Live τώρα    
24°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
24 °C
22.0°C24.8°C
3 BF 39%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
22 °C
21.0°C24.2°C
2 BF 52%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
19 °C
18.8°C20.5°C
4 BF 63%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
20 °C
19.3°C19.8°C
5 BF 60%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
23 °C
22.9°C24.0°C
3 BF 33%
«Τα επιδόματα είναι για τους τεμπέληδες» λένε με μια φωνή, Ν.Δ., ΚΙΝΑΛ (Video)
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

«Τα επιδόματα είναι για τους τεμπέληδες» λένε με μια φωνή, Ν.Δ., ΚΙΝΑΛ (Video)

Οφείλουμε να πούμε βέβαια ότι ο κ. Κυμπουρόπουλος στο Open διαφοροποιήθηκε από την πάγια θέση της Ν.Δ. κατά των επιδομάτων που εκφράστηκε και στο δικό του tweet για τις "χάρες" λέγοντας ότι: "το επίδομα εννοείται πρέπει να υπάρχει σήμερα" αναφέρομενος στα επίδομα για τους ανάπηρους συμπολίτες μας.

Και μετά την δήλωση του Κυρ. Μητσοτάκη για «τα δώρα» που δεν πρέπει να συνηθίζουν οι πολίτες «να μην τα περιμένουν» όπως δήλωσε στην Κύπρο: «Ειλικρινά, δεν θέλω μια κοινωνία που να εξαρτάται από χριστουγεννιάτικα βοηθήματα. Οι νέοι Έλληνες δεν θα έπρεπε να περιμένουν δώρα Χριστουγέννων στο τέλος κάθε χρόνου και να μετατρέπονται σε ομήρους του πελατειακού συστήματος. Θέλω να εστιάσω στις ευκαιρίες και όχι στις παροχές».

Ακολούθησε η δήλωση του προέδρου της ΟΝΝΕΔ και υποψήφιου ευρωβουλευτή της Ν.Δ., Κώστας Δέρβου για το επίδομα ανεργίας δήλωσε "Πολλές φορές ήταν προτιμότερο να επιδοτείται η ανεργία παρά η εργασία και για αυτό εκατοντάδες χιλιάδες νέοι παραμένουν άνεργοι περιμένοντας ένα επίδομα ανεργίας για να ζήσουν παίρνοντας 100 και 200 ευρώ από τις γιαγιάδες και παππούδες για να τα βγάλουν πέρα. Οι νέοι προτιμούν να μην εργαστούν διότι υπάρχει εργασιακός μεσαίωνας και γίνεται πιο θελκτική η κατάσταση αυτή με τα επιδόματα ανεργίας παρά να μπουν σε μια εργασία. Καλύτερα θα ήταν να επιδοτείται η εργασία" δήλωσε ο κ. Δέρβος.

"Παίρνει το επίδομα και μένει χρόνια με το επίδομα και όταν αναζητά και ο ίδιος κάποια στιγμή θέση στην αγορά εργασίας, έχει χάσει κάθε δεξιότητά του" είπε ο Μάκης Βορίδης στον Alpha 9,89.

Την Πέμπτη ο τομεάρχης Υγείας της Ν.Δ., Βασίλης Οικονόμου επιτέθηκε κατά της μέριμνας της κυβέρνησης για την ελεύθερη πρόσβαση στα νοσοκομεία για 2,5 εκ. ανασφάλιστους πολίτες.

Επειδή όμως δεν είναι κάτι νέο αλλά είναι το πώς αντιλαμβάνεται ο νεοφιλελευθερισμός την κοινωνική πολιτική και το κοινωνικό κράτος, ας θυμηθούμε και μερικές δηλώσεις από παλαιότερα:

Η ευρωβουλεύτρια του ΚΙΝΑΛ, Εύα Καιλή είχε δηλώσει στο epsilon και στο ΣΚΑΙ απολύτως κυνικά ότι: «τα επιδόματα είναι για τους τεμπέληδες» ενώ παλαιότερα ο κ. Κικίλιας στο Mega είχε ισχυριστεί ότι: «δεν πρέπει να δίνονται χρήματα στους φτωχούς για να μη γίνονται... τεμπέληδες.

https://www.youtube.com/embed/46fc8c4BoMg

Είναι “μαρξιστικό δεδομένο» εξηγούσε παλαιότερα ο κ. Κικίλιας λέγοντας πως "ιδεολογικά πιστεύει ο ΣΥΡΙΖΑ ότι είναι μεμπτό να κερδίζει κανείς αλλά πρέπει να διαμοιράζει το κέρδος προς τα κάτω ανεξάρτητα αν το έχει ανάγκη κοινωνικά ή το διεκδικεί ή είναι άεργος και δεν θέλει να συνεισφέρει στην κοινωνία».

Σε μια κοινωνία με 28% ανεργία παλιότερα, που επί ΣΥΡΙΖΑ μειώθηκε στο 18% αλλά παραμένει υψηλή, η Ν.Δ. μοιάζει να προτείνει ως μόνη λύση την ολοκληρωτική καταστροφή του κοινωνικού κράτους θεωρώντας ότι έτσι θα φέρει την ανάπτυξη...

Το αντικοινωνικό πρόγραμμα της Ν.Δ. δεν κρύβεται... δεν είναι ούτε τυχαίες δηλώσεις, ούτε "λάθη", ούτε φυσικά μοντάζ όπως συχνά όταν στριμώχνεται πολιτικά, υποστηρίζει. Το αντικοινωνικό πρόγραμμα της Ν.Δ. είναι ακριβώς αυτό που θέλει να εφαρμόσει, όπως επιχείρησε και στο παρελθόν... μόνο που μετά τα 10 χρόνια κρίσης οι συνέπειες θα είναι καταστροφικκές για τον κόσμο της εργασίας. 

Και ένα βίντεο από τα παλιά... ρεπορτάζ του ΣΚΑΙ για τους "τεμπέληδες" σύμφωνα με την κ. Καϊλή, που έκαναν ουρές έξω από τον ΟΑΕΔ το 2013.

https://www.youtube.com/embed/Zz2dsfcUUNw

Κατερίνα Μπρέγιαννη

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL