Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.2°C21.2°C
3 BF 71%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ασθενής ομίχλη
17 °C
13.6°C19.4°C
2 BF 78%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
17.7°C19.4°C
3 BF 67%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
25 °C
22.7°C24.8°C
6 BF 33%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
17 °C
16.8°C18.5°C
0 BF 82%
ΑΝΤΙΚΑΤΟΠΤΡΙΣΜΟΙ / Αλληλεγγύη και ευθύνη
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

ΑΝΤΙΚΑΤΟΠΤΡΙΣΜΟΙ / Αλληλεγγύη και ευθύνη

Ο νους πολλών είναι αυτές τις μέρες στην Κεφαλλονιά και στα όσα τραβούν οι συμπολίτες μας με τον σεισμό και τους μετασεισμούς. Τώρα καθώς θα φεύγει η αγωνία για νέο χτύπημα του Εγκέλαδου όλο και μεγαλώνουν τα προβλήματα της καθημερινότητας για τόσους ανθρώπους.

Όλοι θέλουμε το κράτος να συμπαρασταθεί και να τους βοηθήσει όλους. Η απάντηση στον φόβο, στον κίνδυνο είναι η αλληλεγγύη, και της κοινωνίας και των οργανωμένων θεσμών. Ναι, οι υπόλοιποι θα συμβάλλουμε. Ας προληφθούν τα λάθη που συνήθως προκαλούν επιπλέον ένταση στους πληγέντες από τον σεισμό. Ας προλάβουν οι αρχές μετασεισμικά ατυχήματα στα κτήρια που έχουν πρόβλημα. Είναι γνωστό και από άλλους σεισμούς το πακέτο μέτρων που πρέπει να ληφθεί. Ευθύνη του κράτους, της κυβέρνησης είναι να τα υλοποιήσουν εγκαίρως.

Μόνον μη μας πλήξουν όλους δηλώσεις ότι "είχα προβλέψει τον σεισμό". Είναι εκμετάλλευση του πόνου των ανθρώπων η αυτοπροβολή μέσω τηλεοράσεων. Το γενικό κοινό δεν μπορεί να κρίνει την αξιοπιστία τέτοιων δηλώσεων, μπορεί μόνον να ανησυχεί περισσότερο ή να εχθρεύεται τους "προφήτες". Κανείς δεν μπορεί να κρίνει από λίγα λεπτά εκπομπών στην τηλεόραση.

Υπάρχει χώρος που θα κρίνει την όποια επιστημονική άποψη: είναι ο επιστημονικός χώρος των σεισμολόγων. Με αυτούς σε κατάλληλο χρόνο πρέπει να γίνει η όποια συζήτηση, ακόμη και η επιστημονική αντιπαράθεση.

Με την καρδιά μας πλάι στους Κεφαλλονίτες, με αλληλεγγύη και ευθύνη.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL