Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.2°C23.6°C
2 BF 62%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
17.4°C22.5°C
2 BF 64%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
18.2°C19.9°C
4 BF 68%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
24 °C
21.0°C24.8°C
4 BF 46%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
22 °C
21.9°C23.5°C
3 BF 40%
Σ. Αναγνωστοπούλου: Κατάλληλα προετοιμασμένη η Ελλάδα για άτακτο Brexit
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Σ. Αναγνωστοπούλου: Κατάλληλα προετοιμασμένη η Ελλάδα για άτακτο Brexit

Η αναπληρώτρια ΥΠΕΞ σημείωσε πως κατά τη σημερινή συζήτηση, ο επικεφαλής διαπραγματευτής της ΕΕ, Μισέλ Μπαρνιέ, ενημέρωσε του υπουργούς για τις τελευταίες εξελίξεις καθώς και για τα πιθανά σενάρια. Όπως είπε η ίδια, κανένα από τα κράτη-μέλη της ΕΕ δεν συμφωνεί με το ενδεχόμενο της άτακτης αποχώρησης του Ην. Βασιλείου, καθώς αυτό θα προκαλέσει «μεγάλα οικονομικά, πολιτικά και δημοσιονομικά προβλήματα» τόσο στην ΕΕ όσο και στη Βρετανία.  

Επίσης, σύμφωνα με την κ. Αναγνωστοπούλου, η Ελλάδα, ως μικρή χώρα θα επηρεαστεί επίσης σε αυτήν την περίπτωση, και γι' αυτό, ενώ δε θεωρεί αυτόν τον κίνδυνο ορατό, έχει προετοιμαστεί κατάλληλα. Σήμερα μάλιστα, είπε, εγκρίθηκε τροπολογία σύμφωνα με την οποία προασπίζονται τα δικαιώματα των Ελλήνων και Βρετανών πολιτών, αντίστοιχα, αλλά και τα συμφέροντα των ελληνικών επιχειρήσεων που δρουν στη Βρετανία.

Εξάλλου, η αναπληρώτρια ΥΠΕΞ ανέφερε πως το δεύτερο σενάριο της σύντομης παράτασης για «τεχνικούς λόγους» είναι πιθανό να πραγματοποιηθεί μόνο εάν καταφέρει η βρετανική κυβέρνηση να περάσει από τη Βουλή των Κοινοτήτων τη συμφωνία αποχώρησης.

Τέλος, σε ό,τι αφορά την πιθανότητα «μακράς παράτασης», σημείωσε ότι για να γίνει δεκτή, θα πρέπει η Βρετανία να προβάλει «ουσιαστική αιτιολογία». Η απόφαση, πρόσθεσε, θα είναι «πολιτική» και το θέμα θα συζητηθεί στη Σύνοδο Κορυφής στα τέλη της εβδομάδας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL