Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.4°C21.6°C
2 BF 69%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ασθενής ομίχλη
19 °C
15.6°C20.8°C
2 BF 70%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
17.7°C19.8°C
4 BF 68%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
25 °C
22.5°C24.8°C
2 BF 34%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
21 °C
20.9°C22.3°C
3 BF 46%
Πανικός
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Πανικός

Η υπόθεση Novartis έχει προκύψει από στοιχεία που ήρθαν σε γνώση των ελληνικών αρχών από το FBI. Σκάνδαλο δεν είναι η δικαστική της διερεύνηση. Σκάνδαλο και πρόκληση για την κοινωνία θα ήταν να μην γίνει έρευνα και να κουκουλωθεί η όλη ιστορία. Ειδικά όταν οι πολίτες ξέρουν πολύ καλά τι συνέβαινε στη χώρα πριν και κατά τη διάρκεια της κρίσης.

Τότε που κάποιοι νόμιζαν ότι θα κυβερνούν για πάντα και ότι δεν πρόκειται να κληθούν να δώσουν λογαριασμό ποτέ και για τίποτα.

Η υπόθεση Novartis εκνευρίζει ιδιαίτερα την αντιπολίτευση, σε βαθμό που να την ωθεί σε ενέργειες οι οποίες την εκθέτουν. Όλο το προηγούμενο διάστημα έχουμε δει: Σενάρια συνωμοσίας. Προσπάθεια εκφοβισμού και χειραγώγησης των προστατευόμενων μαρτύρων.

Απειλές κατά των δικαστικών λειτουργών και επιχείρηση ηθικής απαξίωσης της Δικαιοσύνης.

Απειλές αντιποίνων κατά της κυβέρνησης και συγκεκριμένων υπουργών. Αναφορές σε «εσχάτη προδοσία». Αγοραίες εκφράσεις μέσα στη Βουλή. Θριαμβευτικές αναγγελίες για την «κατάρρευση της σκευωρίας». Με μια λέξη: πανικός.

Υπό το πρίσμα του πανικού είναι κατανοητές οι χθεσινές αντιδράσεις μετά την απόφαση της Εισαγγελίας Διαφθοράς να ζητήσει την άρση ασυλίας του Α. Λοβέρδου. Κατανοητή είναι και η σύγχυση, όταν στην ίδια φράση πανηγυρίζουν για δικαίωση -σε ό,τι αφορά τα πρόσωπα εις βάρος των οποίων δεν προέκυψαν στοιχεία- και ταυτόχρονα ουρλιάζουν για σκευωρία στην περίπτωση του πρώην υπουργού Υγείας. Κατανοητός είναι και ο φόβος τους γι' αυτά που έρχονται.

Ας φωνάζουν. Η υπόθεση θα προχωρήσει μέχρι τέλους. Γιατί οι εποχές που όλα έμπαιναν κάτω από το χαλί είναι παρελθόν σε αυτή τη χώρα. Ας το πάρουν απόφαση.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL