Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
20 °C
16.8°C21.4°C
1 BF 57%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αυξημένες νεφώσεις
19 °C
15.3°C22.1°C
1 BF 63%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
19 °C
13.0°C18.8°C
2 BF 66%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αίθριος καιρός
18 °C
17.7°C18.6°C
3 BF 43%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
14 °C
13.9°C18.5°C
0 BF 77%
Γιάννη, έχω καθυστέρηση! (και είσαι ο μπαμπάς!)
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Γιάννη, έχω καθυστέρηση! (και είσαι ο μπαμπάς!)

Δεν μπορεί κανείς να πει τα πράγματα με το όνομά τους σ' αυτή τη χώρα και πέφτετε να τον φάτε. Είστε σαφώς κακομαθημένοι. Και στερημένοι, θα προσέθετα, από την αρετή της αυτοκριτικής και της αντοχής στην κριτική.

Προσωπικώς, παραδέχομαι πως μια καθυστέρηση την έχω. Καθυστέρησα πολύ να μάθω, για παράδειγμα, ότι το ελληνικό χρέος ήταν από την αρχή μη βιώσιμο, κάτι που ήξερες εσύ, Γιάννη, και το έκρυβες, διότι έτσι σου είχαν πει να κάνεις, όπως παραδέχτηκες στο βιβλίο σου, που βγήκε χρόνια μετά, όταν ήδη είχαμε μπει στον "ένα και μοναδικό" δρόμο του Μνημονίου. Βεβαίως το ήξεραν και άλλοι αυτό και δεν το έκρυβαν. Το έλεγαν από την πρώτη στιγμή. Αλλά εγώ, βλέπεις, δεν μάθαινα τις απόψεις τους, διότι εσύ και το έγκυρο δελτίο σου είτε τις αποσιωπούσες είτε τις λοιδορούσες ως ανεδαφικές, αντεθνικές, λαϊκιστικές και καθυστερημένες.

Καθυστέρησα πολύ να μάθω ότι δεν είναι αστικός μύθος οι λιποθυμίες παιδιών στα σχολεία από την πείνα, διότι εσύ, Γιάννη, το έγκυρο δελτίο σου και η έγκυρη εκπομπή σου, φιλοξενούσαν μόνο την κυρία Διαμαντοπούλου και τον ιερό αγώνα της εναντίον των συντεχνιών, που διέσπειραν τέτοιες υπερβολικές φήμες, για να εμποδίσουν τον δρόμο της χώρας προς μια υγιή μεταρρύθμιση. Τα δάκρυα της Όλγας ήταν που μου άνοιξαν τα μάτια, αλλά είχαμε φτάσει πια στα συσσίτια και στα κοινωνικά ιατρεία, όπου βρίσκουν καταφύγιο μερικοί καθυστερημένοι σαν και μένα.

Καθυστέρησα πάρα πολύ ν' αντιληφθώ πως η καθημερινή ρητορεία σου εναντίον των γιατρών με το φακελάκι και των τεμπέληδων εκπαιδευτικών δεν ήταν παρά το όχημα για νά 'ρθει ο Άδωνις ως Άδης και η παγωνιά στις αίθουσες και στις καρδιές.

Καθυστέρησα πολύ μάθω ότι το Mega χρωστάει 123 εκατομμύρια και κάτι ψιλά στις τράπεζες (και δη στην Εθνική), δηλαδή ότι είσαι δημόσιος υπάλληλος, Γιάννη μου, ότι εγώ σε πληρώνω από τη βαριά, την αβάσταχτη φορολόγηση που μου επιβλήθηκε για να σωθεί η χώρα, όπως μου έλεγες κάθε βράδυ.

Καθυστέρησα πολύ να μάθω ότι η Μητέρα Μαριάννα, που με νανούριζε με τη μεγαλοσύνη της, χρωστάει στις τράπεζες, δηλαδή σ' εμένα, 1 δισ. 200 εκατομμύρια ευρώ και ότι το άλλο αφεντικό σου, που τον πληρώνω προκαταβολικά για να φτιάξει δρόμους, μου χρωστάει 1 δισ. 700 εκατομμύρια.

Καθυστέρησα πολύ να καταπνίξω το ενοχικό μου, που μου το φιλοτέχνησες με κομψότητα τουρκικού σίριαλ, σαν αυτά που μου δείχνει το κανάλι σου για να με κρατάει καθυστερημένη.

Και τώρα που πέφτουν οι αποκαλύψεις σαν το χαλάζι, περιμένω, χωρίς καμία καθυστέρηση, να φωνάξεις στην έγκριτη εκπομπή σου τον Θόδωρο Πάγκαλο και να τον λιανίσεις. Γιατί και ο τελευταίος καθυστερημένος σ' αυτή τη χώρα κατάλαβε πια πως εσείς μαζί τα φάγατε - και τα τρώτε ακόμα. Εμείς απλώς θα σας φάμε λάχανο - σαν καθυστερημένοι που είμαστε.

Υπογραφή: Μια φανατική τηλεθεατής του Mega.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL