Live τώρα    
14°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αυξημένες νεφώσεις
14 °C
11.7°C15.4°C
2 BF 86%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αραιές νεφώσεις
13 °C
11.0°C13.3°C
4 BF 81%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
12 °C
11.0°C12.0°C
3 BF 82%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ασθενείς βροχοπτώσεις
18 °C
16.0°C18.8°C
5 BF 71%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
10 °C
9.9°C10.7°C
3 BF 100%
Στο Μαρούσι η Ν.Δ. αναστενάζει...
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Στο Μαρούσι η Ν.Δ. αναστενάζει...

Αλαλούμ επικρατεί στη Ν.Δ. από την απόφαση της Μαρίνας Πατούλη να διεκδικήσει τον Δήμο Αμαρουσίου κόντρα στην επίσημη υποψηφιότητα του κόμματος!

Αρνείται ο υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης να στηρίξει τη σύζυγό του, επισημαίνοντας ότι «η υποψηφιότητα του Θόδωρου Αμπατζόγλου είναι μια επιλογή που μπορεί να εγγυηθεί και την εκλογική νίκη στις εκλογές του προσεχούς Μαΐου αλλά και τη συνέχεια της προσπάθειας που ξεκίνησα στο Μαρούσι το 2007».

«Γαλάζιες» πηγές παραδέχονται ότι «δέχεται πλήγμα η στρατηγική του προέδρου της Ν.Δ. να μην επιτρέψει τη διαιώνιση της οικογενειοκρατίας». Για «νοσηρή κατάσταση που δεν τιμά την εικόνα της πόλης μας» έκανε λόγο ο υποψήφιος δήμαρχος Αμαρουσίου με την παράταξη «Ενωμένο Μαρούσι» Γιώργος Καραμέρος.

«Είχα δικαίωμα να επιλέξω»

Η Μαρίνα Πατούλη μιλώντας χθες στον ΣΚΑΪ επιβεβαίωσε πως «δεν έχω τη στήριξη του συζύγου μου», ενώ πρόσθεσε πως «δεν υπάρχει καμία πικρία με τον άντρα μου. Ήταν αρνητικός, δεν γνώριζε τη στιγμή της υποψηφιότητας γιατί υπήρχε μια πολύ έντονη αντίδραση. Ο σύζυγός μου έχει παράξει ένα τεράστιο έργο στο Μαρούσι με δουλειά ετών και γνώριζε την επιθυμία μου να προσφέρω στα κοινά. Είναι ένας άντρας που πρέπει να είναι ακριβοδίκαιος και τον εξυψώνει σαν άντρα αυτή η στάση και τον τιμά». Επιπλέον, η υποψήφια δήμαρχος Αμαρουσίου σημείωσε πως «εγώ, όταν βρήκα κλειστές πόρτες, έπρεπε να επιλέξω. Δεν δέχτηκα κανένα κάλεσμα να συνεισφέρω στο πλευρό του Θεόδωρου Αμπατζόγλου», ενώ συμπλήρωσε με νόημα πως «προσφέρω από το 2014 στα κοινά, δεν ήρθα ουρανοκατέβατη και δεν έχω κομματικές βλέψεις και στεγανά. Αγαπώ το Μαρούσι και εκφράζω την επιθυμία μου να εργαστώ και να προσφέρω. Είχα κάθε δικαίωμα να επιλέξω»...

Δήλωση νομιμοφροσύνης

Νωρίτερα, ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Αττικής με τη στήριξη της Ν.Δ. είχε φροντίσει να... αδειάσει τη σύζυγό του. Ο πρώην δήμαρχος Αμαρουσίου έσπευσε να συνταχθεί με την κομματική γραμμή ανακοινώνοντας στο Facebook πως «η υποψηφιότητα του Θεόδωρου Αμπατζόγλου αποτελεί τη συνέχεια της προσπάθειας που ξεκίνησα στο Μαρούσι το 2007», καθώς «τα τελευταία δώδεκα χρόνια έγινε στο Μαρούσι ένα σημαντικό έργο, το οποίο πρέπει να συνεχιστεί και στο μέλλον. Για τοn λόγο αυτό από την πρώτη στιγμή δήλωσα με ξεκάθαρο και κατηγορηματικό τρόπο ότι στηρίζω με όλες μου τις δυνάμεις, χωρίς αστερίσκους και υποσημειώσεις, την υποψηφιότητα του Θεόδωρου Αμπατζόγλου για τοn Δήμο Αμαρουσίου. Μαζί θα δώσουμε τη μάχη για τη νίκη στο Μαρούσι και στην Περιφέρεια Αττικής».

Δυσφορία Μητσοτάκη

Η ανακοίνωση της υποψηφιότητας της κυρίας Πατούλη προκαλεί έντονη δυσφορία στους κόλπους της αξιωματικής αντιπολίτευσης. «Γαλάζιες» πηγές άφησαν αρχικά να διαρρεύσει ένα ξερό «ουδέν σχόλιον», ωστόσο στελέχη της Ν.Δ. επιβεβαίωναν «τον θυμό του Κυριάκου Μητσοτάκη διότι υπονομεύεται το αφήγημα του προέδρου της Ν.Δ. περί ίσων ευκαιριών για όλους όσοι είναι εκτός του κομματικού μηχανισμού». Επιπλέον, σημειώνουν πως «η κίνηση της Μαρίνας Πατούλη προκαλεί πρόβλημα και στον σύζυγό της, όχι μόνο σε ό,τι αφορά τον προεκλογικό του αγώνα, αλλά και διότι ο ίδιος είχε αναλάβει τη δέσμευση όταν έπαιρνε το χρίσμα για την Περιφέρεια Αττικής ότι δεν θα κατεβεί η σύζυγος του Μαρίνα στον Δήμο Πεύκης  Λυκόβρυσης για τον οποίο ενδιαφερόταν τότε». Σύμφωνα με άλλη πηγή πληροφόρησης, «είχε προταθεί στη Μαρίνα Πατούλη να μπει στη λίστα υποψηφίων δημοτικών συμβούλων στον δήμο της Αθήνας, αλλά τελικά δεν επήλθε συμφωνία με τον Κώστα Μπακογιάννη»...

Γ. ΚΑΡΑΜΕΡΟΣ: Επιβάλλεται να αλλάξουμε σελίδα

Σε αυτό το φόντο, ο υποψήφιος δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Καραμέρος δήλωσε πως «τις τελευταίες μέρες επιβεβαιώνεται για ακόμη μια φορά η βασική μας αρχή στο ‘Ενωμένο Μαρούσι’, ότι η Τοπική Αυτοδιοίκηση πρέπει να είναι ανεξάρτητη στην πράξη και ακηδεμόνευτη από κομματικές εξαρτήσεις». Ο Γ. Καραμέρος συμπλήρωσε πως «φτάσαμε στο σημείο όλη η χώρα να ασχολείται με τον Δήμο Αμαρουσίου και σε ποιον έχει δοθεί ή θα δοθεί χρίσμα από το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας. Μπορούμε και επιβάλλεται να αλλάξουμε σελίδα και να φέρουμε μια πραγματική αλλαγή».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL