Live τώρα    
17°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
14.5°C18.7°C
2 BF 61%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
12.4°C18.0°C
1 BF 66%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
13.7°C16.0°C
2 BF 65%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
14.3°C18.0°C
0 BF 57%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
15.7°C15.7°C
1 BF 69%
Το ασφαλιστικό που προσπαθούν να κρύψουν
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Το ασφαλιστικό που προσπαθούν να κρύψουν

Σε εποχές σαν αυτές που ζούμε, οι πολίτες πρέπει να βγάζουν τα συμπεράσματά τους όχι από αυτά που τους λένε τα κόμματα, αλλά από αυτά που τους κρύβουν. Ο Κ. Μητσοτάκης έχει μιλήσει δύο φορές στις ασφαλιστικές για το σύστημα που ετοιμάζει και έχει πάρει και την υποστήριξη του Γ. Στουρνάρα. Αλλά στην παρουσίαση του προγράμματος της Ν.Δ. δεν είπε ούτε μισή κουβέντα.

Κανένας πολίτης με στοιχειώδη κριτική σκέψη δεν πρέπει να μείνει ανυποψίαστος από το γεγονός αυτό. Όπως δεν πρέπει να μείνει ανυποψίαστος παρακολουθώντας τον Κ. Μητσοτάκη να προσπαθεί να αποφύγει με κάθε κόστος τη ζωντανή αντιπαράθεση με τον Αλ. Τσίπρα σαν τζάμπα μάγκας («όσα ντιμπέιτ θέλετε, κύριε Τσίπρα..») που τελικά δραπετεύει με ελαφρά πηδηματάκια.

Για να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους: το να δραπετεύει ένας επίδοξος πρωθυπουργός με τόσο άκομψο τρόπο από τη συζήτηση γι' αυτά που σκοπεύει να κάνει ένα πράγμα μπορεί να σημαίνει: ότι το πολιτικό κόστος από αυτά που θα ακούγονταν σε μια τέτοια συζήτηση θα ήταν πολύ σοβαρότερο για τον Κ. Μητσοτάκη. «Του φευγάτου η μάνα ποτέ δεν κλαίει» διδάσκει η σοφή παροιμία.

Κοινή λογική: Όσο λοιπόν πιο απελπισμένη είναι η προσπάθεια να κρυφτεί κάτι, τόσο πιο κρίσιμο είναι αυτό που επιχειρείται να κρυφτεί. Τα σημερινά δημοσιεύματα της "Αυγής" για τους σχεδιασμούς της Ν.Δ. στο ασφαλιστικό, βασισμένα σε απολύτως έγκυρες πληροφορίες, το επιβεβαιώνουν.

Τίποτα άλλωστε από αυτά που παρουσιάζουμε σήμερα δεν είναι έξω από τις κατά καιρούς διακηρυγμένες προθέσεις του Κ. Μητσοτάκη. Απλώς εμείς τα παραθέτουμε τεκμηριωμένα, με αριθμούς, ονόματα και οδικό χάρτη.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL