Live τώρα    
14°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
12.3°C15.9°C
2 BF 88%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ψιχάλες μικρής έντασης
13 °C
10.8°C14.4°C
5 BF 77%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
12 °C
11.0°C12.1°C
4 BF 79%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
18 °C
16.9°C18.8°C
3 BF 65%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
11 °C
10.7°C11.3°C
0 BF 100%
ΣΤΑ ΨΙΛΑ / Φωνάζουν οι κατ' επάγγελμα βολεμένοι
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

ΣΤΑ ΨΙΛΑ / Φωνάζουν οι κατ' επάγγελμα βολεμένοι

«Αδειάζουν τα ταμεία φεύγοντας» φωνάζει ο ένας. «Φέρνουν νύχτα τα ρουσφέτια τους για ψήφιση στη Βουλή» κραυγάζει ο άλλος. «Διορίζουν στο παρά πέντε τις κόρες και τα ανίψια τους» η εν χορώ κατακραυγή των αρίστων, που με τις φωνές τους στη διαπασών επιχειρούν να αποσπάσουν την προσοχή της κοινής γνώμης από τα επίδικα των ημερών.

Οι επαγγελματίες κινδυνολόγοι, καταστροφολόγοι και κατασκευαστές fake news των τελευταίων ετών ξεκίνησαν τη γενική προεκλογική τους αντεπίθεση σπέρνοντας τον φόβο και το ψέμα με την βοήθεια των οποίων ευελπιστούν πως θα στρώσουν τον δρόμο για την επιστροφή της Ν.Δ. στην εξουσία.

Με κατά παραγγελία πρωτοσέλιδα προσπαθούν να υπονομεύσουν την πραγματικότητα κατηγορώντας για «άδεια ταμεία» αυτή την κυβέρνηση που έχει διασφαλίσει δεκάδες δισεκατομμύρια απόθεμα και ειδικό αποθεματικό διασφάλισης του πλεονάσματος λες και η χώρα κατοικείται από λωτοφάγους, που ξέχασαν ποιοι ήταν αυτοί που το 2015 επίτηδες άφησαν άδεια ταμεία φεύγοντας προκειμένου να διασφαλίσουν πως η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ θα ήταν μια σύντομη παρένθεση.

Γνωστοί εχθροί και πολέμιοι του κοινωνικού κράτους δεν έχουν την παραμικρή δυσκολία να βαφτίσουν ως «προεκλογικό ρουσφέτι» την ενίσχυση με ανθρώπινο δυναμικό βασικών δομών όπως η Υγεία και η Παιδεία, που στα χρόνια της “γαλαζοπράσινης” συγκυβέρνησης στοχευμένα διαλύθηκαν και αποψιλώθηκαν προς όφελος ιδιωτικών συμφερόντων. Με απειλές κατά των εργαζόμενων του δημόσιου τομέα που τις τελευταίες ημέρες αναλαμβάνουν να ψιθυρίζουν τα φερέφωνα της Πειραιώς, καθώς ο αρχηγός έχει επιβάλει σιγή ασυρμάτου στους βουλευτές και στα στελέχη, πολλαπλασιάζονται οι εκ δεξιών προειδοποιήσεις πως κάποιοι «σύντομα θα ψάχνετε για δουλειά».

Και σαν να μην φτάνουν όλα αυτά, εσχάτως και κρίνοντας εξ ιδίων άνοιξαν τη φάμπρικα των ύποπτων «διορισμών», μπερδεύοντας τις συσσωρευμένες αμαρτίες του δικού τους παρελθόντος με κάποιες μετατάξεις δημοσίων υπαλλήλων και τη στοχευμένη διαρροή ψευδών ειδήσεων συνοδευόμενων από τα απαραίτητα sms περί φιλοκυβερνητικών δημοσιογράφων που δήθεν βολεύτηκαν στο κανάλι της Βουλής.

Μόνο που σε αυτήν την περίπτωση, πέρα από την ψευδολογία περί «εξυπηρετήσεων», καλό είναι ορισμένοι να γνωρίζουν ότι επιχειρήματα όπως το «εσείς κάνατε χειρότερα» δεν γίνονται αποδεκτά από τον κόσμο της Αριστεράς, που δεν δέχεται και δεν πρόκειται ποτέ να δεχτεί ποσοτικά κριτήρια σε θέματα πολιτικής ηθικής. Όσο για την υποκριτική κριτική των κατ' επάγγελμα βολεμένων, αυτή επιστρέφεται.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL