Live τώρα    
15°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
10.6°C16.5°C
1 BF 70%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
13 °C
11.1°C14.9°C
2 BF 67%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
8.0°C14.4°C
2 BF 65%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
13 °C
12.8°C14.1°C
2 BF 82%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
5 °C
4.9°C11.8°C
0 BF 100%
Ο Τσίπρας, ο Μπίπρας και ο Ντίπρας
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ο Τσίπρας, ο Μπίπρας και ο Ντίπρας

Το είδος Δεν Υπάρχει Ελπίδα είναι επιδημικό. Απαντάται σε καναπέδες και πολυθρόνες, σε σουβλατζίδικα και καφενεία, σε κηδείες ιδεών και ενταφιασμούς προσώπων. Τρέφεται από τα τηλεοπτικά δελτία, διασπάται ως αμοιβάδα στο facebook, κάνει σεξ με τον εαυτό του στο twitter, πετιέται κατάμαυρο κάτω από κάθε πέτρα ξέξασπρη. Σε πόλεις και χωριά, σε πλατείες και σταυροδρόμια, οι αντιπρόσωποί του είναι πάντα έτοιμοι να καταστείλουν αδιάβαστους όσους αναζητούν ελπίδα και ελπίζουν στην ελπίδα.

Οι ιδιότυποι αυτοί οργανισμοί (οστρακόδερμα; μαλάκια; η επιστήμη ακόμα το ψάχνει) έχουν μόνο μια ελπίδα: Την ελπίδα να μην επιζήσει ποτέ, πουθενά, σε κανέναν ελπίδα. Διότι αν ο μοι γένοιτο συμβεί κάτι τέτοιο, τότε ταράττονται οι κύκλοι τους, θα πρέπει να σηκώσουν τον μαλάκιο ή οστρακόδερμο κώλο τους από τον καναπέ, να τα βάλουν με το αφεντικό τους, να τα βάλουν με την κυβέρνηση, να τα βάλουν με την τρόικα, να τα βάλουν ακόμα και με το ίδιο το είδος τους. Και να πάψουν να χαλβαδιάζουν αραχτοί τους καραφλούς τυραννόσαυρους, περιμένοντας από τα δόντια τους την τελική λύση του ελπιδικού προβλήματος.

Ως εκ τούτου, και επειδή ως γνωστό η ελπίδα είναι εφτάψυχη και πεθαίνει τελευταία, έχουν αναλάβει την καταδίωξη και τη θανάτωσή της εργολαβικώς - αν και όχι πάντα αφιλοκερδώς. Ελπίδα εν όψει, πυρ ομαδόν. Με μαλάκια σοφία, πολυμήχανη πικρία, αλλά και οστρακόδερμη αποφασιστικότητα, θα κάνουν, ότι μπορούν για να την εξαλείψουν. Και διαθέτουν για την ελπιδοκτονία το όπλο των όπλων, ονόματι Όλοι Είναι Ίδιοι. Βολικό, εύχρηστο, πρόθυμο, αποτελεσματικό. Ούτε από τον καναπέ δεν χρειάζεται να σηκωθούν - τους αρκεί ένα κινητό με δόσεις. Αν έχουν δε και iPad, γίνονται Ράμπο.

Κι από πυρομαχικά, ουουου: Οι παλιοί ποντικοί έγιναν αριστεροί, οι αριστεροί είναι έτοιμοι να ποντικίσουν, ο μισός Τσίπρας ταξιδεύει πρώτη θέση, ο άλλος μισός μαλώνει με τον Ντίπρα για την πρώτη θέση, ο Μπίπρας εκπροσωπεί μεγάλα συμφέροντα, ο Φτίπρας ξεπουλάει τη φτωχολογιά στα μεγάλα συμφέροντα - η Αγία Ιδιοτέλεια τελικώς κινεί τον κόσμο, όλοι ίδιοι είναι, δόξα τω Θεώ. Ευχαριστημένος ο Δεν Υπάρχει Ελπίδα μπορεί να πάει για ύπνο ή να περάσει από το ταμείο. Αναλόγως. Να ξεκουραστεί πάντως, γιατί αύριο έχει να φακελώσει στο ντοσιέ Όλοι Ίδιοι Είναι τον Χτίπρα...

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL