Live τώρα    
22°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
22 °C
20.2°C23.8°C
3 BF 42%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
22 °C
19.1°C22.7°C
2 BF 55%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
18.0°C19.9°C
4 BF 60%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
20 °C
18.8°C20.8°C
5 BF 45%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
23 °C
22.9°C22.9°C
3 BF 31%
Η καλύτερη μάσκα της συνόδου κορυφής
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Η καλύτερη μάσκα της συνόδου κορυφής

Ο Κ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ πήγε εκεί ως τουρίστας.Δεν συνομίλησε με τους άλλους ηγέτες του Νότου, δεν συμμετείχε στις συζητήσεις που έκαναν οι πρωθυπουργοί της Ιταλίας, της Ισπανίας και της Πορτογαλίας με την Αν. Μέρκελ και τους «σφιχτοχέρηδες», δεν έκανε ούτε διμερείς επαφές με οποιονδήποτε.

ΚΟΝΤΟΛΟΓΙΣ, δεν ασχολήθηκε. Μόνο όταν το επιτελείο του κατάλαβε ότι αυτή η στάση αδιαφορίας τον εκθέτει, σύρθηκε σε κάποιεςδιαβουλεύσεις. Οι φωτογραφίες από τις συναντήσεις αυτές τον εκθέτουν ακόμη περισσότερο, γιατί περιγράφουν εξαιρετικά την ασχετοσύνη και την αδιαφορία του για τα όσα διαδραματίστηκαν εκεί.

ΕΙΝΑΙ ΣΑΦΕΣ από όλα αυτά ότι ο Κ. Μητσοτάκης δεν υιοθετεί τα αιτήματα των τριών χωρών του Νότου για μια δίκαιη και αλληλέγγυα στήριξη από το ταμείο ανάπτυξης. Προτιμά σαφώς τη χρηματοδότηση με Μνημόνια. Γιατί αυτά που σκοπεύει να κάνει έχουν πολιτικό κόστος και τα Μνημόνια θα του επιτρέψουννα μοιραστεί το κόστος αυτό με τους Ευρω παίους. Το έχουμε ξαναδεί το έργο το 2010.

ΝΑ ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΟΥΜΕ απλώς ότι αυτό δεν είναι το πρώτο ευρωπαϊκό παιχνίδι που πουλάει ο Κ. Μητσοτάκης. Με το που κέρδισε τις εκλογές, είχε παραιτηθεί από τη διαπραγμάτευση για τα μειωμένα πλεονάσματα, διαπραγμάτευση που παρέλαβε ώριμη και σχεδόν ολοκληρωμένη από τους προηγούμενους. Φορτώνοντας, βεβαίως, το κόστος στον ελληνικό λαό.

ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΠΕΙΡΑΖΕΙ. Ο άνθρωπος είχε την καλύτερη μάσκα στη σύνοδο. Μας έκανε υπερήφανους. Να μην του το πιστώσουμε αυτό;

Στηρίξτε την έγκυρη και μαχητική ενημέρωση. Στηρίξτε την Αυγή. Μπείτε στο syndromes.avgi.gr και αποκτήστε ηλεκτρονική συνδρομή στο 50% της τιμής.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL