Live τώρα    
15°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αυξημένες νεφώσεις
15 °C
13.1°C15.9°C
3 BF 90%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
11.0°C14.4°C
2 BF 77%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
12 °C
11.0°C13.2°C
4 BF 86%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
18 °C
17.1°C18.0°C
5 BF 78%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
11 °C
10.7°C11.3°C
0 BF 100%
Ακτοπλοϊκή γραμμή Πειραιάς - Κύθηρα - Αντικύθηρα - Κρήτη
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ακτοπλοϊκή γραμμή Πειραιάς - Κύθηρα - Αντικύθηρα - Κρήτη

* Σταφίδα: Την εξαίρεση της στρεμματικής ενίσχυσης της σταφίδας από τη νέα ΚΑΠ και τη λήψη μέτρων για την ενίσχυση των σταφιδοπαραγωγών προτείνει με επίκαιρη ερώτησή του ο Θανάσης Πετράκος, προειδοποιώντας ότι η στρεμματική ενίσχυση της κορινθιακής σταφίδας θα έχει ως συνέπεια τη σταδιακή εγκατάλειψη της καλλιέργειας (υπουργεία Αγροτικής Ανάπτυξης, Ανάπτυξης).

* Ακτοπλοϊκή γραμμή Πειραιάς - Κύθηρα - Αντικύθηρα - Κρήτη: Την επανεξέταση της απόφασης για κατάργηση της ακτοπλοϊκής σύνδεσης των Κυθήρων και των Αντικυθήρων με το διοικητικό κέντρο τους, τον Πειραιά, αλλά και με το Καστέλι Κισσάμου Κρήτης ζητά με επίκαιρη ερώτησή του ο Θοδωρής Δρίτσας, αναφέροντας ότι τα επιχειρήματα που επικαλέστηκε ο υπουργός είναι αβάσιμα και μονομερή (υπουργείο Ναυτιλίας).

* Κέντρα αξονικής, μαγνητικής τομογραφίας: Η Ελλάδα κατέχει την πρώτη θέση σε μαγνητικές και αξονικές τομογραφίες κατ' αναλογία πληθυσμού ανάμεσα σε όλες τις χώρες μέλη του ΟΑΣΑ υπογραμμίζουν οι Παναγιώτης Κουρουμπλής, Ανδρέας Ξανθός, Κώστας Ζαχαριάς, Ειρήνη Αγαθοπούλου και Γιάννης Ζερδελής, καταγγέλλοντας την κατάργηση των πληθυσμιακών κριτηρίων για τη χορήγηση άδειας λειτουργίας κέντρων αξονικής και μαγνητικής τομογραφίας (υπουργείο Υγείας).

* Ατύχημα στη ΔΕΗ Μεγαλόπολης: Καθυστέρηση στη διερεύνηση συνθηκών του θανατηφόρου εργατικού ατυχήματος της 30ής Αυγούστου 2013 στο Λιγνιτικό Κέντρο της ΔΕΗ Μεγαλόπολης, που είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο του οδηγού Χάρη Βίγκου, διαπιστώνουν οι Κώστας Ζαχαριάς, Θανάσης Πετράκος και Ευγενία Ουζουνίδου, αναφέροντας ότι δεν λαμβάνονται μέτρα για την ασφάλεια και την υγεία των εργαζομένων (υπουργεία Περιβάλλοντος, Εργασίας).

* ΒΟΑΚ Λασιθίου: Την καθυστέρηση στην έγκριση μελετών του ΒΟΑΚ (Βόρειος Αδικός Άξονας Κρήτης) στον νομό Λασιθίου, και ιδίως στα τμήματα που συνδέουν τον Άγιο Νικόλαο με τη Σητεία, επισημαίνει ο Κωστής Δερμιτζάκης, τονίζοντας ότι για τα τμήματα Καλό Χωριό - Φρουζή, Φρουζή - Καβούσι και Καβούσι -Αγκαθιάς δεν έχουν εγκριθεί ούτε οι αναγνωριστικές μελέτες ή οι προμελέτες (υπουργείο Υποδομών).

* Ατύχημα σε ορυχείο της ΔΕΗ στην Πτολεμαΐδα: Από τις 3 Ιουνίου 2013, όταν στο ορυχείο ΑΗΣ Καρδιάς της ΔΕΗ στην Πτολεμαΐδα, συνέβη εργατικό ατύχημα, με τραυματισμό οδηγού φορτηγού από κατολίσθηση, μέχρι και σήμερα δεν έχει γίνει η παραμικρή ενέργεια για την διερεύνηση της τήρησης των μέτρων υγιεινής και ασφάλειας, υπογραμμίζουν οι Γιάννης Σταθάς και Δημήτρης Στρατούλης, συμπληρώνοντας ότι ο εργολάβος είναι η εταιρεία "Αφοί Ιακώβου Κατασκευαστική ΕΠΕ" [Iacovou Brothers (Constructions) Limited], με έδρα τη Λάρνακα Κύπρου (υπουργεία Δικαιοσύνης, Δημόσιας Τάξης, Εργασίας, Περιβάλλοντος).

* Κεραίες κινητής τηλεφωνίας Καράμπαμπα Χαλκίδας: Την προστασία της υγείας μαθητών οκτώ εκπαιδευτικών ιδρυμάτων από την ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία τριών κεραιών κινητής τηλεφωνίας στη συνοικία Κάνηθος του Δήμου Χαλκίδας, ζητά ο Βαγγέλης Αποστόλου, προτείνοντας την αποξήλωσή τους σε απόσταση 500 μέτρων (υπουργεία Περιβάλλοντος, Υγείας, Παιδείας).

* Οικοδομικός Συνεταιρισμός υπαλλήλων υπουργείου Γεωργίας στα Λουκίσια Εύβοιας: Την κήρυξη ως αναδασωτέων των περιοχών που αποψιλώθηκαν από τον Οικοδομικό Συνεταιρισμό των υπαλλήλων του υπουργείου Γεωργίας "Εστία", στην περιοχή Λουκισίων της Ευβοίας, προτείνει ο Βαγγέλης Αποστόλου, ζητώντας να διερευνηθεί καταγγελία για απόπειρα καταπάτησης ακόμη μιας έκτασης 66.374 στρ. στην ίδια περιοχή (υπουργεία Περιβάλλοντος, Οικονομικών).

* Γήπεδο Κορώνης Μεσσηνίας: Τη νομιμοποίηση των εγκαταστάσεων του γηπέδου Κορώνης στη Μεσσηνία από τη Γ.Γ. Δημόσιας Περιουσίας ζητά ο Θανάσης Πετράκος, τονίζοντας ότι πρέπει να γίνουν έργα κατασκευής χλοοτάπητα (υπουργείο Οικονομικών).

* ΙΚΑ Χαλκίδας: Την επιτάχυνση των διαδικασιών απονομής και πληρωμής συντάξεων στους ασφαλισμένους του ΙΚΑ στην Εύβοια, όπου μόνο τρεις υπάλληλοι απασχολούνται στο τμήμα απονομής συντάξεων, ενώ οι αιτήσεις ξεπερνούν τις 6.000, ζητά ο Βαγγέλης Αποστόλου, επισημαίνοντας ότι το ΙΚΑ Χαλκίδας πρέπει να στελεχωθεί με το απαιτούμενο προσωπικό (υπουργείο Εργασίας).

* Φρούριο Καλές Ιεράπετρας: Την αναστύλωση του ιστορικού ενετικού φρούριου Καλές της Ιεράπετρας, που βρίσκεται στον νότιο μόλο του αρχαίου λιμένα, ζητά ο Κωστής Δερμιτζάκης, επισημαίνοντας ότι δεν ηλεκτροδοτείται, τμήματα των πύργων καταρρέουν, ενώ οι εσωτερικοί χώροι οι οποίοι χρησιμοποιούνται και για πολιτιστικές εκδηλώσεις πλημμυρίζουν σε κάθε νεροποντή και τρωκτικά υπάρχουν ακόμα και στην αίθουσα υποδοχής (υπουργείο Πολιτισμού).

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL