Live τώρα    
23°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
21.1°C25.3°C
3 BF 46%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
23 °C
20.2°C24.2°C
2 BF 48%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
19 °C
18.8°C21.0°C
3 BF 64%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
22 °C
19.3°C21.8°C
2 BF 68%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
25 °C
24.5°C24.5°C
3 BF 40%
Βενεζουέλα
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Βενεζουέλα

Του Ανδρέα Πετρόπουλου

Είχα από μέρες κατά νουν να γράψω για την επικοινωνιακή τακτική της αξιωματικής αντιπολίτευσης και κυρίως για την εξόφθαλμη διαστρέβλωση των γεγονότων και των ειδήσεων από τα φιλικά προς αυτήν ΜΜΕ.

Γι' αυτή τη μονότονη καθημερινή ηχώ που συνοψίζεται σε έναν διπλό συμβολισμό αντιπερισπασμού: "Πετσίτης και Εξάρχεια".

Ό,τι και να συνέβαινε, όποια και να ήταν η συζήτηση, από τις 120 δόσεις έως την ιστορική παρέμβαση που αλλάζει το καθεστώς των απολύσεων, από την προεξόφληση του χρέους στο ΔΝΤ μέχρι το καραμπινάτο σκάνδαλο της Novartis, η ατάκα των δημοσιολογούντων, αλλά κυρίως των δημοσιογραφικών πάνελ που κάνουν καθημερινό σέρβις στη Νέα Δημοκρατία και τον Κυρ. Μητσοτάκη, επαναλαμβανόταν πάντα προβλέψιμη:

"Ναι, αλλά για τον Πετσίτη δεν απαντά η κυβέρνηση"...

Περιχαρείς για την επιτυχία της χειραγώγησης και της διαστρέβλωσης, γιατί, ναι, είναι σε ένα βαθμό επιτυχία να ακούγεται αντισταθμιστικά, για παράδειγμα, η χυδαία εκτίμηση Κυρανάκη για την πιθανή διεθνή βράβευση του πρωθυπουργού, η μπάλα χάθηκε. Και χάθηκε στο απόλυτα ελεγχόμενο παρασκήνιο, στο αθέατο φως των προσωπικών επαφών του Κυρ. Μητσοτάκη.

Πρώτα ήταν ο πωλητής της "Σχεδίας" που δημοσίως άδειασε τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης και το fake story που διέρρευσε η Πειραιώς. Ακολούθησαν οι delivery που παρουσιάστηκαν να ανησυχούν για τον υψηλό ΦΠΑ στην εστίαση, που είναι η βασική αιτία των πενιχρών απολαβών τους.

Και μετά ήρθαν δύο κορυφαίοι καλλιτέχνες. Ο Φοίβος Δεληβοριάς και ο Σταύρος Ξαρχάκος.

Ο Κυρ. Μητσοτάκης έταξε στους δημιουργούς "συμβολικό αντίτιμο" (!) για τα δικαιώματά τους, κάτι που ποτέ δεν ζήτησαν. Εμφανίστηκε να χρεώνει το τεράστιο σκάνδαλο της ΑΕΠΙ στην ανοχή που επέδειξε η κυβέρνηση, παρά τις επισημάνσεις των δημιουργών για τα έργο που έχει γίνει να ξεκαθαρίσει ένα διαχρονικό σκάνδαλο που φέρει φαρδιά - πλατιά την υπογραφή ΠΑΣΟΚ - Ν.Δ.

"Όταν δεν αφήνεις την πολιτική ή την κομματική σου ταυτότητα να επηρεάσει τον δημόσιο λόγο σου, αυτό λέγεται αξιοπρέπεια" ήταν η κοφτή απάντηση του Σταύρου Ξαρχάκου.

Και κάπως έτσι δεν κατέρρευσε μόνο η δημόσια εικόνα του Κυρ. Μητσοτάκη.

Δεν ήρθε μόνο σε κοινή θέα η αδίστακτη χειραγώγηση και η αναξιοπρεπής αντιμετώπιση των συνομιλητών του.

Επιβεβαιώνεται η πιστή αντιγραφή του αντιπολιτευτικού μοντέλου της Βενεζουέλας. Με κίνδυνο να τον οδηγήσει σε έναν πρωτόγνωρο πολιτικό διασυρμό.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL