Live τώρα    
22°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
22 °C
20.2°C23.5°C
2 BF 43%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
20 °C
16.6°C22.9°C
2 BF 45%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
17.1°C21.5°C
2 BF 64%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.2°C21.1°C
1 BF 62%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
17.9°C17.9°C
0 BF 59%
Κάλπικη "κοινωνική ευαισθησία" και ήθος "πέτσινο"
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Κάλπικη "κοινωνική ευαισθησία" και ήθος "πέτσινο"

Η Ν.Δ. εργαλειοποίησε από την αρχή την υποψηφιότητα του Στέλιου Κυμπουρόπουλου. Ο Κ. Μητσοτάκης έσπευσε να δηλώσει ότι είναι αυτή που ξεχωρίζει από το ευρωψηφοδέλτιό της και πραγματικά, αν συνοδευόταν με ένα συγκεκριμένο πλαίσιο προτάσεων, μπορεί αυτό ακριβώς να ήταν... αλλά δεν.

Τι έκαναν όλα τα προηγούμενα χρόνια Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ (ΚΙΝ.ΑΛΛ.) που βγήκαν σήμερα στα κάγκελα ζητώντας το κεφάλι του Πολάκη επί πίνακι; Τίποτα.

Δεκαετίες ολόκληρες και η χώρα μας δεν έχει αποσαφηνίσει καν πώς πρέπει να απευθυνόμαστε στους ανθρώπους με αναπηρία. Και αυτό γιατί ποτέ δεν έχει τολμήσει η Πολιτεία πρώτα, ούτε καν η κοινωνία να τους κοιτάξει στα μάτια και να τους αντιμετωπίσει με την αλήθεια τους. Πρώτα και πάνω απ’ όλα αναγνωρίζοντάς τους ως ανθρώπους και ισότιμους πολίτες.

Αλήθεια, πότε κοίταξε στα μάτια τον ρατσισμό που συνοδεύει το διαφορετικό η "αριστεία"; Πότε ενδιαφέρθηκε να φτιάξει δομές, Παιδεία, πεζοδρόμια, ράμπες, προσβάσιμες εισόδους για πραγματικά όλους τους πολίτες παντού; Ποιος ήταν αυτός που έκοψε τα επιδόματα των αναπήρων από την αρχή της κρίσης, ποιος οδήγησε τις δομές να κινδυνεύουν με κλείσιμο; Ποιος απέλυσε καθηγητές και δασκάλους Ειδικής Αγωγής θεωρώντας τους περιττούς;

Ο ακραίος νεοφιλελευθερισμός, όπως σε όλα τα ευάλωτα κοινωνικά στρώματα δεν γνωρίζει από δικαιώματα και ευαισθησίες διότι μόνο ο "Ικανός" και ο "Άριστος" πρέπει να επιβιώσουν στην άνιση κοινωνική ζούγκλα που έχουν ως κοινωνικό πρότυπο. Αυτό που καταδικάζει τους ανθρώπους με αναπηρία χρόνια τώρα στο κοινωνικό περιθώριο είναι η ανυπαρξία κοινωνικής πολιτικής, που να ισοσκελίζει τα υπαρκτά λόγω ασθενειών ή ατυχημάτων προβλήματα.

Αυτοί που στέλνουν συμπολίτες μας στον κοινωνικό Καιάδα δεν είναι άλλοι από αυτούς που σήμερα με κολακείες και αερολογίες μιλούν τάχα εξ ονόματός τους. Όταν στερεύουν τα ψεύτικά τους δάκρυα, αναδύεται τι πραγματικά πιστεύουν μέσα από ρατσιστικά κλισέ που συνοδεύουν τον δημόσιο λόγο τους. 

Παρά τον "αντιπερισπασμό" που επιχείρησε η Ν.Δ. με αφορμή το θέμα Κυμπουρόπουλου, αυτό που αναδείχθηκε και πάλι περίτρανα ήταν το κούφιο περιεχόμενο της ανύπαρκτης "κοινωνικής ατζέντας της" που θεωρεί "χάρες" τα επιδόματα και σκοπεύει να κόψει τα "δώρα" από τους πολίτες διαχωρίζοντάς τους σε "τεμπέληδες" και μη.

Αυτή είναι η ουσία της πολιτικής διαφωνίας και τα περί ήθους και ύφους, πέρα από τα like και dislike στα σόσιαλ μίντια ως μονάδες μέτρησης για τη δημοφιλία των υποψηφίων, αυτό που κρύβουν είναι η ανελέητη πολιτική της Ν.Δ. για τους κοινωνικά ευάλωτους. Αυτούς που εκφράζει φανατικά και με πείσμα (και του Πολάκη) αυτή η κυβέρνηση με κάθε έκφραση και έκφανση της πολιτικής της.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL