Live τώρα    
24°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
24 °C
21.7°C25.2°C
3 BF 50%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
18.5°C23.0°C
2 BF 61%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
19 °C
18.8°C21.6°C
3 BF 70%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σκόνη
22 °C
21.5°C23.8°C
2 BF 67%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.1°C23.5°C
0 BF 60%
Ο ΣΥΡΙΖΑ ανασκουμπώνεται για τις εκλογές της 7ης Ιουλίου / "Ενώνουμε δυνάμεις για τη μάχη των μαχών"
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ο ΣΥΡΙΖΑ ανασκουμπώνεται για τις εκλογές της 7ης Ιουλίου / "Ενώνουμε δυνάμεις για τη μάχη των μαχών"

"Στην πολιτική, όπως και στη ζωή, έχει πολύ μεγάλη σημασία να ξέρεις να κερδίζεις, αλλά να ξέρεις και να χάνεις, και το σημαντικότερο είναι να σηκώνεσαι πάλι όρθιος και να παλεύεις", δήλωσε το βράδυ της Κυριακής δίπλα στη Ρένα Δούρου και τον Νάσο Ηλιόπουλο ο Αλέξης Τσίπρας.

Μετά την ολοκλήρωση και του δεύτερου γύρου των αυτοδιοικητικών εκλογών σε πρώτο πλάνο μπαίνει η αποφασιστική συστράτευση όλων με στόχο τη μάχη της 7ης Ιουλίου. Σημειώνεται ότι στην Κουμουνδούρου διαψεύδουν κατηγορηματικά τα σενάρια που διακινήθηκαν μέσω δημοσιευμάτων ότι υπάρχουν σκέψεις για μετάθεση της ημερομηνίας των εκλογών. Για "αστειότητες" έκαναν λόγο αρμόδια κυβερνητικά στελέχη.

"Τώρα, ενώνουμε τις δυνάμεις μας για να δώσουμε τη μάχη των μαχών, που είναι οι εθνικές εκλογές" πρόσθεσε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός, που συμμετείχε και σε χθεσινή σύσκεψη στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ. Κεντρικός στόχος η επαναπροσέγγιση των απογοητευμένων που απείχαν ή ψήφισαν μικρότερα κόμματα, αλλά και η λεγόμενη μεσαία τάξη. Εξάλλου είναι δεδομένο πως ο ΣΥΡΙΖΑ θα επιδιώξει η αντιπαράθεση με τη Ν.Δ. να είναι προγραμματική και πολιτική.

Σε αυτό το πλαίσιο πυρετώδεις είναι οι διεργασίες στην Κουμουνδούρου, με την επιτροπή που έχει συσταθεί με τη συμμετοχή του οικονομικού επιτελείου να ολοκληρώνει τις προγραμματικές θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ για την επόμενη τετραετία. Πρόγραμμα που θα γίνει "ταληράκια" ώστε τα στελέχη, οι βουλευτές και τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ σε όλη τη χώρα να ξεκινήσουν άμεσα τη δουλειά στην κοινωνία, πόρτα - πόρτα.

Όπως ανέφεραν κομματικά στελέχη, το βάρος του ΣΥΡΙΖΑ πέφτει στην κοινωνία. Παράλληλα, σύμφωνα με πληροφορίες, είναι σε εξέλιξη η συζήτηση για την κατάρτιση των ψηφοδελτίων του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία, που αναμένεται να ολοκληρωθεί σύντομα.

Την ίδια στιγμή στο κόμμα της Αριστεράς υπογραμμίζουν ότι το δίλημμα μπροστά τις κάλπες θα είναι σαφές και καθαρό. Ποιος δηλαδή θα είναι πρωθυπουργός και με τι πρόγραμμα για τη διακυβέρνηση της χώρας την επόμενη τετραετία, αν θα υπάρχει μια προοδευτική ή μια συντηρητική κυβέρνηση. Ως προς αυτό, το προοδευτικό κάλεσμα παραμένει ανοιχτό και ενισχύεται.

Αλ. Χαρίτσης: "Πρόσθετα μέτρα για τη μεσαία τάξη"

"Τις επόμενες πέντε εβδομάδες θα παρουσιάσουμε συγκεκριμένα μέτρα για τη στήριξη της μεσαίας τάξης και για την ενίσχυση της ανάπτυξης, πρόσθετα σε αυτά που ήδη υλοποιούμε" τόνισε στον Alpha TV ο Αλ. Χαρίτσης. "Θα συζητήσουμε προγραμματικά για τα δύο ανταγωνιστικά σχέδια που συγκρούονται για το μέλλον της χώρας" είπε ο υπουργός Εσωτερικών και συμπλήρωσε: "Έχουμε διανύσει μεγάλη απόσταση τα τελευταία χρόνια. Δεν μπορούμε να επιστρέψουμε πίσω στον αναχρονιστικό νεοφιλελευθερισμό που μας έβαλε στην κρίση. Πρέπει να προχωρήσουμε μπροστά"

Γ. Σταθάκης: "Η Ν.Δ. θέλει να ελαφρύνει το πλουσιότερο 5%"

Μιλώντας στο Star o Γ. Σταθάκης σημείωσε ότι η μεσαία τάξη κατέρρευσε στην Ελλάδα το 2010-2014 και εξήγησε ότι η παρούσα κυβέρνηση κληρονόμησε μια κατάσταση όπου έπρεπε να συνδυάσει τη δημοσιονομική σταθεροποίηση "με μια εντυπωσιακή ανάκαμψη των ασθενέστερων στρωμάτων, τα οποία είχαν βρεθεί κάτω από το όριο της φτώχειας", 4 στα 10 νοικοκυριά το 2015. "Εκ των πραγμάτων αυτό είχε κάποιους περιορισμούς και συνέπειες. Λαμβάνοντας αυτά υπόψη, ο απολογισμός έχει θετικό πρόσημο" σημείωσε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Παράλληλα επισήμανε ότι η Ν.Δ. θέλει να ελαφρύνει τους φόρους στο πλουσιότερο 5% και όχι στη μεσαία τάξη. "Το 50% του φόρου εισοδήματος πληρώνεται από το 5% των νοικοκυριών που έχουν εισόδημα άνω των 24.000 ευρώ -περίπου 450.000 νοικοκυριά. Δεν πληρώνουν καθόλου φόρο εισοδήματος 2.500.000 νοικοκυριά και 3.500.000 νοικοκυριά πληρώνουν το υπόλοιπο 50%" υπογράμμισε ο Γ. Σταθάκης.

"Η βασική υπόσχεση της Ν.Δ. αφορά αυτό το 5% των νοικοκυριών και όχι τη μεσαία τάξη. Αυτή είναι η πραγματικότητα με τις φοροελαφρύνσεις. Άρα η αναδιανομή που επιχειρεί και προπαγανδίζει η Ν.Δ. αφορά το 5% των ελληνικών νοικοκυριών" είπε χαρακτηριστικά.

Π. Ρήγας: Συζήτηση με προγράμματα

"Από 'δώ και πέρα η συζήτηση θα πρέπει να αφορά συγκεκριμένα προγράμματα και εκεί να γίνει συζήτηση όχι με λόγια του αέρα" υπογράμμισε και ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας Π. Ρήγας τονίζοντας ότι η Ν.Δ. κρύβει το πραγματικό της πρόβλημα. Από τον Real FM, σημείωσε το μήνυμα από την εκλογική αναμέτρηση: "Αντιλαμβανόμαστε πλήρως ότι οι ζωές των ανθρώπων δεν αλλάζουν με βάση τους δείκτες της οικονομίας και δυστυχώς δεν έχει μεταβληθεί η πραγματικότητα στον βαθμό τον οποίο θα θέλαμε".

"Τον τελευταίο χρόνο λαμβάνονται μέτρα για τη βελτίωση συνολικά της καθημερινότητας των πολιτών. Νομοθετήσαμε τη ρύθμιση των 120 δόσεων για τους οφειλέτες. Η μείωση του ΦΠΑ στα τρόφιμα και την ενέργεια είναι μια ανάσα για τη μεσαία τάξη και τη μεσαία επιχειρηματικότητα. Αυτές οι κινήσεις δεν έχουν προλάβει ακόμα να παράξουν αποτελέσματα" πρόσθεσε.

Ν. Παππάς: "Όχι στην επιστροφή στις πολιτικές του ΔΝΤ"

Να ψήφίσουν ΣΥΡΙΖΑ κάλεσε τους πολίτες ο Ν. Παππάς, "για να συνεχίσουμε στη δίκαιη ανάπτυξη και να μη γυρίσουμε στις πολιτικές του ΔΝΤ" υποστηρίζοντας ότι αυτό το δίλημμα θα εντείνεται όσο περνούν οι μέρες. "Είναι τεράστιος ο κίνδυνος με μια πιθανή επιστροφή Μητσοτάκη" είπε, ενώ επισήμανε ότι "έπρεπε να είχαμε μεγαλύτερη πρόνοια για να δείχνουμε πως αντιλαμβανόμαστε ότι τα προβλήματα συνεχίζονται. Εμείς χαρήκαμε με την αύξηση του μισθού, αλλά πρέπει να έχουμε συνείδηση πως ο μήνας δεν βγαίνει ούτε με τα 586 ούτε με τα 650".

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΤΩΝ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ

Π. Σκουρλέτης: "Η απλή αναλογική δημιουργεί όρους διαφάνειας και χρηστής διαχείρισης"

Στον απόηχο της ολοκλήρωσης των αυτοδιοικητικών εκλογών ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ, Π. Σκουρλέτης με δήλωσή του στο CNN υπογράμμισε την νέα εποχή που ανοίγει η απλή αναλογική, η οποία, όπως είπε, αποτυπώνει τους πραγματικούς συσχετισμούς και μεταφέρει το κέντρο λήψης των αποφάσεων στα Δημοτικά Συμβούλια υπερβαίνοντας το δημαρχοκεντρικό μοντέλο. Ταυτόχρονα, σημείωσε, ωθεί σε συναινέσεις καθώς και στη διαμόρφωση ευρύτερων πλειοψηφιών.

"Η κουλτούρα των συνεργασιών θα δώσει νέα ώθηση στη λειτουργία των δήμων καθώς και στην επίλυση των τοπικών ζητημάτων" ανέφερε υπογραμμίζοντας ότι η σύνθεση των συνδυασμών στην πλειονότητα των δήμων χαρακτηρίζεται από πολυσυλλεκτικότητα και πρόσθεσε ότι το χρώμα που κυριάρχησε στον πρώτο βαθμό Αυτοδιοίκησης "είναι το λευκό".

"Η απλή αναλογική δημιουργεί όρους διαφάνειας και χρηστής διαχείρισης στη λειτουργία των δήμων όταν είναι γνωστό ότι κατά το παρελθόν σε πολλές περιπτώσεις η Αυτοδιοίκηση είχε ταλαιπωρηθεί από κακοδιαχείριση και αδιαφάνεια" τόνισε ο Π. Σκουρλέτης.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL