Live τώρα    
18°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
15.8°C19.3°C
1 BF 59%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
16 °C
11.6°C19.0°C
2 BF 64%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
15 °C
12.0°C15.9°C
2 BF 67%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
16.8°C19.7°C
2 BF 63%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
11 °C
10.9°C15.7°C
0 BF 82%
Τρίτη ημέρα συζήτησης επί της προτάσεως δυσπιστίας του ΣΥΡΙΖΑ κατά της κυβέρνησης
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Τρίτη ημέρα συζήτησης επί της προτάσεως δυσπιστίας του ΣΥΡΙΖΑ κατά της κυβέρνησης

Συνεχίζεται για τρίτη ημέρα, η συζήτηση επί της προτάσεως δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης που υπέβαλε ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ και αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξης Τσίπρας και 71 βουλευτές του κόμματος.

Α. Ξανθός: Η κοινωνία δεν αντέχει άλλα μέτρα αλλά κυρίως δεν αντέχει εσάς

Δεν πρόκειται απλώς για πρόταση δυσπιστίας, αλλά "μομφής και αποδοκιμασίας, για να εκφραστεί και μες στη Βουλή", "η αηδία που νιώθει η πλειονότητα των ανθρώπων που ζουν στο όριο της επιβίωσης", υπογράμμισε στην τοποθέτησή του ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Ανδρέας Ξανθός.

"Είστε αξιοθρήνητοι αν πιστεύεται ότι η αδράνεια σημαίνει συναίνεση", τόνισε, απευθυνόμενος στην κυβέρνηση. "Αν εκλαμβάνετε το φόβο, ως υποστήριξη σε ένα πρόγραμμα οικονομικά καταστροφικό που προκαλεί εξαθλίωση και βαρβαρότητα".

Η θεωρία της υποκίνησης οδηγεί στη στοχοποίηση των συνδικαλιστικών, πολιτικών και κοινωνικών αγώνων", σημείωσε και κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι "η παρέμβασή σας σε όλους τους τομείς", "έχει το στοιχείο της βιοπολιτικής του τσαμπουκά, για να καταργηθεί κάθε βεβαιότητα στη ζωή των ανθρώπων".

Σχολιάζοντας την επίθεση στον τομέα της Υγείας, επεσήμανε ότι "δεν είναι ούτε νοικοκύρεμα ούτε μεταρρύθμιση, ούτε εξορθολογιμός, αλλά ακραία συρρίκνωση και διάλυση της δημόσια υγείας και άνοιγμα στο ιδιωτικό κεφάλαιο".

"Εκδικείστε τους πολίτες, γιατί αρρωσταίνουν, γιατί έχουν ανάγκη από κοινωνική φροντίδα", κατήγγειλε και "μετατρέψατε τα δημόσια νοσοκομεία σε εισπρακτικό μηχανισμό".

Επιπλέον, χαρακτήρισε την κυβερνητική πολιτική "υγειονομικά επικίνδυνη" και "πολιτικά ανεύθυνη", "που υπονομεύει τη δημοκρατία και την πολιτική σταθερότητα".

Επίσης, σημείωσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ επιδιώκει σήμερα ένα "σοκ ανακούφισης της κοινωνίας". "Πρέπει να σταματήσουμε την κοινωνική καταστροφή, να αντιμετωπίσουμε την υγειονομική κατάρρευση. Η κοινωνία δεν αντέχει άλλα μέτρα, αλλά κυρίως δεν αντέχει εσάς, την αναξιοποπιστία και τον κυνισμό σας".

Τέλος, δήλωσε πως "ο ΣΥΡΙΖΑ, μαζί με τον κόσμο που αγωνιά και αγωνίζεται, μπορεί να εγγυηθεί την κοινωνική συνοχή, πολιτική σταθερότητα και πολιτική αντιμετώπιση του φασισμού".

Κ. Αρβανιτόπουλος: Στρατηγική και όχι μνημονιακή η πολιτική για την Παιδεία

Τη μακροσκελή λίστα με τις επιθετικές ενέργειες της μνημονιακής κυβέρνησης σε βάρος της Δημόσιας Παιδείας εκφώνησε προ ολίγου, από το βήμα της Βουλής ο υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος.

Ο υπουργός ισχυρίστηκε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει πολλάκις και ανεπιτυχώς επιχειρήσει να μετατρέψει την παιδεία σε πεδίο βολής, εγκάλεσε την αξιωματική αντιπολίτευση για έλλειψη εμπιστοσύνης και την κατηγόρησε ότι επιλέγει τη "ρήξη για την ρήξη".

Μίλησε για την εφαρμογή, όχι μνημονιακών, αλλά "εθνικών στρατηγικών" στον τομέα της Παιδείας, παρουσιάζοντας ως εκσυγχρονιστικά επιτεύγματα τις καταργήσεις τμημάτων και σχολών στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, την εφαρμογή του σχεδίου "Αθηνά" που εγκαθιδρύει ταξικούς φραγμούς στα σχολεία, τις διαθεσιμότητες και τις απολύσεις.

Ο απολογισμός του έργου του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, τους τελευταίους 15 μήνες, παρουσιάστηκε ως η εφαρμογή της "στρατηγικής επιλογής" για τη διασφάλιση της "δημόσιας δωρεάν παιδείας σε όλους τους Έλληνες".

Κ. Μητσοτάκης: Θα συνεχιστούν οι «ποιοτικές» μεταρρυθμίσεις στο Δημόσιο

«Άσκηση επί χάρτου» χαρακτήρισε την πρόταση μομφής ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κ. Μητσοτάκης, καθώς καμία τέτοια πρόταση από την Μεταπολίτευση δεν έχει υπερψηφιστεί, σημειώνοντας όμως ότι «είναι μεγάλη ευκαιρία να ειπωθούν μεγάλες βασικές αλήθειες». Ο Κ. Μητσοτάκης σχολίασε ότι «κάποιοι προτιμούν να ανέβουν στα κάγκελα για να μην πουν αλήθειες» κι αυτές οι αλήθειες είναι, κατά τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης, ότι «οι εποχές των δημοσιονομικών ελλειμμάτων έχουν παρέλθει» κι ότι «χωρίς διατηρήσιμα πλεονάσματα δεν μπορούμε να κάνουμε συζήτηση ούτε για περιορισμό του χρέους ή κοινωνική αναδιανομή».

Την επιτακτικότητα της συνέχισης των «ποιοτικών» μεταρρυθμίσεων επισήμανε ο Κ. Μητσοτάκης αναφέροντας ότι τα τελευταία τέσσερα χρόνια οι δημόσιοι υπάλληλοι περιορίστηκαν από τους 915,000 στους 700,000 κι ότι από τα 24,5 δισ. ευρώ μισθολογικό κόστος στα 16 δισ. ευρώ. Ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης αναφέρθηκε στις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ για επαναπρόσληψη όσων δημοσίων υπαλλήλων απολύθηκαν κι έθεσε το ερώτημα «πώς θα χρηματοδοτήσετε αυτήν την πολιτική; Μόνο τους μισούς να ξαναπάρετε θα κοστίσει 4 δισ. ευρώ, ποιος θα σας δανείσει;»

Ο Κ. Μητσοτάκης περιέγραψε τους άξονες των κατευθύνσεων της πολιτικής του υπουργείου του που περιλαμβάνουν εξορθολογισμό των δομών της κεντρικής κυβέρνησης, περιορισμό των διοικητικών βαρών και μια «καινοτόμο» στρατηγική διαχείρισης προσωπικού. Ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης σχολίασε ότι «πολλά από αυτά δεν έχουν ιδεολογικό πρόσημο, αποτελούν την κοινή λογική» και πρόσθεσε ότι αυτό που έχει ιδεολογικό πρόσημο είναι το να καθοριστούν «νέα όρια μεταξύ ιδιωτικού και δημόσιου τομέα» παρατηρώντας ότι η συζήτηση για το πόσο μεγάλο θα είναι το κράτος πρέπει να γίνει «χωρίς ταμπού».

Επικρίνοντας τις επιλογές του Αλ. Τσίπρα, ο Κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι «από την μία θέλει να ανατρέψει την κυβέρνηση, κι από την άλλη έχει μια στρατηγική που ακυρώνει στην πράξη όλες τις θυσίες του λαού και διαρρηγνύει τις σχέσεις που με κόπο χτίσαμε τα τελευταία χρόνια». Κάνοντας αναφορές στην υποψηφιότητα του Αλ. Τσίπρα για την προεδρία της Κομισιόν ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης ζήτησε από τον ΣΥΡΙΖΑ να πει «ποια κόμματα στηρίζουν τον Αλ. Τσίπρα και ποιες είναι οι απόψεις τους»

Καταλήγοντας ο Κ. Μητσοτάκης υποστήριξε ότι «η Ισπανία πρόσφατα δανείστηκε από τις αγορές, στην Πορτογαλία μειώνεται η ανεργία, η Ιρλανδία βγαίνει από το Μνημόνιο» κι ισχυρίστηκε ότι «πρέπει να πάψουμε να δίνουμε μάχες οπισθοφυλακών, πρέπει να δώσουμε μάχες εμπροσθοφυλακών σε έναν κόσμο σκληρό που δεν θα μας χαριστεί».

Δ. Παπαδημούλης: «Πύρρεια η νίκη για την κυβέρνηση, έχετε χάσει προ πολλού την εμπιστοσύνη του λαού»

«Έχετε χάσει επαφή με τους ψηφοφόρους σας» τόνισε στους βουλευτές της πλειοψηφίας ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Δ. Παπαδημούλης επισημαίνοντάς τους ότι «με 1,5 εκατ. ανέργους, 30% ακραία φτώχεια, 40% περικοπές σε μισθούς και συντάξεις, την μεγαλύτερη ύφεση από τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο, εσείς καταφεύγετε σε φτηνά λογοπαίγνια και βλογάτε τα γένια σας».

Ο Δ. Παπαδημούλης αναρωτήθηκε αν η πρόταση μομφής του ΣΥΡΙΖΑ είναι «δώρο» όπως σημειώθηκε στην ανακοίνωση της Ν.Δ. ή «δηλητήριο», όπως είπε ο πρωθυπουργός στο καφενείο της Βουλής, κι επισήμανε ότι η πρόταση μομφής θα λειτουργήσει ως «βίαιη προσαγωγή» του πρωθυπουργού στην Βουλή «γιατί έχουμε να τον δούμε μήνες».

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ έθεσε το ερώτημα «τι σχέση έχουν τα νέα μέτρα που σχεδιάζονται με τα 18 προεκλογικά σημεία της Ν.Δ. και τα Ζάππεια» σχολιάζοντας ακόμα το «δώρο» των ψηφιακών αδειών στους καναλάρχες. Κάνοντας και πάλι αναφορές στους βουλευτές της πλειοψηφίας ο Δ. Παπαδημούλης σχολίασε «μην λέτε ότι θα καταψηφίζατε τα μέτρα και σας εμποδίσαμε, έχουμε δει πολλούς «γιαλαντζί αντάρτες» που τελικά είπαν ναι σε όλα».

Με αφορμή την κριτική για τον χρόνο κατάθεσης της πρότασης μομφής ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ επισήμανε ότι αυτά που λένε αυτά σήμερα είναι «οι ίδιοι που μας έλεγαν γιατί δεν καταθέσαμε την πρόταση τον Ιούνη». Ο Δ. Παπαδημούλης απεύθυνε προσκλητήριο να συνταχθούν με το πρόγραμμα ανασυγκρότησης της χώρας που προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ σε «άλλες δυνάμεις και πρόσωπα με καθαρό μητρώο, με διάθεση να υπηρετήσουν την χώρα».

Καταλήγοντας ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ χαρακτήρισε «πύρρεια νίκη» για την κυβέρνηση την απόρριψη της πρότασης μομφής υπογραμμίζοντας ότι «έχετε χάσει προ πολλού την εμπιστοσύνη του λαού» κι υπενθυμίζοντας ότι οι κυβερνήσεις Παπανδρέου και Παπαδήμου κατέρρευσαν λίγο μόνο καιρό μετά από ψήφο εμπιστοσύνης της Βουλής.

Όλ. Κεφαλογιάννη: Η πρόταση δυσπιστίας καλλιεργεί εικόνα αστάθειας και αβεβαιότητας

"Η χώρα διανύει περίοδο σταθεροποίησης με τα πρώτα απτά χειροπιαστά θετικά αποτελέσματα. Σε αυτή την κρίσιμη πολιτική συγκυρία προκαλεί κατάπληξη η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ. Είναι αναφαίρετο δικαίωμα του, δεν είναι όμως ωφέλιμο για τη χώρα, γιατί καλλιεργεί εικόνα αστάθειας και αβεβαιότητας", ισχυρίστηκε κατά τη διάρκεια της τοποθέτησής της η υπουργός Τουρισμού, Όλγα Κεφαλογιάννη.

Η υπουργός έκανε λόγο για "αδιέξοδο" και "παλινδρομήσεις" του ΣΥΡΙΖΑ, "που κινείται ανάμεσα σε αντιφατικές πολιτικές και δεν πείθει κανέναν ότι μπορεί να δώσει ασφαλείς και συγκεκριμένες απαντήσεις στα προβλήματα του τόπου και στην έξοδο της χώρας από τη κρίση", χωρίς ωστόσο να επιχειρηματολογήσει ποτέ επί των θέσεών της.

Τέλος, προχώρησε και σε έναν συνοπτικό απολογισμό των "επιτευγμάτων" του υπουργείου της, σημειώνοντας ότι έχει αλλάξει η εικόνα της χώρας στο εξωτερικό και πως ο τουρισμός μπορεί να αποτελέσει "σημαντική ανάσα" για την ελληνική οικονομία.

Μ. Χρυσοβελώνη: Συνυπεύθυνοι για τον όλεθρο όσοι δώσουν ψήφο εμπιστοσύνης

"Συνυπεύθυνοι για τον όλεθρο και την καταστροφή της πατρίδας μας όσοι δώσουν ψήφο εμπιστοσύνης στην συγκυβέρνηση σήμερα!", δήλωσε από το βήμα της Βουλής η τομεάρχης Δημόσιας Διοίκησης και βουλευτής Μαγνησίας των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Μαρίνα Χρυσοβελώνη, για την πρόταση δυσπιστίας που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ.

"Ο κάθε πραγματικός πατριώτης Βουλευτής, που αγαπά αληθινά το ελληνικό έθνος και νοιάζεται ουσιαστικά για την λειτουργία και την ανάπτυξη του ελληνικού κράτους σήμερα με γνώμονα το φιλότιμο, την ευθύνη και την εντιμότητα θα στείλει ξεκάθαρο μήνυμα καταδίκης στις επιλογές του κ. Σαμαρά και των συνεργατών του", κατέληξε.

Θ. Παφίλης: "Η εισβολή στην ΕΡΤ είναι Πολυτεχνείο... έλεος"

Αναλογίες μεταξύ της προ ετών αντιπαράθεσης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, όσο το τελευταίο είχε προοδευτικό προφίλ και της τωρινής αντιπαράθεσης μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, ισχυρίστηκε ότι υπάρχουν, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ.

Πιο συγκεκριμένα, ο Θανάσης Παφίλης, εξάντλησε περίπου το μισό χρόνο που δικαιούταν για την πρωτολογία του, αλλά και ολόκληρη την δευτερολογία του, προκειμένου να επιτεθεί στον ΣΥΡΙΖΑ, κάνοντας ιδιαίτερη μνεία στην τποποθέτηση του Αλέξη Τσίπρα, στο συνέδριο του Lyndon B. Johnson School of Public Affairs, του Πανεπιστημίου του Τέξας στο Ώστιν, με θέμα αν "μπορεί να διασωθεί η ευρωζώνη".

Για την πρόταση δυσπιστίας, υποστήριξε ότι "βοηθάει στον αποπροσανατολισμό του ελληνικού λαού σε ψεύτικα διλήμματα".

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ αναφέρθηκε και στην εκκένωση της ΕΡΤ, την οποία και κατήγγειλε, με σαρκαστική ωστόσο διάθεση απέναντι σε όσους επισημαίνουν ότι αυτή η κίνηση της κυβέρνησης, αλλά και η αγωνιστική απάντηση του κινήματος παραπέμπει σε σκοτεινές εποχές και συγκεκριμένα στην εποχή των αγώνων του Πολυτεχνείου. "Η εισβολή στην ΕΡΤ είναι Πολυτεχνείο... έλεος", δήλωσε χαρακτηριστικά.

Συμπερασματικά, ο κ. Παφίλης δήλωσε ότι "καταψηφίζουμε και την κυβερνητική πολιτική", αλλά και την πολιτική του ευρωμονόδρομου του ΣΥΡΙΖΑ".

Σ. Σακοράφα: Ενώνουμε τον λαό εναντίον σας

Με σαφείς αιχμές ενάντια στα καθεστωτικά ΜΜΕ, που προσφάτως έλαβαν ισχυρή οικονομική επικουρία από την κυβέρνηση, ολοκλήρωσε προ ολίγου την τοποθέτησή της στο βήμα της Βουλής, η Σοφία Σακοράφα.

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ έκανε λόγο για "υπονόμευση", επιμένοντας ότι οι επιπτώσεις της δεν είναι τόσο σημαντικές για το ΣΥΡΙΖΑ, όσο για την ίδια τη δημοκρατία. Στην υπόθεση της ΕΡΤ, αναγνώρισε ζήτημα δημοκρατίας και θεσμών και τόνισε ότι το σφράγισμα της εισόδου της ΕΡΤ με χειροπέδες αποτελεί "κυβερνητική παρανομία".

"Ως εδώ" με τους εκβιασμούς του λαού και τις απειλές, τα "τέσσερα χρόνια βίαιης καταστολής, κατατρομοκράτησης και πολιτικών διώξεων", τόνισε η Σ. Σακοράφα και σημείωσε ότι "η πρόταση δυσπιστίας αφορά τη διασφάλιση της ίδιας της δημοκρατίας, απέναντι σε μια εξουσία που την ποδοπατά".

"Φτάσαμε στο σημείο '0'", υπογράμμισε: "Τα ταμεία πεθαίνουν, οι άνεργοι φτάνουν στο 'κόκκινο', η πρώτη κατοικία βγαίνει στο σφυρί" και "ο πρωθυπουργός, σαν άλλη Αντουανέτα μοιράζει τεχνολογικά παντεσπάνια".

Υπογράμμισε δε ότι γινόμαστε μάρτυρες ενός "οικονομικού εγκλήματος κατά του σώματος της ελληνικής κοινωνίας".

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ σχολίασε και τις αξιολογικές κρίσεις του Ευάγγελου Βενιζέλου για την πρόταση δυσπιστίας που κατέθεσε η αξιωματική αντιπολίτευση, περί "πράξης εθνικής ανευθυνότητας" και αντέτεινε:

"Πράξη πολιτικής ανευθυνότητας ήταν ο νόμος περί προκαταβολικής αμνηστίας, ο νόμος περί λειτουργίας των καναλιών", οι "ολυμπιακοί αγώνες και το τεράστιο φέσι που άφησαν στον ελληνικό λαό"¨, η "λίστα Λαγκάρντ", τα "υποβρύχια" κλπ.

"Πέραν της δημοκρατίας και της χρεοκρατίας",η Σ. Σακοράφα έθιξε κι άλλη μια "ιδιότητα του πολιτικού συστήματος, την κλεπτοκρατία".

"Ενώνουμε τον λαό εναντίον σας", η φράση "ή εμείς ή αυτοί είναι επίκαιρα αναγκαία όσο ποτέ", σημείωσε και συμπλήρωσε ότι "καμία ανατροπή δεν γίνεται μόνο από 'τα πάνω'. Η πρόταση δυσπιστίας δεν είναι αυτοσκοπός αλλά το μέσον για περαιτέρω κινητοποιήσεις και εμπέδωση της ελπίδας από το λαό μας".

Μ. Γλέζος: Το κράτος και η βία έσβησαν το κερί της ενημέρωσης

Την διαστρέβλωση των απόψεών του από την κυβέρνηση για να πληγεί ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και την άσκηση βίας στην ΕΡΤ, κατήγγειλε ο Μανώλης Γλέζος με επιστολή του στη Βουλή. Η επιστολή αναγνώσθηκε από τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτη Λαφαζάνη.

Ο Μ. Γλέζος απουσίασε από την συζήτηση και την ψηφοφορία στη Βουλή, καθώς υποβάλλεται σε αφαίρεση πέτρας από τη χολή.

Ολόκληρη η δήλωση του Μ. Γλέζου έχει ως εξής:

"Αγαπητέ Πρόεδρε, αγαπητοί συνάδελφοι, ωσεί παρών σας απευθύνω έκκληση να σκεφτείτε ότι ο Προμηθέας έδωσε το φως στους ανθρώπους και τον κάρφωσαν στον Καύκασο το Κράτος και η Βία.

Ο Ελληνικός Λαός άναψε ένα κερί πληροφόρησης, ενημέρωσης και πολιτισμού. Το έσβησαν το Κράτος και η Βία.

Αυταπατώνται. Κανένας δεν μπορεί και δεν θα καταφέρει να φιμώσει τη διαμαρτυρία του ελληνικού λαού στα λαοκτόνα μέτρα τους.

Ανέσπερον καταγευάζει το φως της ελπίδας.

Επιπρόσθετα, είναι υποχρεωμένος να σας αναφέρω ότι ο λόγος μου ήταν και είναι σαφής. Στους διαστρεβλωτές των απόψεών μου θέλω μόνο να θυμίσω ότι το ψέμμα έχει κοντά ποδάρια.

Η εκμετάλλευση από Συναδέλφους της Κυβέρνησης των απόψεών μου για να πλήξουν τον ΣΥΡΙΖΑ αποτελεί αντιδεοντολογική πολιτική πράξη".

Χρησιμοποιώντας μια μεταφορά, αυτή του Προμηθέα, που έφερε το φως στους ανθρώπους, ο Μ. Γλέζος κατήγγειλε ότι "το κράτος και η βία" έσβησαν το κερί της ενημέρωση και προειδοποίησε την κυβέρνηση ότι "ανέσπερο καταυγάζει το φως της ελπίδας".

Ο Μανώλης Γλέζος αναφέρθηκε επίσης σε "διαστρεβλωτές" του λόγου του, που στόχο έχουν να βλάψουν το ΣΥΡΙΖΑ, σημειώνοντας ότι το "ψέμα έχει κοντά ποδάρια".

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL