Live τώρα    
24°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
24 °C
23.0°C25.9°C
3 BF 34%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
25 °C
23.4°C26.5°C
2 BF 33%
ΠΑΤΡΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.0°C24.4°C
2 BF 51%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.7°C21.0°C
2 BF 71%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
24 °C
24.0°C24.0°C
1 BF 40%
Την κρισιμότητα των επικειμένων ευρωεκλογών τόνισαν Παπαδημούλης, Μουζάλας και Καλπάκης από τη Δράμα
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Την κρισιμότητα των επικειμένων ευρωεκλογών τόνισαν Παπαδημούλης, Μουζάλας και Καλπάκης από τη Δράμα

 από κοινού με τον υποψήφιο ευρωβουλευτή και πρώην υπουργό Γιάννη Μουζάλα και τον γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής της ΔΗΜΑΡ, υποψήφιο ευρωβουλευτή Στέργιο Καλπάκη.

   Ο κ. Παπαδημούλης τόνισε ότι η σημερινή εικόνα της Ελλάδας εντός και εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι πολύ πιο σημαντική και περισσότερο θετική απ' ότι ήταν τα προηγούμενα χρόνια. «Έχει βελτιωθεί η εικόνα της οικονομίας», τόνισε, «έχει μειωθεί η ανεργία, έχουμε βγει από τα μνημόνια, έχουμε αρχίσει να επουλώνουμε βήμα-βήμα τις πληγές που άφησαν τα μνημόνια, να οικοδομούμε κοινωνικό κράτος, έχει ενισχυθεί ο γεωπολιτικός ρόλος της χώρας, η άσκηση πολύπλευρής εξωτερικής πολιτικής κατάφερε να βγάλει τη χώρα από τα κίτρινα πρωτοσέλιδα της Μπίλντ, που ενέπνεαν έναν ρατσισμό ενάντιων των Ελλήνων και ταυτόχρονα να βελτιώνουμε τι σχέσεις με τους Κινέζους, του Ρώσους και του Αμερικανούς».

   Ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου αναφερόμενος στις επικείμενες ευρωεκλογές υπογράμμισε ότι θα πρέπει να τεθεί ως εθνικός στόχος η αποτροπή της εκλογής του Μάνφρεντ Βέμπερ στην προεδρία της επιτροπής. «Γιατί είναι πιο δεξιός», σημείωσε, «από τον Γιούνκερ, είναι πιο δεξιός ακόμα και από τον Σόιμπλε. Είναι ο πρώτος που μίλησε για Grexit και αν γίνει πρόεδρος της Κομισιόν τότε θα αυτό θα σημαίνει εφιαλτικό σενάριο για τον Ελληνικό λαό. Περικοπές στα κοινοτικά κονδύλια για τους αγρότες, τους κτηνοτρόφους, για τις υποδομές, για την κοινωνική πολιτική για το προσφυγικό».

   Υπογράμμισε μάλιστα με έμφαση ότι «όποιος ψηφίζει Νέα Δημοκρατία στις ευρωεκλογές ψηφίζει Βέμπερ. Ο στόχος μας είναι να διαμορφώσουμε μια ισχυρή πλειοψηφία στο επόμενο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο που να ακυρώσει αυτό το σενάριο. Ήδη έχουμε κάνει προς αυτή την κατεύθυνση σημαντικά βήματα».

   Ο υποψήφιος ευρωβουλευτής εξέφρασε την πεποίθηση ότι ο ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία θα λάβει την πρωτιά στις επικείμενες ευρωεκλογές σημειώνοντας ότι η συγκρότηση τη Προοδευτικής Συμμαχίας δεν είναι για τον ΣΥΡΙΖΑ μια ευκαιριακή επιλογή αλλά μια στρατηγική επιλογή την οποία δοκιμάζει για πρώτη φορά αλλά έχει μακρύ ορίζοντα.

   Κάλεσμα στους νέους για συμμετοχή

   Κάλεσμα προς τους νέους ανθρώπους να συμμετέχουν στα κοινά και να συμβάλουν με τη συμμετοχή και την ψήφο τους στη διαμόρφωση της Ευρώπης και του κόσμου που επιθυμούν να ζήσουν και να δημιουργήσουν οι νέοι άνθρωποι, απηύθυνε από τη Δράμα ο υποψήφιος ευρωβουλευτής και γραμματέας της ΔΗΜΑΡ Στέργιος Καλπάκης.

   Ο κ. Καλπάκης υπογράμμισε ότι η ψήφος στις επόμενες ευρωεκλογές όχι μόνο δεν θα πρέπει να είναι χαλαρή αλλά είναι ιδιαίτερα κρίσιμη και καθοριστική για τους συσχετισμούς που θα δημιουργηθούν στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο που λαμβάνει περίπου το 80% των αποφάσεων και νομοθετικών μέτρων που αφορούν την Ευρωπαϊκή Ένωση και κατ' επέκταση επηρεάζει την καθημερνή ζωή εκατομμυρίων ευρωπαίων πολιτών άρα και των Ελλήνων πολιτών.

   «Το ερώτημα λοιπόν θέτει και το δίλημμα», υπογράμμισε ο κ. Καλπάκης, «θα έχουν πλειοψηφία οι δυνάμεις της δεξιάς και της ακροδεξιάς που το 2015 ήθελαν να πετάξουν την Ελλάδα έξω από το Ευρώ και να οδηγήσουν τον ελληνικό λαό σε μια πρωτοφανή υποβάθμιση του βιοτικού τους επιπέδου ή θα έχουν πλειοψηφία οι δυνάμεις της αριστεράς και της προόδου, οι δυνάμεις της πολιτικής, της οικολογίας και τη σοσιαλδημοκρατίας που εκείνη την κρίσιμη στιγμή έβαλαν πλάτη και αυτή τη στιγμή που μιλάμε στη χώρα μας εκφράζονται από την προσπάθεια που γίνεται από το ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία ως μια πλουραλιστική, αριστερή, δημοκρατική ευρεία παράταξη που θα εκφράσει το μεγαλύτερο ποσοστό των προοδευτικών πολιτών της χώρας».

   Ως τις πιο κρίσιμες ευρωεκλογές που έχουν υπάρξει ποτέ στην Ευρωπαϊκή Ένωση, χαρακτήρισε τις επικείμενες ευρωεκλογές ο υποψήφιος ευρωβουλευτής και πρώην υπουργός Γιάννης Μουζάλας, σημειώνοντας ότι ένα πολύ μεγάλο κύμα ακροδεξιάς επελαύνει ενάντια στα δικαιώματα και την εργασία. Ακόμα πιο χειρότερο από αυτό είναι το ότι μαζί με την επέλαση της αμιγούς ακροδεξιάς ένα μεγάλο κομμάτι από τα κόμμα που απαρτίζουν το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα έχει ενστερνιστεί τον ακροδεξιό λόγο και την ακροδεξιά πρακτική. Η Νέα Δημοκρατία είναι ένα από αυτά τα κόμματα. Είναι καθήκον μας να σταματήσουμε αυτή τη επέλαση γιατί πίσω από αυτή κρύβονται δυσάρεστες αποφάσεις και μέτρα σε βάρος της ζωής και της εργασίας των εκατομμυρίων ευρωπαίων πολιτών».

   Ο κ. Μουζάλας αναφέρθηκε επίσης στην κοινή προσπάθεια των αριστερών και σοσιαλιστικών κομμάτων αν αποτρέψουν την εκλογή του Μάνφρεντ Βέμπερ στην προεδρεία της Κομισιόν τονίζοντας ότι οι απόψεις του είναι γνωστές «υποστηρίζει το Grexit, υποστηρίζει να μείνουν οι πρόσφυγες και οι μετανάστες στην Ελλάδα και την Ιταλία, να μην αυξηθούν οι μισθοί, να υπάρχει ο υποκατώτατος μισθός, να μην υπάρχουν συλλογικές συμβάσεις, να περικοπούν οι δαπάνες για το κοινωνικό κράτος. Νομίζω ότι αυτοί που ακούν και διαβάζουν έχουν ευθύνη να βγάλουν τα συμπεράσματά τους και να ψηφίσουν σωστά.

   Κριτική στο ΚΙΝΑΛ

   Ερωτηθείς οι κ. Παπαδημούλης και Καλπάκης για την κριτική που ασκεί το ΚΙΝΑΛ αναφορικά με την υλοποίηση της Προοδευτικής Συμμαχίας τόνισαν ότι η ευθύνη ανήκει στο ΚΙΝΑΛ που θα έπρεπε πρώτα να κάνει την αυτοκριτική του και μετά να ασκεί κριτική στους άλλους. «Το ΚΙΝΑΛ θα έπρεπε να ασχολείται με το τι δεν έκανε το ίδιο σωστά», επισήμανε ο κ. Καλπάκης, «για να πείσει τους πολίτες ότι είναι ένα προοδευτικό σοσιαλιστικό κόμμα και να πάψει να ανακαλύπτει θεωρίες συνωμοσίας και σενάρια λεηλασίας του χώρου. Το ΚΙΝΑΛ θα έπρεπε να έχει κάνει την αυτοκριτική του γιατί δεν κατάφερε να έχει τη στήριξη ενός μέρους των προοδευτικών πολιτών της χώρας».

   «Για τη συρρίκνωση του ΚΙΝΑΛ και του ΠΑΣΟΚ σε χαμηλά μονοψήφια ποσοστά», επισήμανε από τη δική του μεριά ο κ. Παπαδημούλης, «δεν φταίει ο ΣΥΡΙΖΑ και η Προοδευτική Συμμαχία, φταίει η επιλογή της ηγεσίας τους ΠΑΣΟΚ και του ΚΙΝΑΛ να εγκαταλείψουν μια πάγια στρατηγική του κόμματος τους για δεκαετίες, που είχε ως κύριο αντίπαλο στρατηγικά τη δεξιά και τη Νέα Δημοκρατία και να υιοθετήσουν μια πολιτική συμπληρωματικής δύναμης απέναντι στη Νέα Δημοκρατία και στρατηγικής αντιπολίτευσης απέναντι στο ΣΥΡΙΖΑ».-

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL