Live τώρα    
24°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
24 °C
22.2°C26.3°C
2 BF 36%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
24 °C
22.3°C26.0°C
3 BF 36%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
20 °C
19.4°C24.8°C
2 BF 52%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.8°C21.6°C
2 BF 63%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
22.9°C24.0°C
2 BF 38%
Με ηθικό και αισιοδοξία
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Με ηθικό και αισιοδοξία

Στην Αττική, η Ρένα Δούρου, ο άνθρωπος που στοχοποιήθηκε και συκοφαντήθηκε περισσότερο από οποιονδήποτε άλλον τα τελευταία χρόνια, πέρασε στον δεύτερο γύρο με ένα πολύ καλό αποτέλεσμα. Η Δουρου, με ένα πολύ σοβαρό έργο στις υποδομές της περιφέρειας, αλλά και στον κοινωνικό τομέα, διεκδικεί μια δεύτερη θητεία απέναντι στον πρωταθλητή της αυτοπροβολής Γιώργο Πατούλη. Το γεγονός ότι ο τέως δήμαρχος Αμαρουσίου δραπέτευσε προχθές από ένα ντιμπέιτ το οποίο είχε προτείνει ο ίδιος λέει πάρα πολλά.

Στην Αθήνα, ο Νάσος Ηλιόπουλος δίνει τη μάχη του δεύτερου γύρου απέναντι στον Κώστα Μπακογιάννη, το τεράστιο δίκτυο ΜΜΕ που τον προβάλλουν, το δημοτικό κατεστημένο που έχει συσπειρωθεί γύρω του και τα ιδιωτικά συμφέροντα που καραδοκούν για να βάλουν την Αθήνα στο χέρι.

Είναι μια δύσκολη μάχη, που δυσκολεύει ακόμα περισσότερο εξαιτίας του καιροσκοπισμού του Γερουλάνου. Αλλά είναι μια μάχη που μπορεί να κερδηθεί και αξίζει να κερδηθεί ως μια μεγάλη νίκη για την Αθήνα. Γιατί ο Νάσος δεν είναι μόνο ο χαρισματικός υποψήφιος της Αριστεράς. Είναι ξεκάθαρα και ο καταλληλότερος από τους δύο για δήμαρχος.

Και σε άλλες γειτονιές και πόλεις αριστεροί υποψήφιοι δίνουν τη μάχη του δεύτερου γύρου. Ο κόσμος της Αριστεράς θα πάει στις κάλπες με υψηλό ηθικό και αισιοδοξία. Γιατί οι μεγάλες προκλήσεις, η ανασυγκρότηση, η υπεράσπιση του κυβερνητικού έργου, η προγραμματική αναμέτρηση με τη Δεξιά και η δημιουργία νέων συσχετισμών στις εθνικές εκλογές είναι μπροστά μας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL