Live τώρα    
24°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
24 °C
21.8°C26.6°C
3 BF 48%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
26 °C
24.2°C27.9°C
4 BF 48%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
23 °C
22.7°C25.9°C
4 BF 56%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αίθριος καιρός
24 °C
23.3°C24.7°C
5 BF 29%
ΛΑΡΙΣΑ
Αραιές νεφώσεις
30 °C
28.4°C29.9°C
0 BF 19%
Νέος σταθμός για την Προοδευτική Συμμαχία / Στην Πάτρα σήμερα ο Αλέξης Τσίπρας
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Νέος σταθμός για την Προοδευτική Συμμαχία / Στην Πάτρα σήμερα ο Αλέξης Τσίπρας

Στην Πάτρα δίνει σήμερα ραντεβού ο αριστερός και προοδευτικός κόσμος που αναμένεται να δώσει, για άλλη μια φορά, δυναμικό "παρών" στη συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία όπου θα μιλήσει ο Αλ. Τσίπρας.

Ο πρωθυπουργός, στις 7 το απόγευμα, θα βρεθεί στο κλειστό γυμναστήριο του Απόλλωνα στην Περιβόλα της Πάτρας απ' όπου αναμένεται να υπογραμμίσει ξανά την κοινωνική δυναμική που αποκτάει σε όλη την Ελλάδα το εγχείρημα της προοδευτικής συμμαχίας. Έχοντας στις αποσκευές του τον παλμό και τον ενθουσιασμό από την προχθεσινή συγκέντρωση στην Καλαμάτα ο Αλ. Τσίπρας θα θέσει ξανά το δίλημμα μπροστά στις κάλπες: "Ή με τους πολλούς, ή με τις ελίτ".

Επόμενος σταθμός για τον ΣΥΡΙΖΑ είναι η εκδήλωση της Δευτέρας στο ΣΕΦ, όπου θα παρουσιαστεί το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία, το οποίο "έκλεισε" χθες με την ανακοίνωση των πέντε τελευταίων υποψηφιοτήτων.

Ειδικότερα, τη λίστα των υποψηφίων συμπλήρωσαν ο ηθοποιός Αλέξης Γεωργούλης, η σκηνοθέτης Κυριακή Μάλαμα, ο γνωστός μουσικός Ρος Ντέιλι, ο αντιπρόεδρος της ΑΔΕΔΥ Γιώργος Πετρόπουλος και η καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Κολούμπια Νατάσα Ρωμανού.

Οι τελευταίοι πέντε υποψήφιοι

"Έκπληξη" είναι το όνομα του Ιρλανδού... Κρητικού Ρος Ντέιλι, με σπουδαία πορεία στη μουσική, ιδίως στα παραδοσιακά όργανα, αλλά και πολιτικές και κοινωνικές παρεμβάσεις. Έχει διδάξει επίσης σε σειρά πανεπιστημίων του εξωτερικού, ενώ ταυτόχρονα είναι ο ιδρυτής και καλλιτεχνικός διευθυντής του Μουσικού Εργαστηρίου «Λαβύρινθος» στο χωριό Χουδέτσι στην Κρήτη. Το 2012 τιμήθηκε για τη δράση του με το Βραβείο του Ευρωπαίου Πολίτη από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Ιδιαιτέρως σημαντική είναι η παρουσία της Νατάσας Ρωμανού, η οποία είναι ερευνήτρια στο Ινστιτούτο Διαστημικών Μελετών Γκόνταρντ της NASA και καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο Κολούμπια. Εκτός από το πλούσιο επιστημονικό της έργο, η Ν. Ρωμανού είναι επίσης ενεργό μέλος της ελληνικής ομογένειας στη Νέα Υόρκη.

Ο Αλέξης Γεωργούλης, γνωστός ηθοποιός που έχει αποφοιτήσει από την Ανωτέρα Δραματική Σχολή Ίασμος, έχει πρωταγωνιστήσει σε πετυχημένες τηλεοπτικές σειρές καθώς και σε κινηματογραφικές και θεατρικές παραγωγές. Αυτό τον καιρό συμμετέχει στη δημοφιλή βρετανική τηλεοπτική σειρά "The Durrells". Το 2014, εξελέγη δημοτικός σύμβουλος στον Δήμο Λάρισας, την πόλη όπου γεννήθηκε και μεγάλωσε.

O Γιώργος Πετρόπουλος από το 2013 είναι μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΑΔΕΔΥ, ενώ το 2017 εξελέγη αντιπρόεδρός της. Επίσης, είναι υποψήφιος διδάκτορας Κοινωνιολογίας στο Πάντειο Πανεπιστήμιο.

Η Κυριακή Μάλαμα, από τη Συκιά Χαλκιδικής, μέλος της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ, συμμετέχει με την ιδιότητα του μέλους στο Δ.Σ. του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης ως εκπρόσωπος της ΕΡΤ Α.Ε. Είναι σκηνοθέτης.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL