Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
20 °C
18.2°C22.0°C
1 BF 47%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
18 °C
14.7°C21.2°C
2 BF 57%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
16.0°C19.4°C
2 BF 63%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
18.8°C21.5°C
1 BF 61%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
14.9°C18.4°C
2 BF 63%
Δημόσια υγεία και κυβερνητική ανεπάρκεια
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Δημόσια υγεία και κυβερνητική ανεπάρκεια

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη επένδυσε πάρα πολλά στην επιτυχημένη διαχείριση της καραντίνας. Επιτυχημένη φυσικά μόνο από ιατρικής πλευράς, γιατί την ίδια περίοδο υπήρξαν τουλάχιστον δύο καραμπινάτα σκάνδαλα -η λίστα Πέτσα και οι πλατφόρμες κατάρτισης-, μερικά δευτερεύοντα, όπως το τσουνάμι των απευθείας αναθέσεων, και βεβαίως μια συντονισμένη επίθεση στον κόσμο της εργασίας.

Επιπλέον, τα μέτρα ανάκαμψης που πήρε για τις επιχειρήσεις έχουν αποτύχει πλήρως, ο τουρισμός βρίσκεται σε κατάρρευση και οι προβλέψεις για την ύφεση και την ανεργία είναι εφιαλτικές. Αλλά ο Κυρ. Μητσοτάκης κρύφτηκε πίσω από τον Τσιόδρα και κατάφερε να πιστωθεί προσωπικά το ότι στην Ελλάδα δεν υπήρξε τραγωδία σαν αυτές της Ιταλίας και της Ισπανίας.

Με την άρση της καραντίνας, η κατάσταση που διαμορφώνεται είναι εντελώς διαφορετική. Το άνοιγμα του τουρισμού, το μπάχαλο στις πύλες εισόδου και η ανυπαρξία τεστ έφεραν αύξηση κρουσμάτων. Η τήρηση των μέτρων ξεκίνησε με αγριότητες από τα ΜΑΤ του Χρυσοχοΐδη, για να ατονήσει πλήρως μέσα σε λίγες εβδομάδες. Οι εκκλησίες και οι ποδοσφαιρικές ομάδες δεν έμπαιναν για καιρό σε κανένα μέτρο γιατί έτσι. Μέτρα ενίσχυσης του ΕΣΥ δεν έχουν υπάρξει.

Οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία καταγγέλλουν τεράστιες ελλείψεις. Στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς επικρατεί τραγέλαφος - ο κόσμος στριμώχνεται και τα δρομολόγια σε λεωφορεία και μετρό αραιώνουν.

Η ανασφάλεια πλήττει ακόμα περισσότερο τον τουρισμό, με τις μικρές επιχειρήσεις του κλάδου να βρίσκονται σε κατάσταση απελπισίας. Και τα κρούσματα αυξάνονται με ανησυχητικό ρυθμό.

Η κυβέρνηση έχει χάσει τον έλεγχο. Το μόνο πράγμα που ελέγχει αποτελεσματικά είναι τα ΜΜΕ. Αλλά αυτό μάλλον δεν είναι αρκετό για να προστατεύσει τη δημόσια υγεία.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL