Live τώρα    
18°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
15.8°C19.3°C
1 BF 59%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
16 °C
11.6°C19.0°C
2 BF 64%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
15 °C
12.0°C15.9°C
2 BF 67%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
16.8°C19.7°C
2 BF 63%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
11 °C
10.9°C15.7°C
0 BF 82%
Αναταράξεις στο πολιτικό σκηνικό - Χωρίς Κ.Ο. το ΠΟΤΑΜΙ
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Αναταράξεις στο πολιτικό σκηνικό - Χωρίς Κ.Ο. το ΠΟΤΑΜΙ

Ραγδαίες ήταν οι εξελίζεις στο ΠΟΤΑΜΙ καθώς ανεξαρτητοποιήθηκαν οι Γρηγόρης Ψαριανός και Γιώργος Αμυράς ενώ παραιτήθηκε από αντιπρόεδρος της Βουλής, ο Σπύρος Λυκούδης μετά τη διάλυση της Κ.Ο. του κόμματος.

Με ανακοίνωση του ο Γρηγόρης Ψαριανός στο facebook ανακοίνωσε την ανεξαρτητοποίησή του. Σε ανάρτηση στο Facebook ο Γρ. Ψαριανός κάνει μεταξύ άλλων λόγο για «αλλεπάλληλα λάθη, ατυχείς επιλογές και κακούς χειρισμούς που είχαν ως αποτέλεσμα να μηδενιστεί σχεδόν το 7% των ψηφοφόρων που αρχικώς πίστεψαν και έλπιζαν σε μάς».

Ο Σταύρος Θεοδωράκης σχολιάζοντας τις αποχωρήσεις στο τουίτερ "η απόφαση αυτή στερεί τη δυνατότητα στο Κίνημα μας να συγκροτεί Κ.Ο στη Βουλή. Δεν μειώνει, όμως, τη δύναμη των απόψεων μας & τη δύναμή μας στην κοινωνία. Αντιθέτως, δίνει αφορμή σε κάποιους πολίτες να σκεφθούν και να αποφασίσουν. Καταστροφείς ή άνθρωποι;"

https://twitter.com/St_Theodorakis/status/1087290260298612737?ref_src=twsrc^tfw

Ενώ σε σκληρή ανακοίνωσή του, το ΠΟΤΑΜΙ καταγγέλλει τον Γιώργο Αμυρά ότι θέλει “να γραφεί στο δεξιό πάνθεον, ως ο βουλευτής που διέλυση την Κ.Ο. του ΠΟΤΑΜΙΟΥ”. "Ο Γιώργος Αμυράς  λίγο πριν ξεκινήσει στη Βουλή η συζήτηση για τη συμφωνία των Πρεσπών αποφάσισε να εγκαταλείψει το Ποτάμι. Διεκδικεί έτσι να γραφεί στο «δεξιό» πάνθεον, ως ο βουλευτής που διέλυσε την Κοινοβουλευτική Ομάδα του Ποτάμιου. Όπως αντιστοίχως γράφτηκε στο «αριστερό» πάνθεον ο κ.Δανέλλης, ως ο βουλευτής που εγκατέλειψε το Ποτάμι για να σώσει την κυβέρνηση Τσίπρα" αναφέρει χαρακτηριστικά προσθέτοντας ότι: "Δανέλλης και Αμυράς είχαν επανειλημμένα δεσμευτεί ότι αν διαφωνήσουν με το Ποτάμι θα παραδώσουν την έδρα τους.

Ειδικά ο κ. Αμυράς μόλις το απόγευμα της περασμένης Πέμπτης «ορκιζόταν» στα κορυφαία στελέχη του Κινήματος ότι δεν φεύγει από το Ποτάμι. «Εγώ δεν είμαι Δανέλλης», έλεγε και ξανάλεγε στα στελέχη του Πολιτικού Συμβουλίου που ανησυχούσαν για τη στάση του.

Η απόφαση του αυτή στερεί τη δυνατότητα στο Κίνημα μας να συγκροτεί Κοινοβουλευτική ομάδα στη Βουλή. Δεν μειώνει όμως τη δύναμη των απόψεων μας, δεν μειώνει τη δύναμη μας στην κοινωνία. Ίσως, αντιθέτως, δίνει την αφορμή σε κάποιους πολίτες να σκεφθούν και να αποφασίσουν. Σε μια εποχή καταστροφής θα γίνουμε όλοι καταστροφείς ή θα παραμείνουμε άνθρωποι;"

Το ΚΙΝΑΛ διέγραψε τον επικεφαλή της ΔΗΜΑΡ, Θανάση Θεοχαρόπουλο λόγω της Συμφωνίας των Πρεσπών. «Δεν έχει προηγούμενο η διαγραφή ενός από τα δύο κόμματα γιατί αποφάσισε η ΚΕ του κόμματος αυτή τη θέση και μάλιστα όταν είχε πει ότι δεν υπάρχει θέμα κομματικής πειθαρχίας». Για πρωτοφανή απόφαση έκανε λόγο ο κ. Θεοχαρόπουλος αφήνοντας αιχμές και κατά της Φώφης Γεννηματά. O κ. Θεοχαρόπουλος διέψευσε και τους ισχυρισμούς του Γ. Ψαριανού ότι θα προσχωρήσει στο ΠΟΤΑΜΙ.

Σε δηλώσεις τους οι βουλευτές του ΚΙΝΑΛ και δια του κοινοβουλευτικού τους εκπροσώπου Ανδρέα Λοβέρδου δηλώνουν συσπειρωμένοι απέναντι στο "σχέδιο άλωσης" της Κεντροαριστεράς από τον ΣΥΡΙΖΑ και ότι όλοι θα καταψηφίσουν την Συμφωνία των Πρεσπών. Κατά βάση όμως ο χώρος της Κεντροαριστεράς είναι που αποχωρεί από το ΚΙΝΑΛ, οι άνθρωποι που  είχαν πιστέψει στο αφήγημα ότι η δημιουργία αυτού του, είχε να προτείνει κάτι διαφορετικό στο πολιτικό σκηνικό από το να είναι στήριγμα της Ν.Δ.

Οι κ.κ. Σπύρος Δανέλλης και Γιώργος Μαυρωτάς, θετικά διακείμενοι στη Συμφωνία των Πρεσπών, είναι τελικά οι ανεξάρτητοι βουλευτές που, κατόπιν κλήρωσης, θα μετέχουν στην Επιτροπή Εξωτερικών και Εθνικής 'Αμυνας της Βουλής. Οι κ.κ. Σπ. Δανέλλης και Γ. Μαυρωτάς μαζί με τον Δ. Καμμένο (σ.σ. ήταν ήδη μέλος της Επιτροπής Εξωτερικών και 'Αμυνας), ανεβάζουν στους τρεις τον αριθμό των ανεξάρτητων βουλευτών. Ενδιαφέρον για συμμετοχή στην Επιτροπή είχε εκδηλώσει και ανεξάρτητος βουλευτής Γρηγόρης Ψαριανός αλλά δεν κληρώθηκε.

Συντάκτης: avgi.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL