Live τώρα    
18°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
18 °C
14.7°C19.3°C
1 BF 86%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ασθενής ομίχλη
13 °C
12.1°C14.5°C
1 BF 91%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
17 °C
15.0°C17.1°C
4 BF 75%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σκόνη
19 °C
17.7°C19.9°C
0 BF 87%
ΛΑΡΙΣΑ
Ομίχλη
12 °C
11.9°C13.0°C
0 BF 100%
Ν. Βούτσης: Μόνο για δημιουργία εντυπώσεων τα περί «πραξικοπήματος» (Video)
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ν. Βούτσης: Μόνο για δημιουργία εντυπώσεων τα περί «πραξικοπήματος» (Video)

 Ο Ν. Βούτσης πήρε τον λόγο κατά την συνεδρίαση της Επιτροπής για την κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών και θύμισε ότι οι ανεξάρτητοι βουλευτές δεν αποτελούν κοινοβουλευτική ομάδα και τοποθετούνται στις επιτροπές με βάση τις επιθυμίες τους. Όταν υπάρχει επικάλυψη, τότε γίνεται κλήρωση.https://www.youtube.com/embed/lQJ0ZgbuCDk

Ο Ν. Βούτσης υπογράμμισε ότι ζήτησε από όσους έγιναν ανεξάρτητοι βουλευτές σήμερα λόγω της διάλυσης της κοινοβουλευτικής ομάδας του Ποταμιού, καθώς κι από τον Θανάση Θεοχαρόπουλο που διαγράφηκε από την ΔΗΣΥ να δηλώσουν σε ποία επιτροπή επιθυμούν να τοποθετηθούν. Ο Ν. Βούτσης διευκρίνισε ότι δεν ζήτησε από όλους τους ανεξάρτητους βουλευτές να πουν αν θέλουν να γίνουν μέλη της Επιτροπής Εξωτερικών κι Άμυνας, καθώς όσοι είναι ανεξάρτητοι εδώ και καιρό έχουν ήδη τοποθετηθεί σε επιτροπές.

Ποιοι ανεξάρτητοι αρνήθηκαν να είναι μέλη της Επιτροπής Εξωτερικών κι Άμυνας

Μετά την άρνηση των Σταύρου Θεοδωράκη, Σπύρου Λυκούδη και Θ. Θεοχαρόπουλου καθώς και την προτίμηση του Γιώργου Αμυρά στις Επιτροπές Οικονομικών Υποθέσεων και Παραγωγής κι Εμπορίου, απέμειναν τρεις ανεξάρτητοι βουλευτές για δύο κενές θέσεις, οι Σπύρος Δανέλλης, Γιώργος Μαυρωτάς και Γρηγόρης Ψαριανός. Ο Ν. Βούτσης επισήμανε ότι αρχικά όρισε τον Σπ. Δανέλλη ως μέλος της Επιτροπής Εξωτερικών κι Άμυνας κατόπιν δικής του επιθυμίας, δέχτηκε όμως να μπει κι αυτός στην κλήρωση καθώς έγινε ανεξάρτητος μόλις μία εβδομάδα πριν.

Ο Κ. Τσιάρας της ΝΔ έκανε την κλήρωση

Ο Ν. Βούτσης υπογράμμισε μάλιστα ότι την κλήρωσε έκανε παρόντων των αντιπροέδρων της Βουλής ο γραμματέας της κοινοβουλευτικής ομάδας της ΝΔ Κώστας Τσιάρας. Από την κλήρωση αναδείχθηκαν μέλη της Επιτροπής Εξωτερικών κι Άμυνας οι Σπ. Δανέλλης και Γ. Μαυρωτάς, ενώ ο «άτυχος» ήταν ο Γρ. Ψαριανός.

συντάκτης: Η ΑΥΓΗ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL