Live τώρα    
15°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
10.1°C16.2°C
2 BF 63%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
12 °C
8.6°C13.4°C
2 BF 58%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
16 °C
9.0°C16.0°C
2 BF 63%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
14 °C
13.6°C15.4°C
3 BF 87%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
10 °C
9.9°C12.3°C
0 BF 76%
ΣΤΑ ΨΙΛΑ / Βαθιά τοξικός και ταξικά εχθρικός
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

ΣΤΑ ΨΙΛΑ / Βαθιά τοξικός και ταξικά εχθρικός

Συνταξιούχος, λέει, τον έπιασε και του είπε: "Εσένα πρέπει να ευχαριστούμε για τη 13η σύνταξη, όχι τον Τσίπρα, γιατί αν δεν είχες τόσο μεγάλο προβάδισμα, δεν θα την έδινε για να μειώσει τη διαφορά". Κι αυτός; Αυτός συγκράτησε τα νεύρα του και δέχτηκε με ψυχραιμία τη φιλοφρόνηση αντί να τον πάρει και να τον σηκώσει τον συνταξιούχο που καταδέχτηκε να τσεπώσει τα ψίχουλα που του πέταξε ο Τσίπρας και είχε και τα μούτρα να τον ειρωνευτεί.

Γιατί ειρωνεία είναι να λες ευχαριστώ στον πολιτικό που από πολύ νωρίς είχε προβλέψει πως 13η σύνταξη ούτε με σφαίρες δεν σήκωνε η οικονομία μας. Γιατί ειρωνεία είναι να λες ευχαριστώ στον πολιτικό που όπου βρεθεί κι όπου σταθεί καταγγέλλει τα φτηνά λαϊκίστικα κόλπα τoυ πολιτικού του αντίπαλου και με κάθε κυνισμό προειδοποιεί πως έτσι κι έρθει στην εξουσία θα κοπούν μαχαίρι τα δώρα και τα επιδόματα.

Κι ακόμη μεγαλύτερη ειρωνεία είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης να εισπράττει χωρίς αιδώ τις ευχαριστίες συνταξιούχων που εδώ και μία εβδομάδα η Ν.Δ. και τα φερέφωνά της έχουν απαξιώσει με τον χειρότερο τρόπο, υποτιμώντας τους ως άβουλα και πεινασμένα ανθρωπάκια που εξαρτούν την ψήφο τους από μερικές εκατοντάδες ευρώ, χαρακτηρίζοντας παράλληλα τη σταδιακή επαναφορά κάποιων κοινωνικών ομάδων στο προμνημονιακό βιοτικό επίπεδο ως εξαγορά συνειδήσεων. Είναι δε τέτοιος ο κυνισμός τους, που εντός Κοινοβουλίου ψηφίζουν εκεί που βρίζουν και εκτός Βουλής τη μία απειλούν με κόψιμο της 13ης σύνταξης και την άλλη ο αρχηγός τους καμαρώνει στους φανταστικούς διαλόγους που το γραφείο Τύπου της Ν.Δ. ειδικεύεται να γράφει.

Με φανταστικούς διαλόγους πάντως, είτε με συνταξιούχους στην Πάτρα είτε με εξωγήινους στον Υμηττό, το αντικοινωνικό πρόσωπο του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι δύσκολο να εξωραϊστεί και να δείξει έστω και λίγο πιο ανθρώπινο.

Βαθιά τοξικός και ταξικά εχθρικός προς τον κόσμο της εργασίας, έχει αποκαλύψει το τελευταίο διάστημα όλα όσα σκοπεύει να εφαρμόσει και να δοκιμάσει στον δοκιμαστικό σωλήνα της κοινωνίας και της οικονομίας και οι γωνίες της πολιτικής του δεν στρογγυλεύουν με χιουμοριστικές ατάκες του ίδιου συνταξιούχου που πριν μερικά χρόνια δήλωνε πρόθυμος να χαρίσει τη σύνταξή του σε κάποιον άλλο πολιτικό που ήθελε τότε να σώσει τη χώρα μέσω ΔΝΤ. Τον ίδιο συνταξιούχο συνάντησε και ο Κυρ. Μητσοτάκης...

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL