντομα

Η πορεία του ΣΥΡΙΖΑ διά χειρός Αρ. Μπαλτά

Ενδιαφέρουσα και άκρως επίκαιρη αναδεικνύεται η σύμπτωση της κυκλοφορίας του νέου βιβλίου του Αριστείδη Μπαλτά "Εντός Παρενθέσεως; Κυβερνώσα Ριζοσπαστική Αριστερά Περίοδος πρώτη (Ιανουάριος 2015 - 21 Αυγούστου 2018) από τις εκδ. Πατάκης με τις μετεκλογικές συζητήσεις για τις νέες προοπτικές του ΣΥΡΙΖΑ. Το βιβλίο του ομ. καθηγητή, πρώην υπουργού και μέλους της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙZA, διερευνά την πορεία του ΣΥΡΙΖΑ από τις απαρχές του μέχρι την έξοδο της χώρας από τα Μνημόνια τον Αύγουστο του 2018 εξετάζοντας τις συνθήκες από τις οποίες προέκυψε, τη φυσιογνωμία, τη στρατηγική και τα βήματα που ακολουθήθηκαν μέχρι να φτάσει στην κυβέρνηση, αλλά και τις εμπειρίες που αποκόμισε από την άσκηση κυβερνητικών ευθυνών. Ένα βιβλίο με πολλαπλό ενδιαφέρον αλλά και αποδέκτες αφού η εκλογή μιας κυβέρνησης της Ριζοσπαστικής Αριστεράς, που καταστατικά επιδιώκει να εναντιωθεί στην κυριαρχία του νεοφιλελευθερισμού, αφορά πολλούς περισσότερους από τον ΣΥΡΙΖΑ και τους φίλους του.

Fake λογαριασμός Μενδώνη

Θύμα φαρσέρ στο Διαδίκτυο έπεσε και η νέα υπουργός Λίνα Μενδώνη. Άγνωστοι δημιούργησαν ψεύτικο λογαριασμό στο Τwitter με το όνομά της, στον οποίο η νέα υπουργός Πολιτισμού εφέρετο να δηλώνει ότι η επιστροφή των γλυπτών του Παρθενών είναι ζωτικής σημασίας. Το ΑΠΕ αναπαρήγαγε τη fake ανάρτηση, ωστόσο σε νεότερη δημοσίευσή του σημείωσε ότι η υπουργός δεν διαθέτει λογαριασμό στα κοινωνικά δίκτυα. Από πλευράς της η Λίνα Μενδώνη απευθύνθηκε στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος. Αντίστοιχο περιστατικό με fake ανάρτηση στα σόσιαλ μίντια είχε συμβεί και με την πρώην υπουργό Πολιτισμού Μυρσίνη Ζορμπά, που σε υποτιθέμενο tweet εφέρετο να κάνει δήλωση για τον υποτιθέμενο θάνατο του Κώστα Γαβρά.

Ο Αλίαζ Κοπριβνίκαρ στην Αθήνα

Από τους χαρακτηριστικότερους Σλοβένους ποιητές, ο Αλίαζ Κοπριβνίκαρ έρχεται στην Αθήνα, όπου την επόμενη Τετάρτη 17 του μηνός, στις 7.30 μ.μ., στο βιβλιο καφέ Έναστρον της οδού Σόλωνος 101, θα παρουσιαστούν η ποιητική συλλογή του "Ανατομία" αλλά και η "Ανθολογία νέων Σλοβένων ποιητών" στην οποία συμμετέχει (εκδ. Βακχικόν). Για τον ποιητή και τα δύο βιβλια θα μιλήσουν ο συγγραφέας Χρήστος Αρμάντο Γκέζος και η μεταφράστριά τους Αγγελική Δημουλή.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL