Live τώρα    
19°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
16.2°C20.7°C
2 BF 53%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
17 °C
15.2°C17.7°C
1 BF 74%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
14.8°C16.6°C
3 BF 68%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
17 °C
16.0°C18.0°C
2 BF 59%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
15.9°C15.9°C
0 BF 55%
Αγαπητέ Σίμο...
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Αγαπητέ Σίμο...

Σου γράφω με εκτίμηση και σεβασμό, όπως ταιριάζει σε έναν άξιο αντίπαλο. Ομολογώ ότι έχεις κατανοήσει πλήρως το κρυφό σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ. Και όχι μόνο αυτό, αλλά μάλλον έχεις καταφέρει να το εξηγήσεις και στην κα Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου. Δεν έχει νόημα να κρυβόμαστε πλέον. Τώρα πρέπει να βρούμε άλλο κόλπο προκειμένου να βγάλουμε τη χώρα από το ευρώ, να τη μετατρέψουμε σε Σοβιετία και να την παραδώσουμε στους λαθρομετανάστες.

Την απόδραση του Χριστόδουλου Ξηρού την σχεδιάζουμε μεθοδικά εδώ και τουλάχιστον 20 χρόνια. Από τότε ζητάμε να δίνονται ολιγοήμερες άδειες στους κρατούμενους, όπως συμβαίνει στις κομμουνιστικές χώρες, ιδιαίτερα τις σκανδιναβικές και την Δανία. Στην πραγματικότητα είναι βαθύτατα αντικοινωνικό μέτρο. Σε κανέναν κρατούμενο δεν πρέπει να χορηγείται άδεια, εκτός από τον Παπαγεωργόπουλο, κάτι άλλους δημάρχους της Ν.Δ. που είναι μέσα για κατάχρηση κι αυτούς που πρόκειται να μπουν σύντομα. Ο Χριστόδουλος περίμενε υπομονετικά να του δώσουμε το σύνθημα. Του είχαμε πει: «Μόλις δεις τον Διαμαντόπουλο ντυμένο Παπασούρα στο πρωτοχρονιάτικο καρναβάλι του Άργους Ορεστικού, είναι ώρα να κινηθείς».

Πράγματι, ακριβώς έτσι έγινε. Αλλά λογαριάζαμε χωρίς το δελτίο ειδήσεων του Mega. Έβγαλε αμέσως ένα συγκλονιστικό βίντεο ντοκουμέντο, στο οποίο ο Χριστόδουλος εμφανίζεται να γλεντάει σε παλιότερη άδειά του στην Ικαρία, όπου ως γνωστόν ο ΣΥΡΙΖΑ έχει 32%. Τυχαίο; Δεν νομίζω. Στα χέρια κρατάει σοβιετικής κατασκευής μπαγλαμά τύπου ΤΚ47, ενώ στο ίδιο πλάνο εμφανίζονται η Ελένη Λεγάκη 25 χρονών, ο Πόλεμος του Κόλπου, η Τσεχοσλοβακία, το Σύμφωνο της Βαρσοβίας, ο πρωθυπουργός της Γιουγκοσλαβίας Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς και η πρόεδρος του Συνασπισμού Μαρία Δαμανάκη. Το βίντεο αυτό το έχει σατιρίσει και ο Μητσικώστας το 2003, και υπάρχει στο Youtube. Η αποκάλυψη μας έκοψε τα πόδια και μας ακύρωσε τον σχεδιασμό.

Είχαμε πει στον Νέγκρι να είναι έτοιμος να βγάλει την προκήρυξη υποστήριξης του Τσίπρα μόλις ακούσει ότι ο Χριστόδουλος το έσκασε. Ο Νέγκρι, από τότε που βγήκε από την μπουζού, βρίσκεται σε μια στάνη και περνάει τον χρόνο του πίνοντας υγρά μπαταρίας, ληστεύοντας περαστικούς και διδάσκοντας φιλοσοφία σε τέσσερα γαλλικά πανεπιστήμια. Δεν ασχολήθηκε με το λαθρεμπόριο καυσίμων για ιδεολογικούς λόγους - δεν ήθελε να τον θεωρήσετε πολιτικό σας φίλο. Ωστόσο, ήταν υπέρ του ευρωσυντάγματος και αυτό δείχνει το πόσο επικίνδυνος είναι. Ξέρω ότι το κείμενό του σε δυσκόλεψε αλλά δεν χρειάζεται να μπεις στον κόπο να το διαβάσεις. Βασικά λέει τα αναμενόμενα: βία, τρομοκρατία, να βάλει ο ΣΥΡΙΖΑ φόρους, να πάρει τα σπίτια από τον κόσμο, να επιβάλει χαράτσι 25 ευρώ για εισαγωγή σε νοσοκομείο, να υποχρεώσει τα νοικοκυριά να καίνε πατσαβούρες για να ζεσταθούν, γεμίζοντας την ατμόσφαιρα διοξίνες. Ξέρεις, όπως στη Βόρεια Κορέα.

Αυτό που δεν πιάσατε ήταν το βαθύτερο νόημα της απουσίας του Τσίπρα από την τελετή έναρξης της ελληνικής προεδρίας. Εδώ, Σίμο μου, με απογοήτευσες και εσύ και η Άννα Μισέλ. Ο Τσίπρας ήταν σε ένα γκαράζ μαζί με τον Σκουρλέτη και τον Λαφαζάνη και ετοίμαζαν μια δήλωση του τελευταίου για έξοδο της χώρας από το ευρώ. Είναι μια παλιότερη δήλωση, την οποία ξαναβάφουν και ετοιμάζονται να κυκλοφορήσουν με πλαστές πινακίδες (ουπς). Ακολούθως, είχαν τηλεδιάσκεψη με τον Χριστόδουλο, τον Νέγκρι, την Λερναία Ύδρα, τον μέντορα Αλέκο Αλαβάνο, τις Συνιστώσες και το Κολλέγιο των Σταλινικών Απολιθωμάτων της Ευρώπης. Ένας από όλους αυτούς θα είναι επικεφαλής του ευρωψηφοδελτίου, οι άλλοι θα μπουν υποψήφιοι για κομβικούς δήμους και περιφέρειες.

Έχεις δίκιο, Σίμο, μας ξεσκεπάσατε. Ο κόσμος, που υποφέρει και κινδυνεύει, πρέπει να γνωρίζει ότι δεν υπάρχει άλλη υπεύθυνη και προπαντός σοβαρή πολιτική δύναμη εκτός από εσάς. Το λέει και η Φρανκφούρτερ Αλγκεμάινε Τσάιτουνγκ άλλωστε, το Σπίγκελ και η Φαϊνάνσιαλ Τάιμς Ντόιτσλαντ. Διαβάσαμε τα σχετικά άρθρα και δεν έχουμε μούτρα να κυκλοφορήσουμε.

ΥΓ. Σε είδα το καλοκαίρι στον Αστέρα, αλλά είχες δουλειά. Τον Μιλτιάδη τον είδα στην Πάολα. Άλλο επίπεδο, όχι καρναβάλια Άργους Ορεστικού και μαλακίες. Πέρνα κι εσύ κάνα βράδυ να πούμε ανέκδοτα για τους πλειστηριασμούς.

Πολλά φιλιά, ο θαυμαστής σου Άγγελος.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL