Live τώρα    
18°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σκόνη
18 °C
14.7°C19.3°C
2 BF 87%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
13 °C
12.0°C13.9°C
0 BF 89%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
16 °C
15.0°C16.6°C
4 BF 76%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αραιές νεφώσεις
18 °C
17.7°C19.3°C
2 BF 87%
ΛΑΡΙΣΑ
Ομίχλη
12 °C
11.9°C13.0°C
0 BF 100%
Πώς κερδίζονται οι μάχες;
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Πώς κερδίζονται οι μάχες;

Του ΚΩΣΤΑ ΠΟΥΛΑΚΙΔΑ

Με μάχες μέχρις εσχάτων. Αυτή είναι η απάντηση στο ερώτημα. Δείτε τι κάνει η Ν.Δ. στην υγεία. Τα ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα βρίσκονται σε αποχή διαρκείας από τις 23 Μαΐου και αποφάσισαν να την συνεχίσουν ώς τις 10 Ιουνίου. Ετοιμάζονται ήδη οι προεκλογικές εικόνες με ταλαιπωρημένους πολίτες που διαμαρτύρονται.

Μόνα τους τα κάνουν αυτά; Όχι, χρειάστηκε και το “χεράκι” της Ν.Δ. Ο Γιώργος Πατούλης (ως πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου) συγκάλεσε εκτάκτως το συντονιστικό όργανο των ιδιωτικών Ενώσεων Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας σε σύσκεψη, η οποία αποφάσισε να προχωρήσει στη συνέχιση των κινητοποιήσεων. Τι ζητούν; Πρώτα πρώτα την κατάργηση του καταστροφικού clawback και rebate που δημεύει το 70% των εσόδων!

Ναι, καλά διαβάσατε: του “καταστροφικού” clawback και rebate. Αυτού που η Ν.Δ. “ξεχνούσε” να ζητήσει - 241 εκατ. ευρώ λείπουν από τα ταμεία του κράτους και παρέμειναν στις τσέπες των ιδιωτών της υγείας. Αυτά τα λεφτά τα παίρνουν ο Ξανθός και ο Πολάκης, αλλά ποιος τους ακούει; Οι δολοφόνοι χαρακτήρων έκαναν καλά τη δουλειά τους. Ό,τι και να κάνουν, ό,τι και να λένε είναι απαξιωμένο.

Το σύστημα επανέρχεται, οργανώνει τη νέα ληστεία και ετοιμάζει το νέο φαγοπότι εις βάρος των ασφαλισμένων. Η Ν.Δ. συνάπτει τις κοινωνικές και οικονομικές της συμμαχίες: διαγνωστικά εργαστήρια, πολυϊατρεία, διαγνωστικά κέντρα και κλινικοεργαστηριακοί ιατροί. Όλα θα λειτουργούν όπως παλιά. Θα πληρώνει το κράτος, θα μεγαλώνει τα ελλείμματά του και εκείνοι θα πίνουν στην υγεία των κορόιδων. Δεν είναι τυχαίο πως μέσα στα αιτήματα είναι η αύξηση του προϋπολογισμού του 2018 του ΕΟΠΥΥ προκειμένου να μηδενιστεί το clawback, η πληρωμή των ληξιπρόθεσμων οφειλών και η αύξηση της χρηματοδότησης για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγεία.

Μήπως επιδιώκουν τη στήριξη της Δημόσιας Υγείας, όπως προσχηματικά δηλώνουν; Μήπως θα στηρίξουν τις 125 ΤΟΜΥ (Τοπικές Μονάδες Υγείας) και θα δημιουργήσουν τις 112 που απομένουν να γίνουν; Προφανώς και όχι. “Οι επερχόμενες βουλευτικές εκλογές αναμένεται να φέρουν ακόμη πιο πίσω το εγχείρημα, βάζοντας 'στον πάγο' την κάλυψη των κενών”, προειδοποιούν τα προσκείμενα στη Ν.Δ. ΜΜΕ.

Τρίβουν τα χέρια τους με ικανοποίηση και ετοιμάζονται για το νέο πάρτι όσο οι άλλοι ομφαλοσκοπούν και δεν υπερασπίζονται με δυναμισμό το έργο τους.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL