Live τώρα    
18°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
15.8°C19.3°C
1 BF 59%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
16 °C
11.6°C19.0°C
2 BF 64%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
15 °C
12.0°C15.9°C
2 BF 67%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
16.8°C19.7°C
2 BF 63%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
11 °C
10.9°C15.7°C
0 BF 82%
ΣΤΟ ΚΑΙ ΠΕΝΤΕ / Ζωηρή συζήτηση για τα ΜΜΕ της Αριστεράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

ΣΤΟ ΚΑΙ ΠΕΝΤΕ / Ζωηρή συζήτηση για τα ΜΜΕ της Αριστεράς

Το εκφραστικό μέσο που δεν θα είναι κομματικό αλλά θα απηχεί τις θέσεις της παράταξης, που θα προβάλει το κυβερνητικό έργο ασκώντας παράλληλα αυστηρή κριτική, που θα ενημερώνει γρήγορα χωρίς να πέφτει στην παγίδα των fake news, που θα μεταφέρει τον παλμό της κοινωνίας στην εξουσία, αλλά και θα οπλίζει τον αναγνώστη και τον ακροατή με επιχειρήματα, παραμένει διαρκώς ζητούμενο!

Τα παραπάνω και πολλά ακόμα αναδείχθηκαν κατά τη συζήτηση με θέμα «Τα ΜΜΕ της Αριστεράς σήμερα», την οποία οργάνωσε η Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ Αγίας Βαρβάρας με κεντρικούς ομιλητές τον διευθυντή της εφημερίδας «Αυγή» Άγγελο Τσέκερη και τον διευθυντή του ραδιοφωνικού σταθμού 105,5 Στο Κόκκινο Νίκο Σβέρκο.

Φαντάστηκα πως θα περίσσευαν οι προτάσεις και τα αιτήματα για προβολή της περιοχής μέσα από τα ΜΜΕ για ανάδειξη προβλημάτων. Με εξαίρεση την επιθυμία για επιτάχυνση της ολοκλήρωσης του σταθμού μετρό Αγίας Βαρβάρας, δεν ακούστηκε τίποτε άλλο τοπικιστικού χαρακτήρα.

Η συζήτηση έγινε με τον τρόπο που ξέρουν να μιλάνε και να ακούνε οι αριστεροί, με συγκρούσεις και ομοθυμία, με σθεναρά επιχειρήματα και σεβασμό στη γνώμη του άλλου.

Από τους ομιλητές επισημάνθηκε η στάση αναμονής των ΜΜΕ της Αριστεράς μπροστά σε εντυπωσιακές φημολογίες που εμφανίζονται σαν αποκλειστικές ειδήσεις και αποδεικνύονται αισχρά ψεύδη, καθώς η ψυχραιμία με την οποία αντιμετωπίστηκαν οι επιθέσεις μίσους προς την κυβέρνηση και την παράταξη, με αφορμή εθνικά θέματα, τραγικά γεγονότα ή δυσεπίλυτα προβλήματα, όπως το προσφυγικό.

Τόσο από τους δύο ομιλητές όσο και από τις ερωτήσεις και τις τοποθετήσεις των πολύ ενεργών ακροατών φάνηκε η ανάγκη του κόσμου για έντιμη ενημέρωση, για κανάλι επικοινωνίας με την εξουσία, για συνεχή τροφοδότηση με επεξεργασμένες θέσεις, τις οποίες θα αξιοποιεί ο συνομιλητής στο καφενείο ή στο Διαδίκτυο.

Λόγω της παρουσίας των δύο διευθυντικών στελεχών, η συζήτηση επικεντρώθηκε κυρίως στην «Αυγή» και στο Κόκκινο. Οπωσδήποτε επισημάνθηκε ο θετικός ρόλος όλων των ΜΜΕ της Αριστεράς και καυτηριάστηκαν απόπειρες μιμητισμού.

Η συζήτηση επεκτάθηκε σε αμιγώς πολιτικά θέματα, όπως το άνοιγμα στην Κεντροαριστερά, και διαπιστώθηκε η ανάγκη συσπείρωσης ευρύτερων δυνάμεων τόσο στην Ελλάδα όσο και πανευρωπαϊκά, ως ανάχωμα στο θέριεμα της Ακροδεξιάς.

Παράλληλα επισημάνθηκε η υποχρέωση των μέσων ενημέρωσης να συμβάλουν στην ενεργοποίηση ανθρώπων του χώρου οι οποίοι απέχουν είτε επειδή ένιωσαν κούραση ή και απογοήτευση.

Ύστερα από σχετική ερώτηση, ο Άγγελος Τσέκερης αναφέρθηκε στις συνδρομές (https://syndromes.avgi.gr/), αναδεικνύοντας τα οφέλη της εφημερίδας και των συνδρομητών, την ευκολία πρόσβασης μέσω ενός απλού τάμπλετ, την ευχάριστη ανάγνωση. Ο στόχος για 2.000 συνδρομητές είναι απολύτως εφικτός!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL