Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
18.7°C22.9°C
4 BF 48%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
19 °C
16.0°C21.2°C
2 BF 45%
ΠΑΤΡΑ
Σποραδικές νεφώσεις
17 °C
17.0°C19.8°C
1 BF 70%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
19.3°C21.4°C
3 BF 60%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
20 °C
17.9°C19.9°C
5 BF 37%
16 Μαρτίου, πανευρωπαϊκή αντιφασιστική κινητοποίηση / Όχι στον φασισμό, τον ρατσισμό και την ξενοφοβία
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

16 Μαρτίου, πανευρωπαϊκή αντιφασιστική κινητοποίηση / Όχι στον φασισμό, τον ρατσισμό και την ξενοφοβία

"Στις 16 Μαρτίου θα είμαι εκεί. Θέλω να μη σκοτωθεί κανένας άλλος από φασίστες όπως ο γιος μου". Με τα λόγια αυτά ο πατέρας του Σαχζάντ Λουκμάν κάλεσε, κατά τη συνέντευξη Τύπου της περασμένης Τρίτης, στην αντιφασιστική διαδήλωση του προσεχούς Σαββάτου, που γίνεται στο πλαίσιο του πανευρωπαϊκού αντιφασιστικού τριημέρου. Επίσης κάλεσε να δώσουμε το παρών στις 22 Μαρτίου στο Εφετείο, όπου θα βγει η απόφαση σε δεύτερο βαθμό για τη δολοφονία του Σαχζάντ Λουκμάν.

Φέτος το ραντεβού είναι στις 3 το μεσημέρι, στην Ομόνοια, για να φωνάξουμε όχι στον φασισμό, τον ρατσισμό και την ξενοφοβία.

Να αποσυρθεί η τροποποίηση του Ποινικού Κώδικα που δίνει δώρο στη Χρυσή Αυγή μείωση ποινών σημείωσε με τη σειρά του ο Πέτρος Κωνσταντίνου, υπενθυμίζοντας ότι δεν είναι η πρώτη φορά που έχει επιχειρηθεί παρέμβαση στη δίκη της Χ.Α., μιλώντας για την απόπειρα εισαγωγής του οικονομικού κινήτρου στην συγκρότηση εγκληματικής οργάνωσης επί κυβέρνησης Σαμαρά.

Μας ενώνει ο αγώνας κατά του φασισμού, του ρατσισμού και της ξενοφοβίας ανέφερε ο πρόεδρος του Συνδέσμου Φυλακισθέντων και Εξορισθέντων Αντιστασιακών (ΣΦΕΑ) 1967-1974 Κώστας Μανταίος, προσθέτοντας ότι στις 19 Μαρτίου θα γίνει και στα γραφεία του ΣΦΕΑ σχετική εκδήλωση.

Από τη Νιγηριανή Κοινότητα, ο πρόεδρος Ντόναλντ Οκουαγουέρε ζήτησε να σταματήσουν οι βασανισμοί μεταναστών σε ασανσέρ και τουαλέτες στα αστυνομικά τμήματα, ενώ, αναφερόμενος στον θάνατο του Εμπουκά, είπε ότι βγήκαν κάποια αποτελέσματα από τις ιστολογικές-τοξικολογικές εξετάσεις και δεν είναι ευχαριστημένοι, γιατί δεν βοηθήθηκε. Παρότι τον ήξεραν, δεν τον πήγαν στο νοσοκομείο.

Σημειώνεται ότι οι εξετάσεις, σύμφωνα με πληροφορίες από την αστυνομία, έδειξαν πως ο θάνατος οφείλεται σε «πρόσφατες ισχαιμικού τύπου αλλοιώσεις του μυοκαρδίου και χρήση εξαρτησιογόνων ουσιών».

Τη στήριξή τους στην κινητοποίηση εξέφρασαν και η Μαρία Αβδελιώτη από την ένωση γυναικών στην καθαριότητα του Δήμου Αθηναίων και ο σκηνοθέτης - ηθοποιός Βασίλης Καυκαλάνι. Μάλιστα ο τελευταίος αναφέρθηκε στις ειδικές δράσεις που θα έχουν την ίδια ημέρα και για παιδιά στο Θέατρο Εμπρός με συναυλία από τον MC YINKA και στη συνέχεια με την παιδική παράσταση "Πιο δυνατός και από τον Σούπερμαν".

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL