Live τώρα    
17°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
17 °C
14.7°C18.4°C
4 BF 63%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
16.3°C19.7°C
3 BF 46%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
17.1°C18.3°C
2 BF 61%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
19 °C
18.2°C19.8°C
6 BF 53%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
17 °C
16.8°C18.5°C
0 BF 48%
Διαφθορά που... σκοτώνει!
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Διαφθορά που... σκοτώνει!

ΟΤΑΝ η Ν.Δ. ήταν αντιπολίτευση, ό,τι κι αν συνέβαινε κατηγορούσε την «ανίκανη κυβέρνηση» του ΣΥΡΙΖΑ. Και στις πλημμύρες στη Μάνδρα, και στην πυρκαγιά στο Μάτι. Τώρα, στις καταστροφές και στους θανάτους από τις πλημμύρες στην Εύβοια απλώς φταίνε οι μετεωρολόγοι που έδωσαν, κατά τον Χαρδαλιά, λανθασμένες προβλέψεις για την ένταση της βροχόπτωσης! Και ευτυχώς, είπε ο φιγουρατζής μαγκάκος της Πολιτικής Προστασίας, που δεν λειτούργησε το 112, γιατί αν λειτουργούσε, θα είχαμε εκατόμβη θυμάτων! Τρομερός. Απαιτεί και συγχαρητήρια!

ΔΕΝ ΑΝΤΕΞΕ την πρόκληση ο βουλευτής της Ν.Δ., γνωστός μετεωρολόγος Γ. Καλλιάνος και απάντησε. «Μην ρωτάτε εμένα, ρωτήστε τον κ. Χαρδαλιά από πού προέκυψε αυτή η πρόγνωση των 63mm για την Εύβοια (τελικά τα βροχόμετρα έγραψαν 350mm). Ποιος ήταν δηλαδή ο αρμόδιος μετεωρολόγος που έδωσε αυτή τη λανθασμένη εκτίμηση στον υπουργό;».

ΟΜΩΣ τα πράγματα είναι απλά. Ένα drone να πετάξει πάνω από τα Πολιτικά, το Μπούρτζι και το Λευκαντί, θα έδειχνε μεγαλοπρεπώς το οικιστικό έγκλημα. Ακριβές κατοικίες, αυθαίρετες και παράνομες, ως αποτέλεσμα της διαχρονικής διαφθοράς σε όλα τα επίπεδα της Δημόσιας Διοίκησης.

ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ που έχουν χτιστεί σε στις όχθες μπαζωμένων ξεροπόταμων. Πολυκατοικίες με θέα τη θάλασσα έχουν φράξει τις εξόδους φυσικών ρεμάτων. Καμένα δάση στον γενικότερο ορεινό όγκο της περιοχής του όρους Δίρφυς, που κανένας δεν φρόντισε να παρέμβει για να στηθούν εμπόδια στην ορμή των νερών της βροχής.

ΤΟ ΕΙΔΑΜΕ άλλωστε και στη Μάνδρα. Παραλείψεις και λάθη ετών, από το μπάζωμα ρεμάτων και την αδειοδότηση κτηρίων μέσα σε ρέματα μέχρι αναίτιες καθυστερήσεις για παρεμβάσεις αντιπλημμυρικών έργων, επισήμανε το πόρισμα της γενικής επιθεωρήτριας Δημόσιας Διοίκησης για τη Μάνδρα που ολοκληρώθηκε τον Ιούλιο του 2018.

ΤΟ ΕΙΔΑΜΕ και στο Μάτι, όπου το όργιο της αυθαίρετης δόμησης έφραξε κάθε δίοδο για τη διαφυγή εκατό ανθρώπων που κάηκαν ζωντανοί! Τότε κατηγορήθηκαν η Δούρου και η Τροχαία. Σήμερα κατηγορούνται οι μετεωρολόγοι. Αύριο θα φταίνε κάποιοι άλλοι.

ΔΥΣΤΥΧΩΣ, η χώρα μας υποφέρει και κινδυνεύει από την εκτεταμένη διαφθορά και το πελατειακό σύστημα. Και σήμερα, που έχει όσο ποτέ την ανάγκη δημοκρατικών τομών για να αντιμετωπίσει το μέλλον, η διαφθορά ανεβαίνει πίστα, διαλύοντας τα πάντα, με την ομάδα Μητσοτάκη να προσφέρει όλο το χρήμα στους χορηγούς και τους κομματικούς φίλους της.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL