Live τώρα    
16°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
13.7°C17.4°C
2 BF 57%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
12 °C
8.8°C13.8°C
3 BF 54%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
16 °C
12.0°C16.0°C
2 BF 69%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
14 °C
13.8°C17.1°C
3 BF 85%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
12 °C
11.3°C12.3°C
0 BF 71%
Ραγκούσης σε Κυρανάκη: 52 μετακλητούς είχε στο γραφείο του ο Κυρ. Μητσοτάκης, η ντροπή της Δημόσιας Διοίκησης (Video)
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ραγκούσης σε Κυρανάκη: 52 μετακλητούς είχε στο γραφείο του ο Κυρ. Μητσοτάκης, η ντροπή της Δημόσιας Διοίκησης (Video)

“Λέτε ψέματα ως Ν.Δ. ότι έχει διογκωθεί το κράτος. Το 1:5 γιατί το εξαγγέλλεται;» ρώτησε ο Γιάννης Ραγκούσης τον κ. Κυρανάκη ενώ του εξήγησε πως ακριβώς μειώθηκε ο αριθμός των δημοσίων υπαλλήλων.

«Πρώτα διαπιστώνεται ο αριθμός των αποχωρησάντων από το Ελληνικό Δημόσιο και μετά προκηρύσσονται οι προσλήψεις από το ΑΣΕΠ και μάλιστα έχουν και χρονοβόρες διαδικασίες».

«Με το 1 προς 5 θα ζημιωθεί ο μέσος Έλληνας, οι πολλοί που κάνουν χρήση των υπηρεσιών του κράτους, δηλαδή οι πολίτες. Θα μειωθούν οι μηχανισμοί και η αποτελεσματικότητα του κράτους, δηλαδή θα μειωθούν τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, οι δικαστικοί άρα η Δικαιοσύνη θα καθυστερεί ακόμα περισσότερο να αποδίδει έργο στους πολίτες, θα μειωθούν οι γιατροί και οι νοσηλευτές στα νοσοκομεία, οι δάσκαλοι και οι νηπιαγωγοί».

«Πουθενά δεν το λέει αυτό η Ν.Δ.» απάντησε ο κ. Κυρανάκης, «το λέει η ΑΥΓΗ». Ξέχασε φαίνεται ποια είναι και η επίσημη θέση του Κυριάκου Μητσοτάκη και της Ν.Δ.

Συμβασιούχοι και εξωτερικές παραγωγές της ΕΡΤ κόβονται…

Στη συνέχεια με λεκτικές ακροβασίες και εντελώς αυθαίρετα ο κ. Κυρανάκης θέλησε να αποδείξει ότι ισχύει το 1:5 και σήμερα, ενώ την ίδια ώρα επιχειρηματολόγησε υπέρ του μέτρου αυτού καθώς είναι ο μόνος τρόπος να μειωθούν οι υπάλληλοι χωρίς να γίνουν απολύσεις όπως είπε.

«Το έχετε εξαγγείλει το 1 προς 5;» επέμεινε να ρωτάει ο κ. Ραγκούσης και ο κ. Κυρανάκης αποκάλυψε ποιοι είναι οι πρώτοι στο στόχαστρο της Ν.Δ.: Το Δημόσιο έχει διογκωθεί με «συμβασιούχους, μετακλητούς, ειδικούς γραμματείς, εξωτερικές παραγωγές στην ΕΡΤ» είπε ο κ. Κυρανάκης για να λάβει την απάντηση:

«Αυτά να τα πείτε στον αρχηγό σας που είχε 52 μετακλητούς στο γραφείο του ο Κυριάκος Μητσοτάκης και είναι ντροπή του. Η ντροπή της ελληνικής Δημόσιας Διοίκησης» είπε και στις προσωπικές επιθέσεις του κ. Κυρανάκη αντέτεινε ότι: ούτε τους μισούς δεν είχε ο ίδιος με τρία υπουργεία στα χέρια του.

Κατ. Μπρέγιαννη

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL