Live τώρα    
14°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
14 °C
10.3°C16.2°C
2 BF 64%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
11 °C
8.1°C13.2°C
2 BF 63%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
10.0°C13.8°C
1 BF 74%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
13.3°C14.8°C
2 BF 84%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
9 °C
8.9°C11.2°C
0 BF 87%
Μην το κάνεις όπως ο Αβέρωφ
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Μην το κάνεις όπως ο Αβέρωφ

Την Παρασκευή και το Σάββατο πραγματοποιήθηκε στο Λουτράκι το 1ο Διεθνές Συνέδριο για τα Υδατοδρόμια στην Ελλάδα. Με βάση τον Νόμο Σπίρτζη, που ψηφίστηκε το 2018, το επόμενο διάστημα θα δημιουργηθούν στην Ελλάδα αρκετές δεκάδες υδατοδρόμια, με την αρχή να γίνεται από την Κέρκυρα, τους Παξούς και την Πάτρα.

Πρόκειται για επενδύσεις εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ, με χιλιάδες θέσεις εργασίας. Είναι επενδύσεις που αλλάζουν την εικόνα της χώρας και για τις μεταφορές με την προσθήκη ενός εναλλακτικού και συμπληρωματικού μέσου και συνολικά τον τουρισμό (νέοι προορισμοί, συνέργειες με την κρουαζιέρα κ.ά.). Αυτό ήταν το θέμα που συζητούσε η παραγωγική Ελλάδα.

Την Παρασκευή και το Σάββατο η ελληνική οικογένεια ασχολούταν κυρίως με τον νέο τρόπο εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση. Οι ανακοινώσεις του υπουργού Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου έγιναν αντικείμενο μελέτης από παιδιά και γονείς. Η Ν.Δ. περιορίστηκε σε μία δήλωση της αρμόδιας τομεάρχη την Πέμπτη - το λες και ξεπέτα. Όμως τα φροντιστήρια κατακλύσθηκαν από ερωτήσεις και αναλύσεις - ελπίζουμε και το δημόσιο σχολείο να ενημερώσει οργανωμένα τους γονείς για το νέο σύστημα.

Τις ίδιες ημέρες η Ν.Δ. εξέδιδε ανακοινώσεις για τον ουρανοξύστη του Έβο Μοράλες, διαμαρτυρόταν γιατί κράτησε το ρετιρέ και ρωτούσε αν πληρώνει κοινόχρηστα.

Τσακωνόταν επίσης στα κοινωνικά δίκτυα για τον Σερζ Λατούς, για την έννοια της "ολιγαρκούς αφθονίας" όπως και για τη διαφορά του "συνιστώ" από το "συστήνω" - ας ρωτήσουν στη Ν.Δ. έναν δικηγόρο να τους εξηγήσει τι σημαίνει σύσταση και συμμορία στο ποινικό δίκαιο κι ας δουν τον περίγυρό τους. Τότε θα καταλάβουν τη διαφορά...

Η Ν.Δ. απουσίασε από τη θεματολογία που απασχολούσε την ελληνική οικογένεια και την παραγωγική Ελλάδα, θεματολογία που διαμορφώθηκε αποκλειστικά από πρωτοβουλίες της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ. Πώς μπορείς να κερδίσεις εκλογές όταν αυτά που λες δεν αφορούν το αύριο και το μέλλον του τόπου;

Για να κρύψει την προγραμματική της άπνοια, η Ν.Δ. έχει επιλέξει την προπαγάνδα (ο χρυσός της Βενεζουέλας), τα fake news (το ρετιρέ του Μοράλες) και τη διαμόρφωση της ατζέντας μέσω της επικοινωνιακής ισχύος που της εξασφαλίζουν οι σχέσεις (και οι υποχρεώσεις) με Μαρινάκη και Αλαφούζο.

Έως τις εκλογές ο Κυριάκος Μητσοτάκης πρέπει να κρύψει και την απουσία προγραμματικού λόγου, και την... παρουσία του, γιατί ό,τι λέει προκαλεί πανικό και φόβο (π.χ. το ασφαλιστικό Πινοσέτ). Ταυτόχρονα, πρέπει να κρύψει και την πολιτική και οργανωτική πολυδιάσπαση του κόμματος, καθώς σε κάθε δήμο κατεβαίνουν τουλάχιστον δύο συνδυασμοί της Ν.Δ. - και άντε να πάρεις ψήφο στις ευρωεκλογές από τον δυσαρεστημένο υποψήφιο.

Για να κρύψει τα προβλήματα, ο βιαστικός και ανυπόμονος Κ. Μητσοτάκης κάνει το λάθος που έκανε το 1984 ο ευπατρίδης δεξιός Ευάγγελος Αβέρωφ όταν μετέτρεψε τις ευρωεκλογές σε εκλογική αναμέτρηση "εφ' όλης της ύλης", όπως ελέχθη τότε. Δηλαδή από ευρωεκλογές τις μετέτρεψε σε εθνικές εκλογές. Ο Ανδρέας Παπανδρέου κέρδισε με 41,58% και η Ν.Δ. ηττήθηκε λαμβάνοντας 38,05%. Και λίγους μήνες μετά ο Ευάγγελος Αβέρωφ παραιτήθηκε από την ηγεσία της Ν.Δ...

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL