Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
20 °C
19.2°C21.6°C
1 BF 82%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αραιές νεφώσεις
15 °C
14.1°C15.6°C
2 BF 90%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
19 °C
17.1°C19.4°C
2 BF 77%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αραιές νεφώσεις
26 °C
25.8°C25.8°C
7 BF 41%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
14 °C
13.5°C14.5°C
0 BF 100%
ΣΤΟΝ ΑΦΡΟ / Ο άθεος και ο θεομπαίχτης
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

ΣΤΟΝ ΑΦΡΟ / Ο άθεος και ο θεομπαίχτης

Σύμφωνα με τα εγχειρίδια της ψυχιατρικής, η συνομιλία με τον θεό και η κατά καιρούς θέαση της Παναγίας, ανεξαρτήτως αν συνοδεύεται από συνομιλία, συνιστούν ενδείξεις βαρύτατης ψυχικής νόσου. Εξαιρούνται, σύμφωνα με τα ίδια εγχειρίδια, ο πρωθυπουργός της Ελλάδος, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, η εκπρόσωπος Τύπου της Ν.Δ., καθώς και ευάριθμοι υπουργοί και βουλευτές, οι οποίοι είναι απλώς θεομπαίχτες. Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να καταφύγετε στην «Πάπισσα Ιωάννα» του Ροΐδη, όπου απαντάται πλήθος τσαρλατάνων και απατεώνων, που εκμεταλλεύονται την πίστη και την αφέλεια των δυστυχισμένων.

«Επείνασα γαρ και εδώκατέ μοι φαγείν, εδίψησα και εποτίσατέ με, ξένος ήμην και συνηγάγετέ με, γυμνός και περιεβάλετέ με, ησθένησα και επεσκέψασθέ με, εν φυλακή ήμην και ήλθετε προς με», είπε ο Θεός σας κι εσείς οι θεομπαίχτες τρώτε το φαΐ των πεινασμένων, πουλάτε το νερό των διψασμένων, γδύνετε τους φτωχούς, στέλνετε τους ξένους στα στρατόπεδα συγκέντρωσης και στις σφαίρες του Θανάση Πλεύρη, στερείτε την ίαση από τους ασθενείς και την αξιοπρέπεια από τους φυλακισμένους. Στεκόσαστε στον αντίποδα των λόγων του Κυρίου σας, είστε εχθροί του Κυρίου σας.

«Ου κλέψεις», λέει ο Θεός σας κι εσείς είστε οι μεγαλύτεροι πλιατσικολόγοι, κλέβετε από σπίτια μέχρι ελπίδες. «Ου ψευδομαρτυρήσεις κατά του πλησίον σου μαρτυρίαν ψευδή», προστάζει ο αφέντης σας κι εσείς είστε οι πιο ξεδιάντροποι ψεύτες, ήρθατε στην εξουσία με τα ψέματα, παραμένετε στην εξουσία με τα ψέματα, από πού να αρχίσεις και πού να τελειώσεις, από τα Ζάππεια, από τα πρωτογενή πλεονάσματα, από τις μονταζιέρες, ατέλειωτος ο κατάλογος ψευδών. «Μνήσθητι την ημέραν του Σαββάτου αγιάζειν αυτήν, εξ ημέρας εργά και ποιήσεις πάντα τα έργα σου, τη δε εβδόμη Σάββατα Κυρίω τω Θεώ σου», ζητάει ο Κύριος σας κι εσείς βάζετε τον κόσμο να δουλεύει τις Κυριακές, για να θησαυρίζουν τα Mall. "Αγάπα τον πλησίον σου», λέει ο υιός του Θεού σας κι εσείς, σαν να θέλετε να τον εκδικηθείτε, ζείτε μέσα στο μίσος, την κακία, την χολή, τη μαυρίλα των παγωμένων ψυχών σας.

«Ου φονεύσεις», προστάζει ο Θεός σας στην έκτη εντολή του, αλλά τι είναι άραγε φόνος; Μήπως είναι και ο θάνατος από τα μαγκάλια και τις ξυλόσομπες, λόγω της φτώχειας και των ακριβών καυσίμων; Η αιθαλομίχλη που τρώει τα πνευμόνια; Οι αυτοκτονίες από απελπισία; Τα εμφράγματα και τα εγκεφαλικά, ως αποτέλεσμα της καταστροφής; Η μείωση του προσδόκιμου επιβίωσης; Θα τις μάθετε τις απαντήσεις, αγαπητοί θεομπαίχτες, αν όχι επί της Γης, σίγουρα επί του φοβερού βήματος. Και καλήν απολογίαν, του Θεού αιτησόμεθα.

Να ευχόσαστε να μην υπάρχει Κόλαση.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL