Live τώρα    
13°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αραιές νεφώσεις
13 °C
10.9°C14.5°C
2 BF 82%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αραιές νεφώσεις
13 °C
11.2°C13.9°C
3 BF 74%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
12 °C
10.0°C12.1°C
2 BF 74%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ασθενείς βροχοπτώσεις
14 °C
12.5°C16.0°C
3 BF 84%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
10 °C
10.1°C10.2°C
3 BF 95%
Σεξιστική βία στην πολιτική
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Σεξιστική βία στην πολιτική

Πριν από λίγο καιρό ζήσαμε μία πρωτοφανή συμπεριφορά προς Ελληνίδες πολιτικούς οι οποίες τόλμησαν να αντισταθούν και να πουν όχι σε μνημονιακά μέτρα εναντίον των εργαζομένων που οδηγούν στην ανεργία και την εξαθλίωση. Τόλμησαν επίσης να σταθούν στο πλευρό τους για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων τους. Δειλοί άνδρες πολιτικοί και δημοσιογράφοι υποστηρικτές της καταρρέουσας κυβέρνησης προσπάθησαν να εξευτελίσουν τις βουλευτίνες με χυδαιότατο σεξιστικό τρόπο, προσπαθώντας εις μάτην να ξεγελάσουν τον βασανιζόμενο λαό μας.

Στο σημερινό "Εντός Φύλου" παρουσιάζουμε αποσπάσματα από τις συνεντεύξεις της Ζωής Κωνσταντοπούλου και της Ραχήλ Μακρή στο περιοδικό Unfollow. Η διεύθυνση του περιοδικού απάντησε θετικά στην αίτησή μας για αναδημοσίευση των αποσπασμάτων και ευχαριστούμε πολύ γι' αυτό. Τις συνεντεύξεις πήραν η Μαρινίκη Αλεβιζοπούλου και ο Αυγουστίνος Ζενάκος.

Επίσης δημοσιεύουμε τον προβληματισμό της Σούλας Παναρέτου, συνεπούς αριστερής φεμινίστριας, με την οποία δώσαμε πολλές μάχες για την Ισοτιμία των Φύλων. Και, ναι, θα επαγρυπνούμε.

Επιμέλεια: Λίτσα Δουδούμη

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL