Live τώρα    
18°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
15.1°C19.8°C
3 BF 56%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
16 °C
14.7°C17.0°C
1 BF 75%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
14.8°C17.1°C
3 BF 66%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
14.8°C17.5°C
1 BF 58%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
14 °C
13.9°C16.9°C
0 BF 62%
Ο εύκολος πατριωτισμός των απατεώνων
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ο εύκολος πατριωτισμός των απατεώνων

Χθες έκλεισε και τυπικά το θέμα των περικοπών στις συντάξεις. Οι συντάξεις δεν κόβονται.

Η Νέα Δημοκρατία είχε θεωρήσει τις περικοπές αυτές σαν την ιστορική της ευκαιρία να θέσει τον ΣΥΡΙΖΑ εκτός εκλογικής μάχης. Και όσο έβλεπε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ πάλευε σοβαρά την ακύρωση των περικοπών, αντί να αλλάξει τακτική, δούλεψε σκληρά για την επιβολή του μέτρου. Το αποτέλεσμα ήταν να εκτεθεί ανεπανόρθωτα στα μάτια της κοινωνίας.

Στο τέλος είχε πλέον χάσει κάθε δυνατότητα να διαχειριστεί το συγκεκριμένο ζήτημα. Η ακύρωση των περικοπών είχε κερδηθεί από την κυβέρνηση. Μοναδική επιλογή εχθές ήταν να συρθεί στην ψήφιση του μέτρου για να μην γελοιοποιηθεί ολοκληρωτικά. Το ερώτημα ήταν αν θα εξαφάνιζε τον Κ. Μητσοτάκη και θα υπερψήφιζε στη ζούλα, όπως έκανε με τη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών, τη μείωση του ΕΝΦΙΑ και το κοινωνικό μέρισμα. Ή αν θα έφερνε τον αρχηγό της στη Βουλή για να δώσει κάποια μάχη οπισθοφυλακών.

Επέλεξε τελικά το δεύτερο. Και το έκανε με τον πιο ανήθικο και επικίνδυνο τρόπο. “Δώσατε το μακεδονικό για να μην κόψετε συντάξεις” ήταν η γραμμή του Κ. Μητσοτάκη. Που σημαίνει: “Επειδή είμαστε με την πλάτη στον τοίχο, η ύπουλη στρατηγική μας χρεοκόπησε και αναγκαζόμαστε να ψηφίσουμε αυτά που προσπαθήσαμε να αποτρέψουμε, εμείς σας καταγγέλλουμε ως προδότες”.

Σοβαρά τώρα. Αν ο Κ. Μητσοτάκης θεωρεί ότι η ακύρωση των περικοπών είναι αποτέλεσμα προδοσίας, γιατί την ψήφισε; Και αν οι Ευρωπαίοι έκαναν αυτή τη συνδιαλλαγή με τον Τσίπρα, γιατί δεν τους καταγγέλλει;

Εύκολο πατριωτισμό πουλάει ο Κ. Μητσοτάκης. Όπως όλοι οι απατεώνες. Όταν αναζητούν το ύστατο καταφύγιο.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL